Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 21, 2011 15:13 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

TERENIU nie śpimy :D
terenia1 pisze:Jadziu tu są dyżury na przyszły tydzień zaraz przekleje na 1 stronę niestety cienko :cry: .
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 19.09.-25.09.2011 r.
19.09. pon. rano MartynaP. wie. Teresa
20.09. wt. rano Beatka wie. Dorotka
21.09. śr. rano Jadzia wie MaraS.
22.09. czw.rano Monika wie. Asia i Bogusia
23.09. piat rano Martyna P wie. brak
24.09. sob. rano brak wie. brak
25.09. niedz. rano brak wie. Dorotka
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro wrz 21, 2011 15:44 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

załozyłam watek ewelinki
proszę piszcie czasem na nim, Jadziu daj tam zdjęcia, pani, która ją dokarmiała bardzo się martwi, moze sie uda kici znależć domek? choc tymczasowy

viewtopic.php?f=1&t=133396&p=7986458#p7986458

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro wrz 21, 2011 16:27 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Ewa może ja bym ją wzieła do domu ale musiała bym mieć klatkę.
Narazie nie mogła bym jej dać na mieszkanie, za dużo zakamarków trudnodostępnych - a i Sheba może laniem zareagować.
Mo i oczywiście nie wiem czy Big nie zareaguje wycofaniem :( .
Ale może dom i 2 koty to lepsze dla tej koteczki
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Śro wrz 21, 2011 16:37 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Ewelinka

Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro wrz 21, 2011 17:37 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Bardzo się cieszę że Gapa i Westa pięknie się zaadoptowały w nowych domkach .Cudowne wieści oby ich było dużo i często!

Wtym tygodniu nie zapisywałam się na dyzur gdyż pogorszyły mi się wyniki .Jak nie obniżę stanu zapalnego do 10 dni to odpadam z leczenia . Nie wolno w programie lekowym mieć gorszych wyników.Tygodniowe leczenie to około 1500.zł ,więc sama nie kupię a lek jest dla mnie skuteczny i mniej mnie boli.Wysiłek fizyczny powoduje zwiekszone bóle w stawach dlatego do pażdziernika nie mogę pomagać w chatce .

Myślałam sobie jak mogę teraz do czegoś się przydac przy porządkach i wymyśliłam ,że zrobię porządek w lekach .
Nikt nie jest w stanie jeszcze tam posprzatać bo to pracochłonne zajęcie tym bardziej ,że nie mozna przy kotach wyjąć wszystkich medykamentow bo zaraz sie nimi zaopiekują :ryk: .

Leki podzielę półkami .Leki wewnętrzne (doustne) górna półka .Leki zewnętrzne . Leki bieżące pozostawie podobnie jak terazw oznaczonych torebkach i tym pudełku.Srodki opatrunkowe .Każdy lek bedzie miał numerek tak aby można go było w razie czego odszukać w zeszycie .Leki bedą zapisane pod swoimi nazwami w kolejnosci alfabetycznej ,Obok leku bedzie
napisany numerek leku i gdzie go szukać.Przykładowo A- Aptus nr 1 leki wewnerzne.Czyli jak nie widzisz gdzie stoi to szukasz nazwy leku pod literką alfabetu a tam pisze ktora pólka i jaki ma nr lek .
Dziś już trochę zrobiłam.Zdezynfekowałam górną półkę i każde pudełeczko z leku na niej.Leki ułożyłam w/g wysokości opakowańtak aby były w miarę mozliwości widoczne i w kolejności w miarę możliwosci alfabetycznej zaczynajac od A lewej strony.
Nakleiłam część numerków .Dalej będę robiła to sukcesywnie jak przyjadę.Postaram sie byc w godzinach po porannym dyzurku aby nie przeszkadzać.Potrzebuję taki notatnik z podzialem alfabetycznym taki jak do adresow i telefonów gdyby ktoś cos takiego mial bo blisko mnie w sklepie nie było.
Mam nadzieję że uda mi się to uporządkować. :P
Nie posprzątam na witrynce na samej górze i na dole (miejsca dla mnie nie osiągalne) .
Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia do tego co robię lub inne propozycje to proszę napisać .
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Śro wrz 21, 2011 18:13 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Słuchajcie szukam pomocy... potrzebna jest osoba do wizyty przed adopcyjnej w Sosnowcu, ja nie wiem jak się w ogóle do tego zabrać, kotkę dowiozę im sama pociągiem, ale wizyta przed musi być
najszczesliwsza

Post » Śro wrz 21, 2011 18:21 Forum

Wiesiu juz sam fakt ze chce ci sie przyjechac. Pobyc troche z kociakami to ogromna pomoc. Kociaki spragnione sa towarzystwa. A leki :twisted: coz to ogromne wyzwanie przy nas balaganiarzach :twisted: Ja bym jeszcze jako laik lekowy i sklerotyk :oops: prosila o dodanie rubryki"na co" - do oczu, na brzuszek, do odrobaczania itd. Ja naprawde nie pamietam a nieraz mam jakis lek w lapie i nie do konca wiem czy to ten byl do podania :oops:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro wrz 21, 2011 18:51 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Dorota Wojciechowska pisze:TERENIU nie śpimy :D
terenia1 pisze:Jadziu tu są dyżury na przyszły tydzień zaraz przekleje na 1 stronę niestety cienko :cry: .
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 19.09.-25.09.2011 r.
19.09. pon. rano MartynaP. wie. Teresa
20.09. wt. rano Beatka wie. Dorotka
21.09. śr. rano Jadzia wie MaraS.
22.09. czw.rano Monika wie. Asia i Bogusia
23.09. piat rano Martyna P wie. brak
24.09. sob. rano brak wie. brak
25.09. niedz. rano brak wie. Dorotka

