Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 18, 2010 19:37 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Woalka szuka DS POMOCY JOKOTOWI!!!

Koty zadowolone, wyleżały się na mnie, bo jakaś jestem niewyraźna. Jak się dalej tak będę czuła, to pójdę do ludzkiego veta :twisted: . A może tylko ogólna zdechlizna wiosenna mnie trzyma ...
Cioteczki i Wujkowie, pewnie większość już czytała viewtopic.php?f=1&t=105313&start=1245 na wątku Jokota, ale jeśli ktoś może udzielić jakiegoś wsparcia :oops: ... Jokot podjął się kolosalnego zadania, ktoś to powinien był zrobić ale ... trzeba będzie zapłacić, pewnie spróbować wyadoptować część kotów a wcześniej leczyć i dokarmiać. Nawet nie wyobrażam sobie, ile to pracy i kosztów :evil: .
Jestem DT dla Jokota na skalę mikro, tyle moje warunki domowe i tryb życia pozwalają. Pod koniec miesiąca coś przeleję, choć to kropla w morzu ... może w tygodniu wymyślę bazarek, mam pomysł, oby tylko wypalił ...
Swoją drogą, jak czasem popatrzeć, jak z najlepszych chęci wychodzą horrory :evil: . Gdzie jest ta cienka linia?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie kwi 18, 2010 21:20 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Woalka szuka DS POMOCY JOKOTOWI!!!

Masakra 8O

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Pon kwi 19, 2010 7:59 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Woalka szuka DS POMOCY JOKOTOWI!!!

alix76 pisze:Jestem DT dla Jokota na skalę mikro, tyle moje warunki domowe i tryb życia pozwalają.

I bardzo Ci za to dziękujemy - to dzięki takim osobom działającym w skali mikro możemy próbować zrobić coś w skali makro :D
alix76 pisze:Pod koniec miesiąca coś przeleję, choć to kropla w morzu ... może w tygodniu wymyślę bazarek, mam pomysł, oby tylko wypalił ...

Dzięki, każda pomoc bardzo nam się przyda!
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw kwi 22, 2010 7:54 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Woalka szuka DS POMOCY JOKOTOWI!!!

Dzięki, Alebko :oops:
O rany, jakiś wirus mnie rozłożył na łopatki. Leżę i kwiczę :evil: . Koty szczęśliwe, bo wylegują się na mnie, ja mniej, bo już mam sama siebie dość. Chcę zrobić bazarek, ale nie mogę się ogarnąć do porobienia fotek. No nic, trzeba przeczekać.
A Bandido na pocieszenie rzucił mi rano pawiem :evil:

alix76

Post » Czw kwi 22, 2010 8:01 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Woalka szuka DS POMOCY JOKOTOWI!!!

ojoj... :( Biedna... :( No i Bandido chciał chyba cię tym pawikiem wesprzeć duchowo... Może to kłaczki? Może warto zbadać brzunio?

trzymajcie się cieplutko!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Czw kwi 22, 2010 10:02 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Woalka szuka DS POMOCY JOKOTOWI!!!

Oj, Bandido często wymiotuje - ostatnio dostawał pastę odkłaczającą co 2 dzień z tego powodu. Właśnie chciałam dawać nieco rzadziej :twisted: . Tylko tym razem nie było kłaków w pawiu - świeżo zjedzone chrupki, nawet nie pogryzione ... Może za łapczywie zjadł? Tyle dobrego, że jestem w domu, to go poobserwuję :roll:
A oto Bandido The Sweetest z dedykacją dla Cioci Poddasze:

Obrazek

a to Woalka z wujkiem Bandido dla porównania proporcji:

Obrazek
"My tu mieszkamy, ty tylko płacisz czynsz"

alix76

Post » Czw kwi 22, 2010 10:06 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Woalka szuka DS POMOCY JOKOTOWI!!!

My tu mieszkamy... :ryk:

Naprawdę maja to na pyszczkach wypisane :P
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw kwi 22, 2010 10:58 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Woalka szuka DS POMOCY JOKOTOWI!!!

Jejciu,... to zdjęcie Bandido jak leży tak słodziutko... zupełnie jakbym w tej pozycji Pana Maluśkiego widziała :cry: Choć z wyglądu jako takiego są zupełnie niepodobni to pozostałe wszystko ich łączy... ech... niedługo minie 4 miesiąc a mi wciąż wszystko o nim przypomina :cry:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Czw kwi 22, 2010 11:06 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Woalka szuka DS POMOCY JOKOTOWI!!!

Kochane Cioteczki i Wujkowie ... popełniłam bazarek na JOKOT ... zapraszam: viewtopic.php?f=20&t=110386

alix76

Post » Czw kwi 22, 2010 20:24 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Woalka szuka DS POMOCY JOKOTOWI!!!

