Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 12, 2012 9:51 Re: Nowy wątek proszę nie pisać

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.02.-19.02.2012 r.
13.02. pon. rano The Szops wie. Teresa
14.02. wt. rano brak wie. Teresa
15.02. śr. rano The Szops wie Asia, Bogusia
16.02. czw.rano brak wie. Cookie
17.02. piat rano brak wie. brak
18.02. sob. rano Iwonka wie. brak
19.02. niedz. rano Dorotka wie. brak

wtorek i czwartek rano

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Nie lut 12, 2012 9:52 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:Właśnie przed chwilą rozmawiałam z Panią Anią, która z mężem adoptowała dziś Dakotkę, Dakotka siedzi za szafą :( ale dał się pogłaskać i zaczął mruczeć mam nadzieję, że będzie dobrze :ok: bardzo się cieszę że Dakotek ma szansę na fajny domek, bo to nie łatwy kociak. Oby wszystko było dobrze :ok:
W przyszłym tygodniu nasze kociaki dostaną prezent w postaci poidełka - z filtrami i automatycznym przepływem wody - mam nadzieję że będzie to dla kociaków wielka radocha :)
I moja prośba - zgromadzone zostały rzeczy na fanty na loterię w biblotece na Grota Roweckiego w poniedziałek przywiozę do kociarni, czy ktoś mógłby to we wtorek podrzucić do biblioteki, raczej do południa lub we wczesnych dodzinach popołudniowych - ja niestety jestem w tych godzinach w pracy i choćbym chciała nie mogę tego zrobić - oprócz tego będą plakaty, nasze ulotki, zakłądki do książek i puszka na zbieranie kasy na nasze długi.

zaniosę po dyżurze

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Nie lut 12, 2012 9:55 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

wiesiak pisze:Moje dzieci przekazały dla alergików 2,5 kg karmy Hypoalergenic suchy.Ja kupiłam na próbę 1 saszetkę sensitiv control i 2 pasztety sensitiv control też dla Kropki i Madzi chyba .

Wielkie dzięki!!!
Co do umieszczenia Madzi w boksie - ona niestety bardzo źle znosi zamknięcie. Bardzo się denerwuje jak jest zamknięta.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Nie lut 12, 2012 9:58 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

to ja wezmę dziś wieczorem dyżur - zaraz dam znać Dorotce.
Nie dam znać bo mi komórka padła a ładowarka chyba została w pracy :oops: Ale dyżur zrobię.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie lut 12, 2012 10:25 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Nie lut 12, 2012 10:31 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:Właśnie przed chwilą rozmawiałam z Panią Anią, która z mężem adoptowała dziś Dakotkę, Dakotka siedzi za szafą :( ale dał się pogłaskać i zaczął mruczeć mam nadzieję, że będzie dobrze :ok: bardzo się cieszę że Dakotek ma szansę na fajny domek, bo to nie łatwy kociak. Oby wszystko było dobrze :ok:

Za Dakote :ok: :ok: :ok:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Nie lut 12, 2012 13:39 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Za Dakotka :ok: myślę, że chłopak będzie potrzebował więcej czasu żeby się zadomowić ale wkońcu zrozumie jakie szczęście go spotkało! Własny dom :D
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Nie lut 12, 2012 16:12 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kotki z Będzina zostały złapane i są w KCh ale niestety tylko dwie sztuki. Trzeciego kotka nawet nie widzieliśmy a i te dwa dało się złapać na klatkę-łapkę tylko dzięki temu, że Marta miała sznurek, który został przywiązany do zapadni. Kotki zostały popsikane frontlinem, w KCh dostały tackę winstona, którą z miejsca wtrząchnęły. Sa trochę dzikawe i wytraszone ale w tamtej piwnicy miały kuwetę więc powinny wiedzieć, do czego to służy. Podobno szara to kotka a ten drugi to kocurek. Może uda się jeszcze kiedyś zlapać też tę ostatnią kotkę
Ostatnio edytowano Nie lut 12, 2012 17:09 przez Mara S, łącznie edytowano 1 raz

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie lut 12, 2012 17:07 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Za nowych podopiecznych :ok: I za Dakotę, w nowym domu :ok:

