Legnica...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 02, 2010 9:24 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Legnica pisze::balony: :birthday: :torte:
Bayer ma roczek a Kuba jest u mnie od dwóch lat
:D

100 lat w zdrówku i radości dla dwóch łobuziaków Obrazek Obrazek :balony: :1luvu:

Bardzo współczuję straty Mai i Bezy :( Za zdrowie Pawełka trzymam mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob paź 02, 2010 9:33 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Niestety,wczoraj odebrałam kolejne wyniki,gronkowiec ma się świetnie.
Synkowi zrobił się nowy jeczmień na oczku,znów biegunka,znów zafuflany,a w poniedziałek mamy sie stawić na audiologii(długo wyczekiwany termin)w celu ponownej diagnozy nadwrażliwości słuchu.
Jak mi sie teraz rozłoży,to ja sie normalnie zastrzelę.Pół roku czekalismy na miejsce na audiologii.
Legnica

Post » Sob paź 02, 2010 17:39 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Wszystkiego najlepszego dla małego i dużo kciuków :ok:

Dla kotków też życzenia :birthday:

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Nie paź 03, 2010 18:43 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Dzisiaj rano przyjechały świneczki,tzn.jeden dorosły chłopak biało-czarny o imieniu Pyrlik,będzie u mnie na tymczasie,drugi dorosły chłopak o imieniu Knefel,jego wiozę jutro do Poznania do DS. i jeszcze "niespodzianka",czyli mała dziewuszka która miała trafić do DS.do Legnicy,ale z jakiegoś powodu,bliżej mi nieznanego trafiła najpierw do mnie.Uwielbiam wprost takie niespodzianki :evil:W związku z tym,że u mnie same dorosłe chopy,musiałam na gwałt zorganizować dla niej klatkę,jedyne co na już udało mi się znaleźć,to mała klatka od sąsiada cierpiącego od rana na syndrom silnego pragnienia :roll: z połamanym dnem za którą musiałam dać na trzy napoje,przepłaciłam wiem,ale w szafie małej nie dało by się trzymać,a nie wiedziałam na jak długo u mnie zostanie.Potem wk...m się jeszcze bardziej,bo DS. przyjechał DZISIAJ,po paru godzinach od przyjazdu po malutką,więc interes z sąsiadem definitywnie trzeba uznać za porażkę.
Dzisiaj już fotek nie dam rady porobić,ale obiecuję po powrocie,każdego z osobna i wszystkie razem obfocić solidnie.
Kotulce zabezpieczone w karmę na kilka dni,tylko żwirku już nie zdążyłam kupić,syn będzie musiał uzupełnić zapasy,a mnie się fuksnie dźwiganie wielkich worów ze żwirem.Nic szczególnego w sprawach zdrowotnych się nie dzieje,mam nadzieję ze tak też będzie po moim powrocie za kilka dni.Tylko Saszka i Bayerek dostają od trzech dni ponownie wzmacniacz,objawy kataru trochę się im nasiliły,Forest od dwóch dni znów śpi pod drzwiami,cieszę się chociaż z tego że postawiony tuz pod drzwiami wysoki drapak mu podpasował i śpi na najwyższej półce,na podłodze byłoby mu zimno.Świneczki wszystkie bardzo grzeczniutkie,cichutkie,tylko króliś rozrabia jak stado dzikich zająców,nacieszyć się nie może przestrzenią w klatce choć i tak ta w której teraz mieszka,jest za mała dla niego(60).Postanowiłam,dla własnego spokoju ducha umieścić(w czasie mojej nieobecności) wszystkie gryzonie w jednym pokoju,drzwi będą zamknięte.To tak na wszelki wypadek,jakby Bayer kombinował coś w sprawie zorganizowania sobie sianka,lub gdyby Saszka z nudów pomylił klatkę z koszem pełnym kocich zabawek itp.,itd...
Szkoda mi ich tutaj zostawiać,niby to tylko dwa/trzy dni...
Proszę o nas pamiętać,niedługo wracamy :wink:
Legnica

Post » Nie paź 03, 2010 19:02 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Pamiętamy, pamiętamy i czekamy ... spokojnej podróży i bezpiecznego powrotu Obrazek

PS. jakiego żwirku używacie?

