Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 19, 2009 13:46

Wielkie kciuki za kociaki, zwłaszcza za Okruszka i Karolka :ok:
Głaski :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon sie 24, 2009 17:04

:cry: Nie jest dobrze.
:( Kizia ma chory kręgosłup. mamy zmienione leki bo bardzo gorzkich tabletek nie chciała łykać. Czekamy na rentgen za tydzień lub dwa.
:( Pusia ma potężny stan zapalny w oczku. Powodem może być białaczka albo, ewentualnie również uraz gałki ocznej. Mamy do wpuszczania trzy rodzaje kropelek, trzy razy dziennie. Musiałam wsadzić dziewczynkę do klatki bo nie dawała się złapać. Będzie w niej siedziała przez najbliższe trzy tygodnie.
:( Przecinek ma znów fatalne dziąsła odkąd steryd przestał działać. Jutro mamy zbadać mocznik i kreatyninę.
:crying: Okruszek ma nawrót białaczki. Dziś przy okazji rozpoczęcia trzeciej dawki virbagenu zrobiliśmy badanie krwi. W stosunku do badania sprzed trzech tygodni parametry spadły mu o połowę. W dodatku miał 40,2 stopni gorączki. Coś w nim siedzi, co mu zjada krwinki. Najbardziej podejrzana jest hemobartonella. :cry: Kiciuś dostał krew. Jutro na kontrolę. To nie wygląda dobrze
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pon sie 24, 2009 17:48

:cry:

Kciuki wielkie za całą chorującą gromadkę :ok: i dużo ciepłych myśli - oby kotunie wracały szybko do zdrowia...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Wto sie 25, 2009 7:47

Olu, kciuki za stado. I żeby wreszcie był spokój. :ok: :ok: :ok:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto sie 25, 2009 15:04

Wielkie dzięki za kciuki i ciepłe myśli.
Okruszek ma dziś tylko 39 z kawałkiem, więc nie jest źle. Będziemy dodatkowo podawać unidox. Dziś dla odmiany kić był w lecznicy bardzo biedniutki i zrezygnowany, nie było śladu po wczorajszym zbuntowanym lwie.

Pusie wypuściłam rano z klatki żeby sobie pobiegała po salonie. Bałam się, że jak wróce to kicia zupełnie odmówi kontaktu a tu zastałam Pusieńkę stęsknioną, przytulasta i rozmruczaną. Poprzytulałysmy się więc i jakoś bez bólu przeszło wpuszczanie kropelek. Oby tak dalej, to będzie nam obu łatwiej przeżyć to leczenie.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro sie 26, 2009 16:57

Zdrowiejcie kociaki! :ok:

Erin

Post » Czw wrz 03, 2009 16:04 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce.Stefcio zostaje :((

Walczymy o Okruszka/Stefcia pomimo, że jego szanse są nieduże. Wyniki powtórzone po tygodniu po virbagenie i transfuzji są tylko o malutki ząbek lepsze.

Pusia niestety kibluje w klatce bo ten dobry nastrój szybko się skończył i łapanie kota 7 razy dziennie stało się bardzo trudne. Oczko się powoli goi.

Kizia dostała nowe tabletki do podawania dwa razy dziennie ale jestem szczęśliwa jeśli uda mi się raz dziennie jej wcisnąć lekarstwo. Kizia mimo odrobaczenia jest ciągle bardzo chuda.

Również Perełka jest bardzo chuda. Dziś dostała aniprazol. Przy następnej wyprawie na Białobrzeską trzeba będzie ją zabrać na morfologię. Podpatrzyłam dwa dni temu jej qpalka i nie bardzo mi się podobał. nie była to ewidentna sraczka ale coś niedaleko.

Karol chyba powoli przyzwyczaja się do łykania tabletek i coraz częściej przechodzi nam to bez wypluwania. To chyba jedyny pozytyw ostatnich dni
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Czw wrz 03, 2009 18:21 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce.Stefcio zostaje :((

Olu, ściskam. Trzymajcie się.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw wrz 03, 2009 19:54 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce.Stefcio zostaje :((

Kciuki i ciepłe myśli dla wszystkich

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw wrz 03, 2009 21:08 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce.Stefcio zostaje :((

Kciuki za kociaki, a zwłaszcza za Okruszka :ok:

Erin

Post » Pt wrz 04, 2009 14:51 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce.Stefcio zostaje :((

:1luvu: Wielkie dzięki. Bardzo bym chciała żeby choć ze dwa tygodnie nie trzeba było jeździć z żadnym zwierzakiem. We wtorek Przecinek jedzie na usuwanie kolejnych zębów. Mam nadzieję, że kiciuś zacznie wreszcie normalnie jeść.

Okruszek jest jakby żwawszy. Uszka i nosek ma ciągle bladziutkie ale jak mnie widzi to raźno podbiega i dopomina się mizianek. Miską też jest zainteresowany choć dość krótko. :roll: Może jeszcze nie wszystko stracone.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Pt wrz 04, 2009 19:25 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce.Stefcio zostaje :((

kciuki za Stefcia ogromne... i za chudzinki...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Wto wrz 08, 2009 20:45 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce.Stefcio zostaje :((

:( Nie jest dobrze. Okruszek jest bardzo bladziutki. Bardzo się o niego martwię.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto wrz 08, 2009 20:58 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce.Stefcio zostaje :((

:-(
Olu, trzymam kciuki i zwyczajowo zycze Wam duzo sily i cierpliwosci!
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto wrz 08, 2009 21:18 Re: Orzeszki w Zalesiu, Karol chore serce.Stefcio zostaje :((

Okruszku, dużo zdrowia! :ok:

Erin

[poprzednia][następna]