PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 29, 2011 19:21 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

To ja przy okazji: Obrazek

Na powyższym zdjęciu syn Nyki, wykastrowany w ramach Operacji Zabieg.
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Śro mar 30, 2011 16:23 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Zdjęcia z Zochcina można obejrzeć tutaj: http://www.facebook.com/album.php?id=38 ... aid=346555

luelka

Post » Śro mar 30, 2011 18:32 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

To ja zaczynam przedstawianie kotów z Zochcina. Dzisiejszego wieczora poznajcie Bubę, który miał być kobietą. Przez niektórych nazywany był także Lolą :).

Obrazek

Obrazek

Buba jest cudny i mruczący, pakuje się na kolana, a gdy go puściłam dzisiaj wolno po pomieszczeniu, zniknął. Znalazłam go... a właściwie jego tylną część... w worku z karmą. Cały Bubowy przód zajmował się wyjadaniem :D. Niezły z niego łakomczuch :mrgreen: .

luelka

Post » Czw mar 31, 2011 14:28 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Grzanka.ch, wielkie dzięki za miłe odwiedziny u kotów zochcińskich i pomoc przy miskach - przepraszam, że od razu zagnałam Cię do pracy :lol: . Idę szukać zdjęć Kiki, która dzisiaj rozłożyła się obok Grzanki i mruczała, z brzuszkiem do góry - pręgowana, mrucząca kocia Cudowność :).

luelka

Post » Czw mar 31, 2011 19:24 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

luelka pisze:Grzanka.ch, wielkie dzięki za miłe odwiedziny u kotów zochcińskich i pomoc przy miskach - przepraszam, że od razu zagnałam Cię do pracy :lol: . Idę szukać zdjęć Kiki, która dzisiaj rozłożyła się obok Grzanki i mruczała, z brzuszkiem do góry - pręgowana, mrucząca kocia Cudowność :).

Cała przyjemność po mojej stronie :)
Wprawdzie niedoświadczony ze mnie kociarz, ale do mycia misek zawsze jestem chętna :D
Mam nadzieję, że jeszcze uda mi się odwiedzić zochcińskie koty!

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Nie kwi 03, 2011 15:54 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

wczoraj byłam w Tokarni (50km od Krakowa - dojazd to 40-60min) i dowiedziałam się, że pojawiło się tam dużo nowych kotów. na chwilę obecną jest ich ok 10-15, są to koty dzikie lub "domowe". bardzo dużo tych kotów pojawiło się w ostatnim miesiącu :( i może udałoby się Wam (z moją pomocą) zrobić taką akcję jak w Zachocinie :?: :?: :?:

i mam jeszcze jedno pytanie czy dało by się na fundację wykastrować psa :?: my zajmiemy się przywiezieniem go do kastracji i opieką nad nim po

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Nie kwi 03, 2011 19:16 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

mam prośbę- widać, że ta osoba kocha zwierzęta, ale nie radzi sobie z nimi, myślę, że tańsza kastracja i rozmowa o jej konieczności (a może nie będzie potrzebna?) będzie dużą pomocą...

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ps ... Z271498799

3 suzczki trzy miesieczne, piekne odrobaczone , czysciutkie,wesole, Oddam za darmo w dobre rece.Kundelki ze wzgledu na to ze kocham, zwierzeta nie zostaly uspione po urodzeniu. Mam 2 psy i 2 koty sa to tez zwierzeta przygarniete, ale nie jestem w stanie opiekowac sie jeszcze dodatkowo malymi szczeniakami.Pieski czekaja na nowych wlascicieli (jezeli ktos zyczy sobie zdjecia osobicscie przeslemy na email) Nr Telefonu: 508730178

z góry dziękuję! :1luvu:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto kwi 05, 2011 21:12 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Ziółko pisze:wczoraj byłam w Tokarni (50km od Krakowa - dojazd to 40-60min) i dowiedziałam się, że pojawiło się tam dużo nowych kotów. na chwilę obecną jest ich ok 10-15, są to koty dzikie lub "domowe". bardzo dużo tych kotów pojawiło się w ostatnim miesiącu :( i może udałoby się Wam (z moją pomocą) zrobić taką akcję jak w Zachocinie :?: :?: :?:

i mam jeszcze jedno pytanie czy dało by się na fundację wykastrować psa :?: my zajmiemy się przywiezieniem go do kastracji i opieką nad nim po

Ziółko, na razie musimy skończyć akcję w Zochcinie, co do pozostałych kwestii - musimy się spotkać i to wszystko obgadać, dobrze? :).

luelka

Post » Wto kwi 05, 2011 21:18 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

A to Kika, słodka Mruczka z brygady Zochcińskiej. Zdjęcie zostało zrobione w dniu zabiegu sterylizacji, stąd jej lekko "nieobecne" spojrzenie :).