Iwona11

Post » Nie lut 12, 2012 21:07 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Po dyżurze - kociarstwo nakarmione, wybawione i wymiziane; prace porządkowe i lecznicze (tylko oczy u bezdomniaczków i tolfina dla Luizy) podane. Luizę ubrałyśmy z ARO w kaftanik bo lizała brzuszek. Jeden z będzińskich kotków siedzi za boksami, drugi w koszyczku. Bezdomniaczki ze zdrowej to megamiziaki - mimo że zakropliłam mu oczy przez co był foch na całe 5 minut, Rudzielec fikołka przez główkę zaliczył, tak bardzo chciał podsunąć jeszcze kawałek kotka do głaskania. Skarpetek tak się o mnie ocierał i przypochlebiał, że historia - nawet sprzątanie kuwet było okazją do mizianek :D A czarna panienka miała oczki zaropiałe i kichała jak z armaty, ale nie przeszkodziło jej to w myziankach. czy te łysiny się leczą? Bo może by spróbować nacierać ją olejkiem dziurawcowym od Iwety - jeszcze powinien być w słoiczku na kwarantannie.
Dzięki Kociej Mamie Ewie i jej mamie byłam w domu dużo wcześniej, bo jak zwykle przegapiłam autobus a do następnego było ponad pół godziny.

Mam nadzieję, że Dakotek odnajdzie się w nowym domu, Madhuri jednak wyjdzie z tego a wszyscy nasi podopieczni znajdą dobre domy :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Pon lut 13, 2012 18:17 przez Alienor, łącznie edytowano 1 raz
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie lut 12, 2012 22:37 Re: Nowy wątek proszę nie pisać

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.02.-19.02.2012 r.
13.02. pon. rano The Szops wie. Teresa
14.02. wt. rano Beata wie. Teresa
15.02. śr. rano The Szops wie Asia, Bogusia
16.02. czw.rano Beata wie. Cookie
17.02. piat rano brak wie. brak
18.02. sob. rano Iwonka wie. brak
19.02. niedz. rano Dorotka wie. brak
Beatko rzeczy do bibloteki zostawię na zdrowej w przedsionku będzie wszystko spakowane w reklamówkach.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lut 13, 2012 12:55 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Po dyżurze:
Dziewczyny wykąpane, Kropci odpadł już cały strup spod pachy!!!!! :ok:
Madzia bardzo dużo pije, jak jej postawiłam dużą miskę z wodą na boksach, to przysnęła z pysiem opartym o tą michę :roll:
Józio ma otwarty boks, bo zaczyna powoli dostawc szału w tym zamknięciu, a przecież on nie musi byc cały czas w boksie.
Piotr pomógł mi wyjąc naszą nową lokatorkę zza boksów. Roboczo nazwałam ich Benio i Iśka(ona jest szara).
Michałowa szaleje z zabawkami i chwilami z Pysiolkiem.
Maciuś pokichuje i trochę kaszle.

Skarpetek, Rudzik i Czarnulka (ja na nią mówię Tradycja :wink: ) :1luvu: - wymiziane brzuchy, brody, uszy...

Wiesiu, dzięki za zamek :ok:

Poszłam do Almavetu zobaczyc Madhuri, była jeszcze przed badaniami. Koteczka wyglądała na bardzo zrelaksowaną, w końcu nie jest otoczona bandą kociastych. Trzymamy kciuki!!!

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon lut 13, 2012 13:20 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Super, że Kropce odpadł strup :ok: Właśnie o to mnie dzisiaj pytała p. Monika (dzwoniłam ,żeby się umówić na kontrolę z dwiema alergiczkami).
Bardzo proszę dyżurnych o obserwacje i informacje dot. Kropki i Madzi, bo w środę muszę zdać relację z ich leczenia i ustalić dalszą terapię. Pani Monika pytała jeszcze:
-czy Madzia się drapie i czy ranka się goi?
- czy kotki jedzą i jak ogólnie się czują?
Kropkę kąpiemy tylko pod pachą i brzuszek, pyszczka nie ruszamy. Można jej rozmoczyć suche, jeżeli ma problemy z przyjmowaniem pokarmu.

Iwona11

Post » Pon lut 13, 2012 13:37 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Na moim dyżurze we czwartek Kropeczka pięknie jadła suche! Madzia też miała apetyt :D
Iwonka powiedz pani doktor o tym, że kotka duzo pije, to czasami może być objaw chorobowy- oby nie w tym wypadku!
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon lut 13, 2012 13:39 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Przy mnie żadna się nie drapała. Mokrego specjalistycznego była resztka, to dałam ją Kropci, zjadła wszystko, później jadła też suche. Madzia jadła suche dla alergików. Myślę, ze trzeba powiedziec wetce, że Madzia bardzo dużo pije. Kropka, jak przyszłam, też miała całkiem pustą miseczkę z wodą, ale przy mnie nie piła.
Kropcia ma bardzo ładną skórkę w miejscu gdzie był strup pod pachą. Zresztą cała skórka wygląda ok.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

[poprzednia][następna]