*KSO-Kociarnia Schroniska Opole*Coś się skończyło...*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 08, 2012 18:50 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Odmrożenia u Jodełki :( *

LOTTA Śliczna biało czarna koteczka czarne serduszka na białym futerku miziasta kochana.

Obrazek Obrazek

Obrazek
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Czw mar 08, 2012 18:52 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Odmrożenia u Jodełki :( *

Jarosław, który czasem chyba się boczy jak go wołamy po imieniu:)

Obrazek
Obrazek

daga80

Post » Czw mar 08, 2012 18:54 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Odmrożenia u Jodełki :( *

BARNEY

Obrazek
Obrazek

daga80

Post » Czw mar 08, 2012 20:21 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Odmrożenia u Jodełki :( *

Barney jest taki piękny...Szkoda, że taki strachliwy :( Ale może jest jeszcze szansa dla niego... :?:

joszko89

Od: Nie paź 09, 2011 14:13

Post » Pt mar 09, 2012 8:12 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Odmrożenia u Jodełki :( *

viewtopic.php?f=8&t=101973&p=8663548#p8663548
Wątek 'ostrzeżeniowy' przed wywózkami do Niemiec. W wątku jest 'wątek' o tym, iz tylko kilka schronisk w Polsce nie zgadza się na te wysyłki. Opolskie nie jest wymienione...
Wątek jest długi już i dość 'intensywny'. Zaczął sie w 2009 i po przerwie został reaktywowany - str. 15.
Są też linki do dogo, gdzie akcja została zapoczątkowana przez AgęG. Są linki prowadzące do artykułów, zdjęć i doniesieć , które są prawdziwie dramatyczne.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt mar 09, 2012 8:22 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Odmrożenia u Jodełki :( *

Adopcje do Niemiec z naszego schroniska są bardzo sporadyczne, przeważnie są to osoby w jakiś sposób znajome z którymi później jest kontakt. Częściej opolskie koty i psy wyjeżdżają do Holandii dzięki Fundacji VagabondPets ale tutaj wszystko jest jasne.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pt mar 09, 2012 8:32 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Odmrożenia u Jodełki :( *

No więc właśnie o ten kontakt przed i po chodzi. Ale też rzecz jest - jak w pierwszych postach po reaktywowaniu wątku, w 'wyciąganiu' kotów przez osoby niby adoptujące. Wiem, że zwierzęta z dt to wizyty przed i po, ale jak zabierane ze schroniska po prostu? Ponoć niektóre też stosują wizyty i umowy, ale to chyba rzadkość.
Natomiast Holandia też nie jest pewna. Nie ma w tej chwili możliwości poszukac na tych wątkach gdzie [miau, dogo] jest o tym mowa. Jak znajde - wkleję.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt mar 09, 2012 8:36 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Odmrożenia u Jodełki :( *

morelowa, prawda jest taka, że nigdy, NIGDY nie masz 100% pewności. Komukolwiek byś zwierzaka nie oddała. Więc co? Nie oddawać? Trzymać w schronisku a później usypiać? Nie ma złotego środka, zwierzaki trzeba oddawać do adopcji starając się sprawdzić wszystko jak najlepiej ale i tak nie będziesz miała szans na 100% pewności czy adopcja do końca była ok. Życie.
Obrazek

Boo

Post » Pt mar 09, 2012 9:31 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Odmrożenia u Jodełki :( *

No, taaaaak... Ale tu chodzi o to by się uczulić na te niemieckie [i holenderskie] adopcje, kiedy wygląda na to, iz są w ciemno , czyli żadne przed i po wizyty, brak umów itp.
Wiem, że się nie da na 100%, ale tak jak piszesz
oddawać do adopcji starając się sprawdzić wszystko jak najlepiej

ale czy schroniska to robią? czy wydają zwierzaka na zasadzie im szybciej tym lepiej? To tylko zwrocenie uwagi na sprawę - nie mówię, że w Opolu się źle dzieje. Bo nie wiem.