Obrazek

Przepraszam za opóźnienia z wysyłaniem zdjęć, ale z normalnego trybu wytrąciła mnie choroba mojej tymczasowej podopiecznej, Zoe - nie miałam głowy do niczego innego :(. Poprawię się :).

luelka

Post » Śro kwi 06, 2011 11:29 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Jasne, a może udała by się nam spotkać przed niedzielą, bo wtedy jedziemy do Tokarni i wiedziałabym mniej więcej o co mam ich powypytywać, bo później będziemy tam dopiero w Wielkanoc :)

Ziółko

Post » Śro kwi 06, 2011 21:00 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

znalazłam ogłoszenia osób, które ewidentnie nie radzą sobie z sytuacją- do każdej z nich pisałam, ale to może być za mało... mam nadzieję, że Wam uda się przekonać je do prawdziwej OPIEKI nad kotami... z góry dziękuję za pomoc!

pisałam o kastracji kotki i zwróciłam uwagę, że dziewczyna chce oddać za wcześnie - koty urodziły się 15 marca, to nie pierwszy miot

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z272147900

Za 2-3 tygodnie są do odbioru za symboliczna opłatą 20zł .Można wcześniej przyjechac i wybrać sobie,pooglądać.Serdecznie zapraszam mieszkam blisko Pradnika Białego ,dokładnie w Zielonkach
Zdjecia są z poprzedniego miotu teraz są 2 czarne jeden popielaty:)
Pozdrawiam
Ewelina
tel 510302855

i drugie ogłoszenie- doradzałam w odpowiedzi na pierwsze ogłoszenie uśpienie ślepego miotu (ur. 18.03), jak widać bez efektu, propozycja darmowej kastracji przeszła bez echa, kotką "zajmuje" się 15-latek (po wrzuceniu maila w wyszukiwarkę znalazłam "nazywam sie Karol, mam 15 lat"), który pilnie musi pozbyć się maluchów :roll:

Mam trzy sliczne kociaki (2 kocurki i 1 kotka) urodzone 18 marca :) Pilnie poszukuje wlasciciela dla maluchow,ktore juz niedlugo beda gotowe,aby zamieszkac w nowym,cieplym domu. Chetnym moge wyslac zdjecia mailem.
karol_15@o2.pl
500029390
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw kwi 07, 2011 11:03 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Akcja w Zochcinie trwa - rozmawiałam z Siostrą, jeszcze dwa koty przychodzą regularnie, tak więc koniecznie chcemy je wysterylizować, choć wcześniej planowaliśmy, że pojedziemy tylko raz by koty łapać i drugi, by je odwieźć. Jednak dzięki Bartoszowi, który pojechał z nami (i znów pojedzie :1luvu: ) możemy dokończyć wszystko jak należy. W przyszłym tygodniu zajmiemy się także psami - z Zochcina i drugiego domu dla bezdomnych, który prowadzi Siostra. Na razie musimy skupić się na tej akcji - każdego dnia dziewczyny opiekują się 7 kotami, do których trzeba dojeżdżać, a jeszcze czekają nas dwie wyprawy do Zochcina i co najmniej 2 tygodnie pracy, by zakończyć całą akcję.
Potem będziemy (po zapłaceniu faktur, rozliczeniach) mogli ocenić, jakie mamy dalsze możliwości i decydować, gdzie i w jakim zakresie możemy pomóc. Nie chcemy jednak "mieszać" kotów z różnych źródeł - i fizycznie nie damy rady na raz się zająć nimi i nie było by to profesjonalne (mimo, że człowiek chciałby wysterylizować nie 10, a 1000 bezdomnych kotów jednego miesiąca). Dlatego teraz najpierw Zochcin - do końca - a potem dopiero ruszamy na inne bitwy.

Ziółko, spróbuj się dowiedzieć w czasie wizyty:
- kto konkretnie te koty karmi (weź telefon) i w jakich godzinach
- ile ich jest, czy są kotki w widocznej ciąży/kocięta
- na jakim są terenie
Może uda Ci się zrobić zdjęcia?
Martwię się, że zanim będziemy w stanie tam pomóc, pojawią się pierwsze kocięta :( fizycznie jednak nie jesteśmy w stanie zrobić więcej na raz.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw kwi 07, 2011 11:47 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Tak jest ryśko dowiem się o wszystkim w niedzielę :ok:

Ziółko

Post » Pt kwi 08, 2011 7:49 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Turnus krakowski kotów z Zochcina powoli zbliża się do końca, a ja nie przedstawiłam jeszcze wszystkich kotów - dzisiaj kolej na Złe Spojrzenie I i Złe Spojrzenie II, dwa najdziksze kocurki z całego stada. ZS I jest buraskiem, którym rzadko kiedy nam się pokazuje - podczas karmienia woli wcisnąć się w kontenerek i poczekać, aż wyjdziemy. ZS II, czarny, piękny kocur, woli siedzieć w ogóle za kontenerkiem, tak dla pewności. Na początku był tak zdenerwowany zamknięciem w klatce, że "naskoczył" słownie na Stachurkę :twisted: . Nieźle jej wtedy nagadał 8) .

Oto Złe Spojrzenie I:
Obrazek

A to Złe Spojrzenie II:
Obrazek

luelka

Post » Pt kwi 08, 2011 18:14 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Witam :)
Nie chcę straszyć, ale jak wybieracie się do Zochcina, to mamy w Świętokrzyskim załamanie pogody (zimno i bardzo wieje).
Powodzenia przy łapankach. :ok:
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

[poprzednia][następna]