To i ja z "moimi" seniorami się tu wrąbię

, dziękuję za zaproszenie.
Moje koty znajdują się w gliwickim schronisku.
Do lat, które są wpisane w wątku (wiek podany przez moją szefową) ja spokojnie każdemu kotu doliczyłabym po roku.
Kotka ZYTA,
wiek około 5 - 6 lat nieduża, nie widzi, ale doskonale sobie radzi, najchętniej śpi.
Bardzo lubi świeżuteńką, zimną wodę.
Zyta jest kotką przywiezioną z działek w lecie 2010 roku, była przywieziona ze stadkiem innych, młodszych kociaków. Przyjechała już z zamglonymi oczami. Gorsze ma lewe oko, czy coś widzi ? nie wiem, zachowuje się inaczej niż widzące koty, te oczy jej łzawią. Nie choruje, ale też nie miała robionych testów na kocie choroby. Z kotami mieszkała ( teraz mieszka sama), jak słyszy psa to się wycofuje, nie było bezpośredniego kontaktu z psem.
Po sterylce.

Kocur BOLEK czasem Wojtkiem zwany,
Wiek nieokreślony : 8 - 10 lat ?, ale prawie bezzębny. Nie wiadomo czy wynika to z wyniszczenia i ze złych warunków w jakich niewątpliwie przebywał, czy faktycznie jest już starym kotem, chociaż po zachowaniu nie widać, że jest stary,czarno biały, ogromny, pół długowłosy, straszna przylepa, straszny żarłok
Do schroniska trafił w fatalnym stanie, w zasadzie wrak kota. Oczy masakra, sierść masakra, stada pcheł. Teraz dochodzi już do siebie, oczy ma leczone i uszy też. Lewe oko ma w gorszym stanie, oczy są cały czas zaczerwienione, wg mnie ma coś takiego jak trzecia powieka.
Po kastracji.

Kotka MARLENKA,
wiek 5-6 lat, średniej wielkości, ma piękne oczy, takie magiczne, niestety nie chciała pozować do zdjęć

Kotka LUNA,
wiek 6-7 lat, średniej wielkości, bardzo miła, spokojna, coraz bardziej zrezygnowana. Oddana do schroniska przez wnuczka, po śmierci właścicielki. Bardzo długo była wycofana, nie chciała jeść. Widać, że kotka cierpi na brak człowieka.

Kocur WAMPIREK,
wiek 8-10 lat, średniej wielkości, czarny z niewielkim dodatkiem białego, pieszczotliwie zwany Wampirkiem ze względu na ząbki

bardzo kontaktowy, wskakuje na ręce, chce żeby go głaskać - dlatego też tylko 2 zdjęcia