Już nanoszę na 2 stronę.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro wrz 21, 2011 20:39 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Po dyżurze:
- na zdrowej ok
- na kwarantannie - faktycznie Smoła i Helenka marudzą w boksie,
- małe rudzielce świszcząco oddychają mimo przemywania nosków :(,
- Klimek przymilny a Ewelinka strachliwa, Zyta trochę poszalała na zewnątrz, Klakierek jakiś smutny,
- byłam dziś z Arletką u weta i nadal mamy jej smarować rany Beonecinem a te w pyszczku caridentem i ma jeszcze 2 dni brać zastrzyk antybiotykowy (Jadziu czy podacie :?: ), poza tym podobno jeśli się zaszczepi swoje koty to można do nich białaczkowca dołączyć po 3 tygodniach (przed zaszczepieniem dobrze jest zrobic test), niestety ja mam u siebie 4 w porywach do 6 więc koszt byłby ogromny :( Poza tym jedna seria kociego interferonu kosztuje gdzieś 260 zł a potem trzeba to powtórzyć jeszcze dwa razy - szkoda, że Biedronek dostał tylko 1 serię bo kasy chyba na niego uzbierało się wtedy więcej :?: A te rany na skórze Arletka może miec z alergii i bez związku z białaczką - trzebaby spróbować ją na hypoallergenic albo z/d dać ale, że mieszka z Biedronkiem to trudne a raczej 2x droższe by było. Poza tym jest spora szansa, że Arletka była sterylizowana bo ma coś jakby ślad po 2 szwach :ok:
- Nela wyrzygała się bardzo mocno - w sensie dużo - coś nie tak z tym kotem :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro wrz 21, 2011 21:58 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Zrobiłam ogłoszenia dla burasek-siostrzyczek i Lemonka na poniższych portalach:
http://www.alegratka.pl
http://www.kupsprzedaj.pl
http://www.gieldaogloszen.pl
http://www.cafeanimal.pl
http://www.tablica.pl

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro wrz 21, 2011 21:59 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

najszczesliwsza pisze:Słuchajcie szukam pomocy... potrzebna jest osoba do wizyty przed adopcyjnej w Sosnowcu, ja nie wiem jak się w ogóle do tego zabrać, kotkę dowiozę im sama pociągiem, ale wizyta przed musi być

Proszę o pomoc
najszczesliwsza

Post » Czw wrz 22, 2011 8:26 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

gosiakot napisala

W tej sytuacji moze moznaby zapytac po drugiej stronie , tzn. prowadzacych wypiek paczkow ? czy ktos wie kiedy bywaja Ci wlasciciele paczkarni ?
Bo w tygodniu , to chyba nie bardzo da sie przeprowadzic takie sprzatanie .
Ewentualnie mozna rozwazyc po prostu wynajecie jeden na weekend tego pokoju w pierwszych dniach pazdziernika pok ? Przepraszam was za zamieszanie, ale nie wiedzalam pokoj agencji reklamowej dopiero w ten weekend bedzie oprozniany . CO WY NA POWYZSZE PROPOZYCJE ?

Jśli wolno mi wyrazić swoje zdanie w sprawie wynajecia na parę dni pooju to jest dobre rozwiazanie z sanitarnego punktu
widzenia .Moglibyśmy zdezynfekować dwa nasze pomieszczenia.Byloby to wskazane gdyż tam chore koty tez byly,jest tam duzo przedmiotów które nie mozna prac ani spryskać np drapaki,duże drzewko drapak itp.Aby zapobiec rozprzestrzenianiu się chorób trzeba na zdrową część umieszczać koty 2 tygodnie po szczepieniu .Byloby to dobre rozwiązanie gdyż zapobieganie jest zawsz tansze niż leczenie a i chore koty potrzebują wiekszej troski ,czasu i pieniedzy.
Jest tylko,, ale,, sprawa finansowa -czy zdołamy wynająć finansowo to poieszczenie i jaka bedzie pogoda aby tam koty nie zmarzły bo ta sobota ma być ciepła.

Przepraszam jezeli ktoś uważa że się wymądrzam ,ale myślę że powinnyśmy pisać swoje zdania aby wprowadzić jak najlepsze rozwiązanie dla naszych podopiecznych
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Post » Czw wrz 22, 2011 8:32 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

najszczesliwsza pisze:Słuchajcie szukam pomocy... potrzebna jest osoba do wizyty przed adopcyjnej w Sosnowcu, ja nie wiem jak się w ogóle do tego zabrać, kotkę dowiozę im sama pociągiem, ale wizyta przed musi być

Proszę napisz o jaki adres chodzi bo Sosnowiec jest b.duzy.Może ktoś niedaleko mieszka .
Czy ten kot jest zdrowy,czy ma jakies wymagania związane z leczeniem i jak mozesz wklej fotkę .

Mark Twain

wiesiak

Post » Czw wrz 22, 2011 9:48 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

najszczesliwsza pisze:

Proszę o pomoc

juz dzialamy w tym kierunku :) pw napisane...czekam na odpowiedz :ok:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw wrz 22, 2011 11:33 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Ja po dyżurze.

Malutki biało-czarny kot w boksie ma straszna biegunke, więc dałam mu tylko suche (sesitivity control).

Ogłaszam deficyt mokrego!!!! JA MOGE ZAKUPIĆ np. te puszki co ostatnio przywiozłam jeszcze były w REAL po 1,85 a koty jedza. Niestety nie mam wolnych środków. Tu jest co troche na jeje temat http://www.happyclassiccats.co.uk/poland/
PROSZE O WYPOWIEDZ TERESY NA TEN TEMAT.

DOROTKO kasa w plastikowych szufledkach dla ciebie.
Obrazek

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

[poprzednia][następna]