DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 28, 2011 11:59 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Pan Janda szuka kolejnego miejsca do lansu :?
"Warszawska Straż dla Zwierząt gotowa jest przejąć zarządzanie tym schroniskiem w każdej chwili".
Już raz "zarządzili sie" kotami na Bielanach :|
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Pt sty 28, 2011 12:00 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

karolinah pisze:

Pan Janda szuka kolejnego miejsca do lansu :?
"Warszawska Straż dla Zwierząt gotowa jest przejąć zarządzanie tym schroniskiem w każdej chwili".
Już raz "zarządzili sie" kotami na Bielanach :|

Myślę, że do tego nie dojdzie. Za dużo już o p. Jandzie/Ficu wiadomo :twisted:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt sty 28, 2011 12:02 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Red Podgórska razem z Pietkiewiczową opluwały wszystkich i wszystko.
Udało mi się znaleźć jeden z wypoconych przez nie artykulików - dwa piętra wyżej zalinkowałam, poczytajcie.

No cóż, jak się żyje z wierszówki trzeba pisać różne rzeczy.
:?

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt sty 28, 2011 12:03 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

magaaaa pisze:Red Podgórska razem z Pietkiewiczową opluwały wszystkich i wszystko.
Udało mi się znaleźć jeden z wypoconych przez nie artykulików - dwa piętra wyżej zalinkowałam, poczytajcie.

Doceń to, że zmieniła pogląd na sprawę. I gwoli sprawiedliwości dodam, że one tak z przekonania, a nie dla kasy :wink:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt sty 28, 2011 12:16 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

magaaaa pisze:http://www.piwzyrardow.pl/
(na dole)

Szybko posprzątali :evil:

Ja bym się nawet nie zdziwiła, że może pisali to razem ze Sz. - z takim doświadczeniem nalotów różnych organizacji. Nie zapominajcie, że to cwana baba.
Jeszcze się okaże, że o szczurzalni i kangurze wcale nie mówiła Sz. tylko ten wredny tvn aktorkę za pieniądze podstawił, he he :twisted:
Myślę, że żaden sąd nie da się nabrać. Tak jak widzowie na całą wypowiedź wetów przed kamerą (ech, żałuję że to nie mnoże być dowód przed sądem) 8)

Co do sprzątania - na pewną chcieliby spróbować, ale sprawa już na tyle głośna, że wtedy sami przysłowiowo podłożyliby głowy pod gilotynę. Żadna organizacja (i prokuratura) nie nabierze się na dziką utylizację, a wręcz będą czujni.
Ostatnio edytowano Pt sty 28, 2011 12:19 przez joshua_ada, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt sty 28, 2011 12:19 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Zofia&Sasza nadal jest mało chetnych domków tym?
Ja jestem na forum od niedawna ale koty maja mnie od zawsze. Pozyskiwałam tymczaski sama, dużo ich biedy więc nie wyczyn i udawało mi się po wyleczeniu i wypielęgnowaniu oddawac do adopcji. Mam u siebie sporo kocich rezydentów i mam też puste lokale:) w domu na bidy.
Zamierzam podjąc działania dla Paluszków a pomyślałam sobie że i tu mam warunki by pomóc. Ze wzgledu jednak na moich :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: wolałabym przyjać młodszego kota ( do kilku miesięcy) aby po leczeniu miał możliwość normalnej bytności u mnie a nie musiał być izolowany. Starsze moje sa zazdrosne strasznie.

Tak więc jeśli potrzeba, zgłaszam się.

Myśle też aby prawnie objąc tę sprawe. Czy jest zeszloroczna nowelizacja ustawy o ochronie praw zwierząt? czy coś mi śie usłyszało? A to sobie znajdę w necie. A może Viva coś popchnęła ?

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt sty 28, 2011 12:26 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Zofia&Sasza pisze:
magaaaa pisze:Red Podgórska razem z Pietkiewiczową opluwały wszystkich i wszystko.

