WROCŁAW :Kocie podziemie.Rózia, Dorka, Milka, chore maluszki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 20, 2011 4:46 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

jessi74 pisze:będziemy kierować do Andżeliki :ok: z przyjemnością, bo niestety tylko tyle mogę pomóc
ale i we Wrocławiu z adopcjami wcale nie jest tak kolorowo :(
ja dzisiaj naliczyłam u nas łącznie około 20 tymczasów , niektóre ponad pół roku już czekają na swój domek np. Pinky, Puszek, Ksantia, Miko...

No właśnie :oops:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Czw paź 20, 2011 15:03 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z323183226

17.10.11r o godzinie okolo 8 rano szaro- bury kot dachowiec o imieniu Werther wyszedl z domu na osiedlu Muchobor Maly (ul. Hiszpanska- domki jednorodzinne)i nie wrocil. Kot ma 3 lata, jest bardzo ostrozny i nieufny co do ludzi. Charakterystyczna cecha jest u niego czarny pasek na siersci lecacy wzdloz kregoslupa i ogona, na brzuszku ma jasna siersc a na niej czarne male kropki. Na szyi ma fioletowa obroze z napisem „my home” pod ktorym widnieje numer do wlasciciela (mozliwe, ze mu sie zerwala). Werther jest wychodzacym kotem, nigdy nie zdarzylo mu sie wyjsc i nie wrocic (kreci sie glownie na ogrodzie wokol domu). Mogl niechacy wejsc do jakiejs piwnicy, klatki schodowej, podworka. Jezeli ktokolwiek go widzial, bardzo prosze o kontakt pod numerem telefonu: 501 102 219
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt paź 21, 2011 21:53 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

martka pisze:DRAMAT!!!!!!!!!!!!!! :cry: Właśnie wróciłam do domu z 5 kociakami. Wśród nic jest jeden z uszkodzonymi dwoma łapusiami- końcami łapek, nie wiem co to może być, nie wiem, łapka przednia jak bania, zniekształcona, zdarta skóra, chyba złamane paluszki, łapka z tyłu uszkodzona chyba? mniej.

Jutro sobota, nie wiem czy rtg na Uniwerku Przyr. czynne, skąd brać kasę na to wszystko. karma mi się kończy, długi u różnych wetów, a tu jeszcze taki maluszek pokiereszowany :cry:
kto mi pomoże? i finansowo i transportowo i w leczeniu i w ....adopcji. Trzeci kot na DT specjalnej troski. Nie dam rady :cry:

a do nas z kolei trafiła z ulicy oswojona domowa burasia, w końcówce ciąży :?

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie paź 23, 2011 18:13 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

jessi74 pisze:
martka pisze:DRAMAT!!!!!!!!!!!!!! :cry: Właśnie wróciłam do domu z 5 kociakami. Wśród nic jest jeden z uszkodzonymi dwoma łapusiami- końcami łapek, nie wiem co to może być, nie wiem, łapka przednia jak bania, zniekształcona, zdarta skóra, chyba złamane paluszki, łapka z tyłu uszkodzona chyba? mniej.

Jutro sobota, nie wiem czy rtg na Uniwerku Przyr. czynne, skąd brać kasę na to wszystko. karma mi się kończy, długi u różnych wetów, a tu jeszcze taki maluszek pokiereszowany :cry:
kto mi pomoże? i finansowo i transportowo i w leczeniu i w ....adopcji. Trzeci kot na DT specjalnej troski. Nie dam rady :cry:

czy mi się wydaje czy ten rok jest jakiś masakryczny jeśli chodzi o ilość biednych kotów :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon paź 24, 2011 10:59 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

Kubusław u mnie pojechał dzisiaj do fajnego domku z innym kotkiem :) jutro jadę na wizytę i zapadnie decyzja w sprawie adopcji :ok: trzymajcie kciuki żeby wszystko było w jak najlepszym porządku :D

jessi74

Post » Pon paź 24, 2011 17:06 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

mawin pisze:
jessi74 pisze:

czy mi się wydaje czy ten rok jest jakiś masakryczny jeśli chodzi o ilość biednych kotów :-(

na pewno jest więcej niż wcześniej kociąt bez matek, osieroconych, pilnie potrzebujących pomocy. I nimi ludzie się przejmują, zapobieganiem takim sytuacjom niestety tylko niektórzy :(

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z324377764

22-10-2011 w okolicach ulicy Nowowiejskiej zaginął kot.
Szaro-bury dachowiec, kotek jest bardzo ufny, nie boi się psów.
Zwierzę ma wygolony brzuch i widoczną bliznę po operacji. W dniu zaginięcia miał na szyji czerwoną obrożę.
Wszystkie osoby posiadające jakiekolwiek informację odnośnie kota proszę o pilny kontakt.
tel. 508324678
tel. 508324679
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon paź 24, 2011 19:15 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

jessi74 pisze:Kubusław u mnie pojechał dzisiaj do fajnego domku z innym kotkiem :) jutro jadę na wizytę i zapadnie decyzja w sprawie adopcji :ok: trzymajcie kciuki żeby wszystko było w jak najlepszym porządku :D

niestety Kubuś jednak dalej szuka domku stałego :|

jessi74

Post » Pon paź 24, 2011 19:35 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

Mawin - nie więcej a głośniej, tak myślę... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon paź 24, 2011 20:06 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

jessi74 pisze:
jessi74 pisze:Kubusław u mnie pojechał dzisiaj do fajnego domku z innym kotkiem :) jutro jadę na wizytę i zapadnie decyzja w sprawie adopcji :ok: trzymajcie kciuki żeby wszystko było w jak najlepszym porządku :D

niestety Kubuś jednak dalej szuka domku stałego :|

ojej :-( szkoda :-(

mawin

Post » Wto paź 25, 2011 12:19 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

Kochani, mam prośbę w imieniu pani, którą zaczepiłam z ogłoszenia o kociakach (ma już zrobione ogłoszenia, pomogę w kastracji mamy działkowych jak się okazało maluchów). Okazuje się, że ona i sąsiadka opiekują się jeszcze ok. 6 kotkami trudnymi do złapania, które chciałyby wykastrować. Ja ze swojej strony oferuję wszelką pomoc Kasy Kastracyjnej.