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pon paź 04, 2010 10:06 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Mocne kciuki na drogę :ok: Oby wszystko przebiegło pomyslnie :ok: :ok: :ok:

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Czw paź 07, 2010 0:11 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Witamy się :kotek: w komplecie.
Koty tradycyjnie,nie zauważyły mojej nieobecności :roll: chyba,przekazano mi ze Forestowi to sie nawet humorek poprawił,zaczepiał pozostałe koty do zabawy 8O
Legnica

Post » Czw paź 07, 2010 7:41 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Witajcie Kochani!! Witajcie!!!!
Dobrze,że jesteście - czekaliśmy tu na Was grzecznie :D
Udało się dostać na długo wyczekiwane badanie?
Fox
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

iwo_wawa

Od: Czw gru 24, 2009 0:41

Post » Czw paź 07, 2010 15:04 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Tak,jesteśmy po badaniach.
Bardzo dziękuję za wpłaty od agiag i Willow_.

Dzięki pomocy syna,dzisiaj zabralismy do weta Pyrlika,królisia i dwie małe,jedno miesięczne świneczki,prosiłam o ogólny "przegląd",określenie płci i na tyle na ile sie da wieku.Wszystko już wiem,zaraz wstawię fotki i napiszę co nieco o każdym.
Maleńkie swineczki przyszły do mnie z lokatorami,mają niestety wszoły,teraz wszystkie gryzonie i królisia muszę co 5 dni sypać proszkiem od wet. i szorować ich klatki.Trzy takie kuracje,co 5 dni,więc do adopcji będą za ok. 2 tygodnie.
A myślałam że jeszcze w tym tygodniu porobię im ogłoszenia adopcyjne.
Legnica

Post » Czw paź 07, 2010 19:18 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Jednak nie wstawię wszystkich fotek.
Niestety,mam wrażenie że powinnam tak postąpić.
Doczytałam o "kontroli społecznej,która to ma na celu utrzymanie więzi społecznych".
No...ja ze swojej strony,bardzo serdecznie dziękuję za doświadczanie tego typu "więzi społecznych".
Zwyczajnie sobie nie życzę.

Bardzo chętnie za to,będę przedstawiać każdego bidoka w moim DT.oraz udzielać obszernych informacji przyjaciołom,poza forum.
Dlaczego?
Bo uważam,że zbyt długo milczeniem pozwala się na:poniżanie,chamstwo,cwaniactwo,hipokryzję,a na koniec ubiera sie to w piękne słowa ---kontrola społeczna mająca na celu utrzymanie więzi społecznych---
Przynajmniej w ten sposób zaprotestuję przeciw wirtualnemu mobbingowi ukrywanemu pod hasełkiem--dla dobra kotów--.

A teraz zapraszam na oglądanie fotek.Szczegółowe info o zwierzyńcu,tylko dla wybrańców :mrgreen:
Legnica

Post » Czw paź 07, 2010 19:33 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Jeszcze jedna ważna sprawa.
W związku z informacjami pojawiającymi się na różnych wątkach,a mianowicie -że forum jest miejscem publicznym,każdy ma prawo zarejestrować się i pisać o czym tylko sobie chce,również:sugerować,oskarżać,podważać,oczerniać,zarzucać,obrażać,fantazjować itp. -bezkarnie-,postaram się zrobić wszystko ze swej strony,aby to uniemożliwić.
Nie będę prowadziła oficjalnych rozliczeń.
Legnica

Post » Czw paź 07, 2010 19:37 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

:mrgreen:
księciuniu na ziarnku grochu

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Legnica

Post » Czw paź 07, 2010 19:45 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Obrazek
Legnica

Post » Czw paź 07, 2010 19:47 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

:lol:
Obrazek
Legnica

Post » Czw paź 07, 2010 19:50 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

:ryk:
Obrazek
Obrazek
Legnica

[poprzednia][następna]