Doceń to, że zmieniła pogląd na sprawę. I gwoli sprawiedliwości dodam, że one tak z przekonania, a nie dla kasy :wink:

Zosiu, bardzo bedziesz na mnie zła, jak jednak pozostanę sceptyczna względem tej pani i jej koleżanek?
O wierszówce mogę odszczekać hau-hau, ale to akurat najmniej istotne.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt sty 28, 2011 12:46 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

nie wiem czy ktoś pociągnie wątek ale prosze o inf od osoby sledzącej dokładnie tę sprawę. Czy powiadomione zostały takie organa jak np. wójt, burmistrz, prezydent miasta? ( nie wiem kto tam pasuje)
Ja czytam ustawę i nie rozumiem, naprawdę w jaki sposób coś takiego się dzieje gdy prawnie wszystko jest oczywiste. Jakoś tak po omacku działają wszyscy. Rozumiem że został złożony wniosek do góry żeby pozbawić kobitę praw do zwierząt i stąd czas oczekiwania na decyzję (która skądinąd nie musi być poprzedzona żadnym procesem, podejmowana jest z urzędu) i pomysł na przejęcie przez straż miejską zarządu nad schroniskiem? Ale też można zabrać i dopiero powiadomić górę gdy zwierzaki są rażąco zaniedbywane.

Co się dzieje, kto to blokuje?

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt sty 28, 2011 12:51 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

asia 2 - pozbawić praw do zwierząt to można pewnie szybko
tylko co z tymi zwierzetami zrobic? :(

Zofia na pewno chętnie skorzysta z Twojej propozycji tymczasowania - odezwij sie do niej na pw
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt sty 28, 2011 13:05 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

asia2 pisze:(...) i pomysł na przejęcie przez straż miejską zarządu nad schroniskiem?

Gotowość na przejęcie zarządu nad schroniskiem wyraził pan Janda ze Straży dla Zwierząt.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt sty 28, 2011 13:08 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

W wiadomościach w Zetce mówili, że rozpoczęła się tam kontrola.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pt sty 28, 2011 13:09 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

asia2 pisze:nie wiem czy ktoś pociągnie wątek ale prosze o inf od osoby sledzącej dokładnie tę sprawę. Czy powiadomione zostały takie organa jak np. wójt, burmistrz, prezydent miasta? ( nie wiem kto tam pasuje)
Ja czytam ustawę i nie rozumiem, naprawdę w jaki sposób coś takiego się dzieje gdy prawnie wszystko jest oczywiste. Jakoś tak po omacku działają wszyscy. Rozumiem że został złożony wniosek do góry żeby pozbawić kobitę praw do zwierząt i stąd czas oczekiwania na decyzję (która skądinąd nie musi być poprzedzona żadnym procesem, podejmowana jest z urzędu) i pomysł na przejęcie przez straż miejską zarządu nad schroniskiem? Ale też można zabrać i dopiero powiadomić górę gdy zwierzaki są rażąco zaniedbywane.

Co się dzieje, kto to blokuje?

To bardzo idealistyczne podejście. Tzn. tak powinno być, ale nie jest.
Są jeszcze różne inne schematy, częściej występujące w przyrodzie, np. ręka rękę myje, papier wszystko przyjmie, niska szkodliwość społeczna, umorzenie postępowań, a także wiedza prawnicza organów ścigania i wiele wiele innych.
Gdyby - jak piszesz "ustawa była oczywista" a organy ścigania nie działały po omacku, to żylibyśmy w świecie idealnym.

Nie obraź się, bo nie chodzi mi o zniechęcenie, ale gdyby to wszystko było takie proste, to nawet Ty mogłabyś tego dokonać, mając świadomość wszystkich rzeczy o których napisałaś. Po drugie - byłoby to już dawno zrobione.

Pytanie "kto to blokuje?" A co powiesz o postawie powiatowych wetów? Czy tak powinni działać? Czy takie rzeczy powinni stwierdzać w dokumentacji? Nie mam tu już nic więcej do dodania...
:(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt sty 28, 2011 13:10 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

1969ak pisze:W wiadomościach w Zetce mówili, że rozpoczęła się tam kontrola.

Oby rzetelna...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt sty 28, 2011 13:15 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Zofia&Sasza pisze:

Oby rzetelna...

a wiadomo czyja?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt sty 28, 2011 13:16 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Tweety pisze:
Zofia&Sasza pisze:

Oby rzetelna...

a wiadomo czyja?

Główny Inspektor Weterynarii
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]