Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 31, 2010 22:11 Re: Schron. Sosnowiec - 3 pomieszczenie gotowe przeprowadzka :-)

mar_tika pisze:Tak obecnie wygląda kociarnia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Co wy na to?Buda z dziurawym dachem ,teraz wyglada tak :ok:

No nie super 8O rewelacyjnie :1luvu: jak sobie przypomnę ta starą wstrętną budę to aż mnie ciary przechodzą, bardzo się cieszę :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie paź 31, 2010 22:12 Re: Schron. Sosnowiec - 3 pomieszczenie gotowe przeprowadzka :-)

Dorotko, a regaliki super, może by się dało załatwić coś takiego do Kociej Chatki :D
Mam nadzieję, że wygląd kociarni też przyczyni się do tego, że ludzie będą tam chętniej zaglądali i zabierali kociaki z naszego schroniska :)
Ale faktycznie teraz widać, że przydałyby się jakieś budki, legowiska i schronienia dla kociaków :D

terenia1

Post » Nie paź 31, 2010 22:30 Re: Schron. Sosnowiec - 3 pomieszczenie gotowe przeprowadzka :-)

Nie mogę się powstrzymać oto kilka zdjęć jeszcze robionych w schronisku w tym samym miejscu na początku lata, było tak 8O i tu widać ogrom pracy jaka została wykonana 8O w kociarniach schroniskowych:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

terenia1

Post » Nie paź 31, 2010 22:42 Re: Schron. Sosnowiec - 3 pomieszczenie gotowe przeprowadzka :-)

terenia1 pisze:Dorotko, a regaliki super, może by się dało załatwić coś takiego do Kociej Chatki :D
Mam nadzieję, że wygląd kociarni też przyczyni się do tego, że ludzie będą tam chętniej zaglądali i zabierali kociaki z naszego schroniska :)

Miałam niewatpliwą przyjemność ogladać montowanie regału i najbardziej podobała mi sie rozmowa nt pochyłości półek w tymże regale :lol: :ok:

Nie przypuszczałam, że kociarnia w schronisku to tak niewielki kawałek placu, na zdjęciach tego nie widac, zupełnie inaczej sobie to wyobrażałam, a to jest taki maleńki placyk z niewielkimi pomieszczeniami. Ale to co zostało tam zrobione to rewelacja. Pamietam zdjęcia ze starych pomieszczeń :roll: Ewa świetnie zarządzasz całym tym "interesem" :ok: Mnóstwo pracy fizycznej Ewy, Piotra Dorotki, Teresy i wielu innych zostało włożone aby kociarnia wyglądała tak jak teraz :ok:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie paź 31, 2010 22:49 Re: Schron. Sosnowiec - 3 pomieszczenie gotowe przeprowadzka :-)

Nie widzialam na wlasne oczy - ale to co widac na zdjeciach tez mnie zachwyca. Jestescie wspaniali - dobra robota.Polki w regalach moznaby pokryc resztkami wykladziny dywanowej ( :?: ) moze jakis sklep podarowalby resztki :wink:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon lis 01, 2010 23:29 Re: Schron. Sosnowiec - 3 pomieszczenie gotowe przeprowadzka :-)

Schroniskowe kociaki hopsamy :D

terenia1

Post » Wto lis 02, 2010 0:24 Re: Schron. Sosnowiec - 3 pomieszczenie gotowe przeprowadzka :-)

Dziewczyny ANIOŁY :1luvu: :1luvu: :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lis 02, 2010 14:41 Re: Schron. Sosnowiec - Adopcje po remoncie, zdjecia !!!

Super to wygląda:) Gratulacje:)
A może na te pólki dac taka wykladzine typu trawka. Teraz pewnie bedzi eprzeceniona. Tylko trezba szukać takiej grubszej z guziczkami gumowymi pod spodem. Moje piwniczne i na balkonie bardzo ja lubią.
Moż echociaz tekturowe domki byłyby dobre, albo takie połówki pudeł. To jest o tyle dobre, że mozna w potrzebie bez skrupułów wyrzucić. A troche ścinków polarowych w pudle, albo włożonych do starej poszewki fajnie zapewniało by ciepło i miękkość.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto lis 02, 2010 16:13 Re: Schron. Sosnowiec - Adopcje po remoncie, zdjecia !!!

