ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 24, 2010 19:41 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

anita5 pisze:Przeklejam info o wizycie Gwiazdeczki u dra Gierka w Katowicach z mojego wątku:
Gwiazdeczka ma to samo co Srebrny, czyli narastanie spojówki na rogówkę po komplikacjach z kk, w tej chwili jest to bardzo zaawansowane. Łzawi w sposób niedobry dla jej oczu, na co ma brać sztuczne łzy. Do tego braunol i floksal. I mam to podawać 5 razy dziennie. No i antybiotyk podskórnie. Niedługo do kontroli, a potem musi przejść tą samą operację co Srebrny, tylko trzeba uspokoić stan zapalny.
Grzeczna była niebywale, bardzo kochana. W aucie też zachowanie idealne. To jest cudowna koteczka.
Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze.

trzymam kciuki by wszytko bylo dobrze :)

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Śro mar 24, 2010 20:05 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

Za Gwiazdeczkę :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw mar 25, 2010 1:39 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

serducho bym oddała.. co d domków.. ehh ludziska boja się takich sierotek.. ja niestety nie mam warunków, ale zaraz porozsyłam po znajomych informacje.. trzymam kciuki za wszystkie szkraby
LeeLoo, Rysiek, Frickle...

Obrazek Obrazek

L&R&..

Od: Śro sie 26, 2009 17:06

Post » Czw mar 25, 2010 8:49 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

L&R&.. pisze:zaraz porozsyłam po znajomych informacje.. trzymam kciuki za wszystkie szkraby

Im więcej ludzi wie o ślepaczkach, tym większe szanse na dom.
Kciuki też się przydadzą :D

Bazyliszkowa

Post » Czw mar 25, 2010 13:08 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

Hopsamy - domki potrzebne! :ok:

Bazyliszkowa

Post » Czw mar 25, 2010 13:23 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

szamanka pisze:Bardzo bym chciała wziąć wszystkie, ale niestety, nie dam rady :cry: Musicie wybrać, tym bardziej, że bierzemy jeszcze ślepaczka z balkonu z Częstochowy.

szamanko, dla kotka z Elbląga jest potencjalny dt, ale daleko, ok. 400km, sprawa jest omawiana na wątku;
jak wiemy, Gucio jest kotkiem białaczkowym, cały czas jeszcze jest pod wzmozoną opieką w szpitaliku, rozmawiałam o nim z Filomen, kotek, jesli będzie już na tyle silny, aby móc pojechać do domku, jesli stan pozwoli na to, ma juz osobe chętną na przyjęcie go do domku stałego;zatem pozostaje koteczka z Palucha-kontakt Never

ciesze się, że bierzesz z Częstochowy tego biedulinka, tam jets tragedia jesli chodzi o dt

becia_73 siostrzyczki juz sa na 1 stronie, wstawię jeszcze je na nk, proszę, podaj mi jakies namiary do ogłoszenia, jesli by lby ktos chętny

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw mar 25, 2010 13:40 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

Dziękuję.Wysłałam pw.
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw mar 25, 2010 16:05 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

mój bazarek zakończony, przesłałam właśnie wpłatę na konto ślepaczków :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Czw mar 25, 2010 16:53 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

pamiętacie małego Rumcajsa, zabiedzonego, z chorymi oczkami, zabranego z interwencji od chłopa? tak wyglądał:
Obrazek
a tak w domku stałym u Bożeny obecnie:
ObrazekObrazek

alessandra

Post » Czw mar 25, 2010 16:59 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

cynamon i wanilia pisze:mój bazarek zakończony, przesłałam właśnie wpłatę na konto ślepaczków :ok:

bardzo dziękujemy :1luvu:

alessandra

Post » Czw mar 25, 2010 17:12 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

becia_73 pisze:Poszukuja domku na CITO dwie siostry, podobno miłe, kochane około 10 mies kotki...ale urodziły się z bardzo chorymi oczkami ;
Czarna koteczka nic nie widzi, a czarno-biała nie ma jednego oka. PILNIE szukają domu poniewaz ich los wisi na wlosku :( ( :roll: ).ObrazekObrazekObrazek

Może gdzieś ,ktoś szuka....to proszę pamietajcie o tych bidulkach.
[/quote]
Ich opiekunka, starsza osoba postanowiła się ich pozbyć....chce je wydać juz i byle komu....
Koteczki są w Toruniu.ale Fundacja Kot poprowadziłaby ich adopcję gdyby znalazł się chętny domek[/quote]

jestem wielkim przelotem - paluszkowa jednooczka ma male sznase na dom, w dodaku znowu zaczyna glucić - tam cały czas jest kk, wiec domek potrzebny! Szamnko zadzown do mnie jesli mozesz.
A ja poproszę o więcej informajci o 2 kotkach, z ktorych 1 nie widzi - moze większe fotki + coś o charakterze? postaram sie w weekend zajrzec, moze na chwile jutro rano...

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw mar 25, 2010 18:34 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

becia_73 - czy siostry mają swój wątek?

Bazyliszkowa

Post » Czw mar 25, 2010 18:37 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

Potrzebne kciuki za ślepaczka Sonka u Agn:
Agn pisze:W poniedziałek Sonek się posmarkał. Dostał antybiotyk. Przestał mieć też apetyt. Wczoraj go nawodniłam podskórnie i nakarmiłam na siłę. Dziś wylądowaliśmy u Doc...
Sonek nie miał [i nie ma] żadnych objawów. Katar, który winiłam za spadek apetytu przeszedł po trzech dawkach antybiotyku. Na USG widać mocno zmienione nerki, jakieś 'twory' na wątrobie [raczej jak cysty niż guzy, ale nie wiadomo, czy nie nowotworowe]. Pobrana do badania krew w ciągu 15 min. rozwarstwiła się. Testy FIV/FeLV - ujemne.
(...) Sonek bardzo źle znosi wynoszenie z domu - jest ślepy, więc strasznie go niepokoją wszystkie odgłosy, ale w gabinecie był bardzo grzeczny.

Martwię się o mojego ślepaka...

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Post » Czw mar 25, 2010 19:51 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

Mój bazarek fartuszkowy też się skończył i pieniążki powędrowały wczoraj do skarpetki ślepaczków :D :D

Razem z Lilunią pozdrawiamy wszystkie ślepaczki i wszystkie ślepinki :1luvu: :1luvu: i trzymamy kciuki za zdrówko :ok: :ok: i za domki :ok: :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Czw mar 25, 2010 21:00 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

Kotki nie mają swojego wątku....tylko tu.
Mają ogłOszenia w kilku miejscach .
A co do zdjeć, skontaktuję się z Lidiyą i rozeznam czy uda się jakieś nowe "załatwić"
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

[poprzednia][następna]