Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 24, 2011 22:13 Re: Mojewolnożyj..Kubuś pojechał... Kciuki!!!!!ciągle dług 500zł

Kubuniu, nie bój się, będzie OK :ok:
Marzenia, bądź twarda! :ok: Jak IRA :wink:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob wrz 24, 2011 22:15 Re: Mojewolnożyj..Kubuś w ds! 3x Kciuki!!!!Strachulec-dług 500zł

Erin - jestem twarda. Mam twardy kark, plecy... :wink:
ech, ciężko mi, ale ja juz jakoś potrzebuję złapać dystans bo oszaleję...

tak naprawdę zaczynam dzisiaj rozważać opcję zaniechania pomagania kotom... nie da się tak życ jak zyję, nie da się długo żyć w takim stresie... Jestem przekonana, ze żaden kot, który mnie zna nie chciałby abym sie tak denerwowała jak jest teraz...
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie wrz 25, 2011 21:34 Re: Mojewolnożyj..Kubuś w ds! 3x Kciuki!!!!Strachulec-dług 500zł

Marzenia11 pisze:
tak naprawdę zaczynam dzisiaj rozważać opcję zaniechania pomagania kotom... nie da się tak życ jak zyję, nie da się długo żyć w takim stresie... Jestem przekonana, ze żaden kot, który mnie zna nie chciałby abym sie tak denerwowała jak jest teraz...

Po dzisiejszym dniu wiem, że nie mogę i nie chcę tak zyc.
Będąc i żyjąc w takim stresie szkodzę kotom. Denerwuję rezydentki, zaniedbuję siebie więc jestem rozdrazniona i to też wpływa na koty, coraz mam mniej sił, aby ogarnąć coraz trudniejsze sprawy wolnozyjących.
Nie wiem gdzie i kiedy popełniłam błąd.
Nie wiem w ktorym momencie przekroczyłam granicę.
Nie wiem czy i jeśli tak to w jakim stopniu na mój stan wpływa moje pozakocie, osobiste i zawodowe życie.
Wiem tylko że się wypalilam, że potrzebuję umiejętności wycofania się z tak zakrojonej pomocy kotom, wiem że jestem na skraju wyczerpania wszelkiego.
Na dzien dzisiejszy nie umiem się wyłączyć - poszukam pomocy. Albo zmienie siebie (mało realne) albo swoje pomaganie kotom.
Sytuacja jest koszmarna bo patowa.

Kubuś siedział 11 godzin na parapecie na zewnątrz bo wymknął się przez szparę uchylonego okna.
Ja siedziałam 8 godzin pod kamienicą na Saskiej Kępie (sorry, z godzinę opodal w kanjpie na piwie), gapiąc się w okienko na ktorym siedział.
Poczucie nienormalności tej sytuacji oraz bezsilności zabijało mnie na maksa.
Tak się nie da żyć.
Nie umiałam pójść i zająć się, skoncentrowac na czymś innym. Gapiłam się na kota o niczym nie mysląc.

Torpedy szaleją. Maluchy, ktorych boję się wypuścić z klatki na cały dzień bo nie mam przystosowanego mieszkania - mnostwo zakamarków, drobiazgów, pudeł, sznurków... To nie jest normalne myślenie. Chodzę na wizyty pa i się czepiam. Każdy dom ma potencjalne zagrożenia a ja nie umiem ich ocenić.

Tak się nie da żyć. Poczucie odpowiedzialności za koty mnie wykańcza.

Czas na zmiany.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie wrz 25, 2011 21:43 Re: Mojewolnożyj..Kubuś w ds! 3x Kciuki!!!!Strachulec-dług 500zł

Trochę Cię rozumiem, bo też tak mam częściowo.
Przytulam mocno! :1luvu:

Erin

Post » Pon wrz 26, 2011 7:12 Re: Mojewolnożyj..Kubuś w ds! 3x Kciuki!!!!Strachulec-dług 500zł

Sposób na drące się kocie pyski? Cztery?
Drzeć się głośniej niż one.
Udało mi się.
Zdziwiły się.
Ja też. :D

Dzień dobry wszystkim - podczytywaczom i piszącym :wink:

Marzenia11

Post » Pon wrz 26, 2011 7:13 Re: Mojewolnożyj..Kubuś w ds! 3x Kciuki!!!!Strachulec-dług 500zł

DOOOOBRRRRRYYYYY ! :mrgreen:

Erin

Post » Pon wrz 26, 2011 22:27 Re: Mojewolnożyj..Kubuś w ds! 3x Kciuki!!!!Strachulec-dług 500zł

Dobry wiefczór :D :ok: :ok: :ok:

za Kubunia (nie mam żadnych info od pani dziś) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

za torpedy :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

za mnie :ok: :roll: :D

Marzenia11

Post » Wto wrz 27, 2011 6:35 Re: Mojewolnożyj..Kubuś w ds! 3x Kciuki!!!!Strachulec-dług 500zł

Za wszystko! :ok:

Erin

Post » Wto wrz 27, 2011 8:01 Re: Mojewolnożyj..Kubuś w ds! 3x Kciuki!!!!Strachulec-dług 500zł

Witam się z Wami :D

Marzenia11

Post » Wto wrz 27, 2011 8:37 Re: Mojewolnożyj..Kubuś w ds! 3x Kciuki!!!!Strachulec-dług 500zł

My również się witamy :)

Erin

Post » Wto wrz 27, 2011 12:08 Re: Mojewolnożyj..Kubuś w ds! 3x Kciuki!!!!Strachulec-dług 500zł

wyluzuj i będzie dobrze :ok:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Wto wrz 27, 2011 13:30 Re: Mojewolnożyj..Kubuś w ds! 3x Kciuki!!!!Strachulec-dług 500zł

Czekam na wieści :)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto wrz 27, 2011 13:40 Re: Mojewolnożyj..Kubuś w ds! 3x Kciuki!!!!Strachulec-dług 500zł

właśnie Marzenia-właśnie dlatego ja przystopowałam-
jak zobaczyłam ,na tym chorym forum ,do czego ludzi prowadzi "zatracenie sie w kotach" to postanowiłam uciekać gdzie pieprz rośnie :strach:
... kiedyś myślałam że te opinie o nawiedzonych,zaniedbanych kociarach to "plotki złośliwych panien i starych kawalerów"...
teraz sama wiem że znaczna część kociar jest odrealniona,zakręcona,nieszczęśliwa,rekompensująca sobie cośtam-a to zdecydowanie nie moja bajka.
nie można stracić umiaru bo zatraci się siebie a co za tym idzie i możliwość efektywnej pomocy-ja już zdołałam wyluzować-znowu bywam u "symbolicznego" fryzjera..i tobie też tego z całego serca życzę :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto wrz 27, 2011 13:46 Re: Mojewolnożyj..Kubuś w ds! 3x Kciuki!!!!Strachulec-dług 500zł

Dzieki smarti.
Pomalu wracam do ulubionego makijazu i maseczek na moj-nie koci pysk-wieczorowa pora
:ok: :ok: :ok: za mnie :wink:

Marzenia11

Post » Wto wrz 27, 2011 13:53 Re: Mojewolnożyj..Kubuś w ds! 3x Kciuki!!!!Strachulec-dług 500zł

Marzenia11 pisze:Dzieki smarti.
Pomalu wracam do ulubionego makijazu i maseczek na moj-nie koci pysk-wieczorowa pora
:ok: :ok: :ok: za mnie :wink:

8O
Marzenia :!: w makijażu to ja Cię nie poznam na ulicy 8O
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

[poprzednia][następna]