PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 27, 2011 15:22 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! BITWA pod Kielcami!:) 7 złapanych!!

koty są już w domu tymczasowym,
w składnie przypadło 5 kocurów i 2 kotki :)
Ostatnio edytowano Nie mar 27, 2011 18:52 przez Ziółko, łącznie edytowano 1 raz

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Nie mar 27, 2011 17:51 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! BITWA pod Kielcami!:) 7 złapanych!!

Ziółko pisze:koty są już w domu tymczasowym,
w składnie przybladło 5 kocurów i 2 kotki :)

:ok: :ok: :ok:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie mar 27, 2011 19:06 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! BITWA pod Kielcami!:) 7 złapanych!!

Zrobiłam już zdjęcia wszystkich kotów - wieczorem wrzucę. Teraz dyżur przy kotach pełni Foczka.skoczka i Grr :). Na szczęście wszystkie koty wybudziły się spokojnie - najdłużej zbierał się Groźny i Zły - największy kocur w stadzie. Sami zobaczycie :).
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Nie mar 27, 2011 20:46 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! BITWA pod Kielcami!:) 7 złapanych!!

Największy jest Buba!
Buba miał być kotką...

Nawet myślałam, że jest w ciąży ;) ach, to niewyspanie.

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Nie mar 27, 2011 22:59 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! BITWA pod Kielcami!:) 7 złapanych!!

starchurka pisze:Największy jest Buba!
Buba miał być kotką...

Nawet myślałam, że jest w ciąży ;)

:ryk:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Nie mar 27, 2011 23:38 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! BITWA pod Kielcami!:) 7 złapanych!!

Buba miał być kotką, tylko usłyszeliśmy dwie wersje: że przy amputacji ogona była sterylizowana i że co roku przynosi masę kociąt :ryk: .
:twisted:

Dzisiaj zostawiłam wszystkie kociaste wybudzone, nakarmione i zadowolone.
Na stanie mamy:
Bubę, który miał być kobietą, nie ma ogona i mruczy brany na rękach i nie brany na ręce, i miauczy, gdy się go nie głaszcze, i próbuje ukraść przez kratkę jedzenie Kice.
Kikę, która jest oswojona, pręgowana i słodka.
Dużego, Złego i Groźnego - wielgaśnego kocura o niewinnym spojrzeniu, który w klatce-łapce rzucał się jak opętany i chciał nas zjeść, ale póki się nie ruszałam za bardzo, to był gotowy jeść nawet jeśli byłam w pokoju.
Złe Spojrzenie I - bury, wściekły i dziki - nie wyszedł na jedzenie dopóki nie wyszłam z pomieszczenia, na mój widok kładzie uszy po sobie i wciska się w koniec kontenera.
Złe Spojrzenie II - czarny kocur, dziki, ale gada do mnie z opierniczem i nie chowa się do kontenera, ale też nie zacznie szamać, póki jestem obok.
Tycinkę - jest malutka, ma oczy jak węgielki, czarny pyszczek, białe wąsy, pomalowane na biało paluszki i śliczną krawatkę. Bawiła się dzisiaj ze mną przez kratkę, jadła mi z ręki - po spojrzeniu diablątko wcielone. Po wejściu do pokoju zwiewa do kontenerka zdecydowanie zbyt wolno. Jest ciemnodymna.
Tycinka - jest jasnodymny i ma cudną białą pionową plamkę na nosku. Bawił się i mruczał przez kratki. Jadł z ręki. W ogóle się nie stara zachowywać jak ten dziki kociak z klatki łapki.

Tycinkowie są dla mnie zagwozdką - miały opinię zupełnie dzikich, zachowywały się jak zupełnie dzikie. Zobaczymy co z nimi będzie - to już nie jest wiek na oswajanie tak ogólnie, więc trudno powiedzieć, czy to narkoza, czy co...

A zdjęcia będą jutro, żeby Wam narobić apetytu :D.

luelka

Post » Pon mar 28, 2011 2:22 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! BITWA pod Kielcami!:) 7 złapanych!!

luelka pisze:Buba miał być kotką, tylko usłyszeliśmy dwie wersje: że przy amputacji ogona była sterylizowana i że co roku przynosi masę kociąt :ryk: .
:twisted: .

Może Buba to samotny ojciec, który poczuwa się do odpowiedzialności. ;)
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

Post » Pon mar 28, 2011 11:23 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! BITWA pod Kielcami!:) 7 złapanych!!

foczka.skoczka pisze:
luelka pisze:Buba miał być kotką, tylko usłyszeliśmy dwie wersje: że przy amputacji ogona była sterylizowana i że co roku przynosi masę kociąt :ryk: .
:twisted: .

Może Buba to samotny ojciec, który poczuwa się do odpowiedzialności. ;)

:ryk: :ryk: :ryk:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon mar 28, 2011 11:27 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! BITWA pod Kielcami!:) 7 złapanych!!

Super, że akcja przebiegła pomyślnie! Dziękuję, że się zajęliście tymi kotami, podczas gdy ja wakacjowałam :oops:
Gdyby była potrzebna pomoc w opiece nad nimi, to ja się zgłaszam na ochotnika. Mogę iść z nimi na wizytę do weta albo zrobić coś innego pożytecznego. Czekam na info :)

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Pon mar 28, 2011 15:23 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! BITWA pod Kielcami!:) 7 złapanych!!

Grzanka, serdecznie zapraszamy! Chętnie się z Tobą umówię u kotów, na Kikę i Bubę jedna para rąk do głaskania to za mało :). A i Tycinkowie chętnie docenią zabawy - chociaż zobaczymy, czy wczoraj to nie był efekt uboczny narkozy, to zainteresowanie człowiekiem 8) .

luelka

Post » Pon mar 28, 2011 23:28 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Buba jest cudowny :) Najchętniej bym go zatrzymała dla siebie i nikomu nie oddawała :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Koty dzisiaj już całkowicie przytomne, ale odrobaczanie zaczęło działać, więc sztych przy wejściu do ich pomieszczenia był nieprzeciętny.
Jeden z kocurków potwornie, potwornie się stresuje i w ogóle nie chce się załatwić.
Bubuś i Kika są kochane i bardzo czekają na uczciwie głaskających ludzi :D
Maluszki wcale nie są oswojone i dzisiaj obraziłam je niechcący mając w zamiarze pobawienie się z nimi myszką. Otrzymałam prawdziwie urażone spojrzenia w zamian ;).

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Wto mar 29, 2011 13:58 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Tych, którzy jeszcze nie widzieli, zapraszam na Wielki Chiński Bazar :)
viewtopic.php?f=20&t=125999

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Wto mar 29, 2011 14:26 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

prześliczne książki od mrr a, ode mnie bazarek:

viewtopic.php?f=20&t=126009

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Wto mar 29, 2011 18:07 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Grzanka, Ziółko :1luvu:

luelka

Post » Wto mar 29, 2011 18:18 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Obrazek

Oto dzika Kicia z podcieszyńskiej wsi, która została wysterylizowana dzięki uprzejmości Waszej Fundacji. Bardzo dziękuję.
Fotka w transporterku, ponieważ mieliśmy poważne obawy, że Kicia nie zechce pozować. :D
Przy okazji sterylki obejrzano jej uzębienie i okazało się, że ma ładne ząbki i wcale nie jest stara, jak sądzono.

Jeszcze raz ogromne dzięki! :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

[poprzednia][następna]