Obrazek

morelowa

Post » Pt mar 09, 2012 10:12 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Odmrożenia u Jodełki :( *

Ozanna1405 pisze:Dibosław zaprasza na bazarki:)

Dzisiaj polowałam na Dibcia z aparatem. Ogromnie tego nie lubi. Na szczęście foch trwał do momentu otwierania saszetki :)))

Obrazek

Obrazek

Dibuś piękny :)

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Pt mar 09, 2012 17:16 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Odmrożenia u Jodełki :( *

Ciocia Ozanna orzekła, że już czas by Przystojniaka zacząć ogłaszać i wybrać mu domek najlepszy na świecie :D

Zaczynamy jak zwykle od naszej Kociarni Opolskiej:

http://kociarnia.opole.pl/koty-adopcje/ ... do-adopcji

a do końca weekendu będzie już w całym necie. Zaraz też wrzucę Dibcia na FB. Prosimy o kibicowanie Kocurowi!
Obrazek

Boo

Post » Pt mar 09, 2012 18:21 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Odmrożenia u Jodełki :( *

Udostępniłam ;) A stronka kociarni http://kociarnia.opole.pl/ ... ostatnio jak rozliczało mi biuro PIT to właśnie z niej ściągali KRS Fioletowego Psa ;) To było miłe odkrycie :)

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Pt mar 09, 2012 19:42 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Odmrożenia u Jodełki :( *

Dibuś ma już zrobione ogłoszenia na "moich" stronkach. :)

/Autora zdjęć proszę o wybaczenie za ich "podkradnięcie" do ogłoszeń, ale moje jedyne zdjęcie, jakie udało mi się zrobić, kiedy Dibek był jeszcze w Schronisku, nie nadaje się na przedstawienie tak cudownego kota w ogłoszeniach. :)/

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Nie mar 11, 2012 9:44 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Odmrożenia u Jodełki :( *

Boo napisała:
NIGDY nie masz 100% pewności

Mam. Tobie bym dała i wierzyła na 100%, że jest dobrze.
Boo, własnoręcznie odwozisz koty do ds-ów, sprawdzając wcześniej 100 razy, więc sądzę, że wiesz jak takie sprawdzenie jest ważne.

Częściej opolskie koty i psy wyjeżdżają do Holandii dzięki Fundacji VagabondPets ale tutaj wszystko jest jasne.

Skąd wiesz, że wszystko jest jasne? Jak na razie mam doniesienia o czymś wręcz przeciwnym :(

Obrazek

morelowa

Post » Nie mar 11, 2012 14:57 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Odmrożenia u Jodełki :( *

Wklejam to czego się dowiedziałam nt VagabondPets. Jakby ktoś zainteresowany był od kogo, to odeślę to tej osoby, albo podam nick, bo zapomniałam zapytać czy mogę. Na wklejeni pw zgodę dostałam :D . Wklejam w całości.

"Vagabond Pets jest jedna z czterech holenderskich 'fundacji' handlowych ktore z Polski wywoza na wielka skale psy i koty.

Obecnie oficjalnie (!) biora zwierzeta z dwoch schronisk : Tomaszow Mazowiecki i Opole.

Dlatego napisalam ze oficjalnie, poniewaz z reguly jest tak ze wszystkie fundacje w drodze powrotnej jezde doladowywuja w roznych miejscach.

Ciekawe co jest takie "jasne" ...
Czy ktos ze schroniska robi kontrole przed- i poadopcyjne czy polegaja tylko na tym co ci handlarze im powiedza ? I zdjecia zadowolonych kotow sa dla nich 100%-owym dowodem ?

Czy kazde zwierze jest przed wyjazdem z Polski objete kontrola inspekcji wet. a po przyjezdzie do miejsca docelowego ponownie przez tamta IW ?

Czy schronisko oraz IW ma dane domow docelowych ?

Wszystkie zwierzeta bezdomne sa wlasnoscia gminy - pytanie czy gmina wie o tym procederze i czy daje zgode na to.

A co ze zwierzetami ktore maja wlasciciela ?

Znam przypadek z Pabianic z r. 2010 gdzie pies zostal wydany po zaledwie nie calych trzech tygodniach, wlascicielka w Polsce sobie wlosy z glowy rwie, bo chce psa miec z powrotem (sunia sie przestraszyla jakims straszliwym hukiem i sie zerwala z szelek) a niem. fundacja , ktorej Pabinicr sprzedaje psy nie wie gdzie pies jest - byl przerzucany od jednej do kolejnej fundacji, az slad sie urwal.

Oni sie w Polsce szczyca tym ze biora tylko staruszki psie, bo przeciez takie to w Polsce w ogole nie maja szans...
1. nie jest to prawda, znam wiele ludzi ktorzy wlasnie staruszki ze schronisk biora (sama mam dwie).
2. drugie klamstwo ze tylko staruszki : biora szczeniaki, biora mlode psy, jak leci.

Zobacz ile razy byli w Polsce :
http://www.vagabond-pets.com/verslagen.htm "

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]