Lidka pisze:Super to wygląda:) Gratulacje:)
A może na te pólki dac taka wykladzine typu trawka. Teraz pewnie bedzi eprzeceniona. Tylko trezba szukać takiej grubszej z guziczkami gumowymi pod spodem. Moje piwniczne i na balkonie bardzo ja lubią.
Moż echociaz tekturowe domki byłyby dobre, albo takie połówki pudeł. To jest o tyle dobre, że mozna w potrzebie bez skrupułów wyrzucić. A troche ścinków polarowych w pudle, albo włożonych do starej poszewki fajnie zapewniało by ciepło i miękkość.

poszukamy trawki, teraz jestem chora i nie dam rady tak szybko dzialać, ale zrobimy im budki, ale tez myślałam o kartonach

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto lis 02, 2010 18:04 Re: Schron. Sosnowiec - Adopcje po remoncie, zdjecia !!!

gratulacje :ok:

z moich rad, dawajacie tylko rzeczy które można zdezynfekowac solidnie, albo jednorazowe do wyrzucenia. Budki wiklinowe sie nadają-można szorować szczotą domestosem, u nas max sprawdzają się kryte kuwety jako budki z podusiami. Je można na prawde solidnie wydomestosować co jakiś czas. a zdarzają się w promocjach naprawdę tanie-ok 32 zł i służą lata, albo transportery uszkodzone też się sprawdzają.

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lis 02, 2010 18:05 Re: Schron. Sosnowiec - Adopcje po remoncie, zdjecia !!!

A tu trochę moich chwil ujętych w obiektywie z czasu mocowania regałow a w zasadzie juz po montowaniu.

Główny szef monterski oswaja koty w nowej rzeczywistości :D przemawiając ciepłym miłym głosem :ok:
Obrazek Piotrek :D jesteś wielki.... miłośnikkotów :ryk:

Widoki bezcenne :lol:
Obrazek+
Obrazek+
Obrazek
A tu kilka ujęć ogółu (amatorskich :P ) pt. : zwiedzanie wąchanie niedowierzanie
Obrazek+
Obrazek+
Obrazek

Po zakończeniu pracy, jak jakieś głupki staliśmy z nosami przylepionymi do szyby i patrzeliśmy jak koty zwiedzają każdy kątek.
tak niewiele trzeba żeby tak wiele zrobić.
naprawdę nieduże nakłady finansowe tylko chęci :ok: dobrze że teraz możemy te chęci zamieniać w czyny- normalnie bezcenne :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lis 02, 2010 22:23 Re: Schron. Sosnowiec - Adopcje po remoncie, zdjecia !!!

naprawde byłam wzruszona stojąc z nosem przyklejonym do szyby rownież jak głupol. Pracownicy na nasza euforię sie patrzą podejrzanie ale mamy to gdzieś :twisted:

Mała - wlasnie tak myślałam, że wykorzystamy kilka krytych kuwet, ktore są w schronie i pudła takie do wyrzucenia potem.
Na razie musimy trochę dac sobie na wstrzymanie z robotą bo trzeba szybko zakonczyć temat remontu Kociej Chatki bo jedziemy na dwa fronty i oddychamy juz rękawami :wink:
a ja jeszcze sie rozchorowalam :evil:

Filomen

Post » Wto lis 02, 2010 22:33 Re: Schron. Sosnowiec - Adopcje po remoncie, zdjecia !!!

Dorota Wojciechowska pisze:A tu kilka ujęć ogółu (amatorskich :P ) pt. : zwiedzanie wąchanie niedowierzanie
Obrazek+

SUPER ZDJĘCIE :1luvu: fajnie jak kociaki tak wszystko obwąchują z niedowierzaniem :D

terenia1

Post » Śro lis 03, 2010 17:28 Re: Schron. Sosnowiec - Adopcje po remoncie, zdjecia !!!

kotka ala brytyjczyk poszła ze szpitalika do adpcji, namowiałam panią która dzwonila do mnie w sprawie Zapałka.
a w schronisku wielkopomna chwila - pan weterynarz zgodził się wykastrować kocury w piątek, na razie te co są a co z resztą, która dojdzie to zobaczymy ....

Filomen

Post » Śro lis 03, 2010 17:38 Re: Schron. Sosnowiec - Adopcje po remoncie, zdjecia !!!

NAPRAWDE JESTEM POD WRAZENIEM , WSPANIALA ROBOTA - a kotki dokonaly odbioru techn icznengo - jeden nawet bardzo dokladnie przyjzal sie scianie :ryk:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

[poprzednia][następna]