Wklejam info od pani Zdzisławy:

kotki ktore powinny isc na zabieg przebywaja na ulicy Partyzantow na terenie ogrodow dzialkowych ale przychodza pod okna na jedzenie okolice od nr 105 do 111 ale najlepiej skontaktowac sie ze mna telefonicznie.

jeśli nie jesteście w stanie pomóc, proszę o podpowiedź, do kogo się zgłosić, może znacie kogoś działającego w tym rejonie. Warto pomóc kotkom i paniom karmicielkom, które zdają sobie sprawę z wagi kastracji :)

z góry dziękuję :D
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto paź 25, 2011 21:08 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

Przy osiedlu, na ul. teczowej/kolejowej, konczy sie budowa - dalsza czesc osiedla. Sa tam mlode, oswojone kociaki, na moje oko ok. 4-5 miesiecy. Koledzy mowili ze jest mlodych KILKANASCIE!! Widzialam dwa, szaro-biale, mega ufne, dokarmiane przez pracownikow. Jak mieszkania zostana oddane do uzytku kociakom nie dosc, ze bedzie grozilo rozjechanie, to jeszcze ludzie.. Jednego, moze dwa, wezme do siebie i bede sie starala im dom znalezc, ale polecam miec to miejsce na uwadze..
Nie wiem nic na temat doroslych kotek, wpadlam na nie przypadkiem, jak kolegi szukalam..
Obrazek
Tanie ogłoszenia na bdt Budryska -> viewtopic.php?f=27&t=137731
Moja mała tymczaczasowiczka -> viewtopic.php?f=13&t=138350

Obrazek

akna

Od: Wto lis 23, 2010 1:01

Post » Śro paź 26, 2011 8:36 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

akna pisze:Przy osiedlu, na ul. teczowej/kolejowej, konczy sie budowa - dalsza czesc osiedla. Sa tam mlode, oswojone kociaki, na moje oko ok. 4-5 miesiecy. Koledzy mowili ze jest mlodych KILKANASCIE!! Widzialam dwa, szaro-biale, mega ufne, dokarmiane przez pracownikow. Jak mieszkania zostana oddane do uzytku kociakom nie dosc, ze bedzie grozilo rozjechanie, to jeszcze ludzie.. Jednego, moze dwa, wezme do siebie i bede sie starala im dom znalezc, ale polecam miec to miejsce na uwadze..
Nie wiem nic na temat doroslych kotek, wpadlam na nie przypadkiem, jak kolegi szukalam..

zgłoś to może do TOZ, Straży dla zwierząt, może dziewczyny z Kociego Życia mogłyby pomóc .... strasznie dużo w tym roku takich miejsc :-(

XAgaX z tamtych okolic jest pani do której wiozłam kociaki na tymczas do piwnicy ale kontakt do niej ma chyba jessi.

mawin

Post » Śro paź 26, 2011 11:34 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

mawin pisze:XAgaX z tamtych okolic jest pani do której wiozłam kociaki na tymczas do piwnicy ale kontakt do niej ma chyba jessi.

Będę wdzięczna za pamiętanie o sprawie :) kontaktem do p. Zdzisławy oczywiście służę.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro paź 26, 2011 12:14 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

XAgaX pisze:
mawin pisze:XAgaX z tamtych okolic jest pani do której wiozłam kociaki na tymczas do piwnicy ale kontakt do niej ma chyba jessi.

Będę wdzięczna za pamiętanie o sprawie :) kontaktem do p. Zdzisławy oczywiście służę.

nie ja nie znam nikogo z tamtego miejsca, mawin, jeśli masz na myśli ta sytuację z Podwala i panią Celinę, to mogą ją znać iga5 lub AniaWrocław z Kociej Skarbonki , ale też nie dam głowy :wink:

jessi74

Post » Śro paź 26, 2011 12:26 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

jessi74 pisze:
XAgaX pisze:

nie ja nie znam nikogo z tamtego miejsca, mawin, jeśli masz na myśli ta sytuację z Podwala i panią Celinę, to mogą ją znać iga5 lub AniaWrocław z Kociej Skarbonki , ale też nie dam głowy :wink:

Pytać? :)

i mam jeszcze prośbę o wsparcie, sama napisałam jeszcze raz: http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z325092258 już któryś „porzucony przez matkę”, „uratowany” miot... wcześniej twierdziła, że więcej jest chętnych niż kotów, więc nie chce pomocy w kastracji kotki sąsiadki, której kociakom szukała domów, nie rozumiem tej dziewczyny :(

Witam, mam do oddania cztery kotki, maleństwa porzuciła ich mama więc karmię je sama, chciałabym też żeby trafiły do dobrych ludzi- jeden czarny, trzy czarno-białe. Myślę że już za kilka dni będą gotowe do oddania, już wesoło się bawią, trzeba je otoczyć ciepłem i miłością, tak więc jeśli chcesz małego zwierzaczka to proszę o kontakt pod adresem e-mail mailto:patrycjagruszecka@o2.pl lub pod numerem tel 781097166

Nie mogłam dołączyć zdjęć, lecz jeśli ktoś napisze postaram się wysłać na e-mail, pozdrawiam
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]