GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 22, 2011 7:18 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Dzwoniłam do pani, która zgłosiła stoczniowe kocięta, przez cały dzień, ale miałam totalnego pecha. Dzisiaj będę próbowała kontaktować się z nią jeszcze raz. Mamę trzeba ciachnąć, a kociętom znaleźć dom. Proste :ryk:
Marta ma bardzo brzydkie oko, jkaby mniejsze, zaropiałe. A ja akurat wyjeżdżam. :evil: :evil: :evil:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Śro cze 22, 2011 8:15 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Eh i kolejne maluszki :( teraz to się będzie ciągnąć i ciągnąć....
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro cze 29, 2011 7:39 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Dzisiaj po przerwie na karmieniu z 3-majowców była tylko Krecia. Martwię się o Martę, ciekawe, jak jej oczko.
Stoczniowcy za to czekali na mnie w sile 3 kotów: Gwiazdka, Białas, koleżanka Białej Damy.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Śro cze 29, 2011 10:43 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

One też pewnie martwiły się o Ciebie :D Tyle dni Cię nie było... Ciekawe, co sobie pomyślały?

Że ktoś na sterylkę złapał?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro cze 29, 2011 10:58 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

A fartuszek nosiła ? :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Post » Czw cze 30, 2011 7:07 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

jaaana pisze:One też pewnie martwiły się o Ciebie :D Tyle dni Cię nie było... Ciekawe, co sobie pomyślały?

Że ktoś na sterylkę złapał?

Zostawiłam dla nich puszki u ludności tubylczej, żeby tak bardzo nie tęskniły :mrgreen:

Marta ma dalej brzydkie oczko, ale już je otworzyła i dzisiaj je przemyłam wodą, bo nie miałam nic innego. Jutro lepiej się przygotuję, a w weekend może Kotika załatwi krople z antybiotykiem.

No i powiększyła się nam rodzina stoczniowców :mrgreen: Kotek z szarą grzywką, o którym pisałam, okazał się kotką z trojgiem, czworgiem kociąt. Kocięta już duże, dzikie. Chyba dwa szare, jedno biało-czarne i jedno zupełnie białe. A to się Kotika ucieszy :mrgreen:
Obserwacje prowadziłam rankiem, przed pracą, więc nie mogłam za długo się przypatrywać. Kolejne 5 gębusi do karmienia. No i mama koniecznie na sterylkę!

Fanszeta

Post » Pt lip 01, 2011 7:17 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Ogłaszam konkurs:
Ile jest kociaków stoczniowiaków pod rurą?

Dzisiaj, jak się przyczaiłam z aparatem, wylizła tyko dwójka szaraków i matka. Jak schowałam aparat i poszłam w inne miejsce, to ukazało się coś białego (zauważyłam głównie zadek i ogonek) i uwaga... chyba dwa biało-czarne egzemplarze. Z powodu odległości i wady wzroku nie jestem pewna, mogły to równie dobrze być szaraczki :mrgreen: Podpowiedź: prawidłowa liczba kociaków jest na pewno większa lub równa trzy.

Nagroda dla zwycięzcy to cały komplet kociaków stoczniowiaków! :D

Próbujcie szczęścia!!!!!

Martusia pozwoliła sobie dzisiaj przemyć i zakropić oczko - przeszukałam apteczkę i znalazłam gentamycynę. Wydaje mi się, że jest coraz lepiej. Tylko szkoda, że taka miła i proludzka koteczka musi mieszkać pod chmurką :(

Fanszeta

Post » Pt lip 01, 2011 7:49 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

To jak taka nagroda to ja wolę nie ryzykować :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

JaEwka

Post » Pon lip 04, 2011 7:55 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

JaEwka pisze:To jak taka nagroda to ja wolę nie ryzykować :ryk: :ryk: :ryk:

Ja nie rozumieć 8O Przecież to być bardzo ładne kociaki :mrgreen:

Martusia nadal ma brzydkie oczko. Może nie tak zaropiałe, ale mniejsze. Dziś pozwoliła je sobie nawet dość przyzwoicie zakropić. To bardzo kochana koteczka.

Kociaków dziś nie widziałam, wyszła tylko matka. Rano nie mam czasu, żeby na nie wyczekiwać. Domniemanym ojcem jest Białas, bo kręci się w okolicy i podchodzi do mamy.

Fanszeta

Post » Pon lip 04, 2011 8:49 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Jeszcze się swoich wszystkich nie pozbyłam :ryk: więc nagrodę moge przekazac ewentualnie na cele charytatywne :ryk:
Obrazek

JaEwka

Post » Pon lip 04, 2011 9:07 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Jak cele charytatywne będą dobrymi domkami, to jak najbardziej :ryk:

Fanszeta

Post » Pon lip 04, 2011 9:09 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

JaEwka, chociaż się odważyłaś odezwać w konkursie, bo wszyscy inni siedzą cicho jak myszy pod miotłą, tak się boją nagrody :ryk:

Fanszeta

Post » Pon lip 04, 2011 11:00 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Bo drapiące te nagrody rozdajesz :strach:
Lepiej się przyczaić :lol:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon lip 04, 2011 12:59 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Ja mogę zgadywać, ale jak trafię, to zrzeknę się nagrody na rzecz..yyy.. na rzecz...hm..

To może jednak nie :P

A w ogóle to dopiero w połowie wątku, ale się melduję ze swoimi kociastymi, pozdrawiamy :D
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pon lip 04, 2011 13:34 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

jaaana pisze:Bo drapiące te nagrody rozdajesz :strach:
Lepiej się przyczaić :lol:

Twardym trzeba być a nie miętkim 8)
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]