Ciociu Poddasze, zapraszamy z wizytą :D . Siostro AYO, moje koty doskonale wiedzą, kto rządzi w domu i ja tez wiem, że to nie jestem ja :spin2: . Wszystkim licytującym lub podbijającym bazarek dla JOKOT ogroooomnie dziękuję :oops:
Bandido popołudniu dzielnie pochrupał po czym znowu rzucił pawiem :evil: . Wpadłam oczywiście w panikę i otworzyłam kotkom pasztecik Animondy, bez okazji :twisted: . Pojadły, żaden nie zwymiotował, ufff. Teraz Bandido znowu pochrupał suche i na razie zostaje w środku kota - i tego się będziemy trzymać.
W międzyczasie, dzięki nieocenionej Alebie i Jej TŻ, Woalka pojechała na szczepienie (dziękujemy, JOKOT :1luvu: ). Woalka miała luksusowy transport - ponieważ byłam tak zdechła, że nie wyszłam dziś z domu, Alebka przyjęła przesyłkę "door to door". Woalka została osłuchana (wreszcie :twisted: ) i zaszczepiona a także załapała się na manicure i żel do ząbków na wynos. Czy pasemka też robicie :mrgreen: ? Jak słyszałam, mały łobuz został wymiziany i wyćmoktany przez kilka Cioć z JOKOTA.
Ponieważ mała pachniała inaczej, została profilaktycznie osyczana przez Bandido. Na razie osłabienia poszczepiennego nie widać - próbowała zjeść mi kabel do ładowarki, ale dała się namówić na chrupki.
Jeszcze raz dziękuję :1luvu:

alix76

Post » Czw kwi 22, 2010 20:36 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Woalka szuka DS POMOCY JOKOTOWI!!!

Jokoty sie nie mogly dopchac do glaskania i przytulania. W kolejce trzeba bylo czekac. :-)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw kwi 22, 2010 20:40 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Woalka szuka DS POMOCY JOKOTOWI!!!

Cała przyjemność po naszej stronie ;)
Woalka jest słooodka, cudnie się przytula. Co prawda po wyjęciu z transporterka na dzień dobry wbiła mi komplet pazurków w dekold, ale zaraz zostały podcięte i już było z górki.
Z usług fryzjerskich na razie oferujemy golenie, ale pomyślimy nad rozszerzeniem oferty 8)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt kwi 23, 2010 9:26 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Woalka szuka DS POMOCY JOKOTOWI!!!

Za golenie chwilowo dziękuję, ale Woalka chyba niedługo skorzysta :twisted: . Mała ok, nie widać żadnego osłabienia, rozrabia jak zwykle.
Żel do ząbków przetestowano: Bandido :oops: zniósł zabieg z godnością choć bez entuzjazmu, Woalka dała sobie pogrzebać w buzi, chociaż usiłowała wyhodować sobie dłuuuugie łapy w 10 sekund :twisted: , Zidane wyczuł przyłamanym końcem ogona co się święci i zwiał pod łóżko zanim pomyślałam "teraz Twoja kolej" :twisted: . Ogólnie nieźle, rozejrzę się może za czymś w rodzaju szczoteczki, żeby smarkacz miał co gryźć (oprócz moich palców, rzecz jasna :twisted: ). Oczywiście, rozliczę się za żel, jeśli Bandido będzie korzystał regularnie.
Bandido, odpukać, chrupie suche i nie pawiuje - znowu pasta 3 dni pod rząd :twisted: .

alix76

Post » Sob kwi 24, 2010 15:24 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Woalka szuka DS POMOCY JOKOTOWI!!!

Witam Cioteczki i Wujków w to leniwe popołudnie ... po małych zakupach padłam jak kawka. Kotki ze mną :twisted: . Teraz pora trochę ogarnąć mieszkanie, a kotki śpią nadal:

Obrazek Obrazek

Zagadka: kto jest na pierwszym zdjęciu?
Czyszczenie ząbków postępuje: dziś udało mi się dorwać wszystkie 3 łobuzy :twisted: , zastosowałam turystyczną szczoteczkę Tupperware. Kupiłam jeszcze dziecięcą szczoteczkę do zębów, zobaczymy, co sprawdzi się najbardziej.

alix76

Post » Nie kwi 25, 2010 19:53 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Woalka szuka DS POMOCY JOKOTOWI!!!

No cóż, szczoteczka dla dzieci nie bardzo się sprawdziła :? . Poprzestaniemy na Tupperware ... mam zagwozdkę, Zidane ma skaleczenia na grzbiecie i nie wiem, czy to uczulenie na nie wiem co :evil: czy zadrapanie po ostrzejszej gonitwie :roll: .
Dzisiaj nastąpiło uroczyste rozpięcie siatki, a co za tym idzie, otwarcie sezonu balkonowego. Koty najpierw się obraziły, bo na czas prac zostały zamknięte w kuchni. Wcześniej Zidane zdążył zrzucić z pralki 2 doniczki, z tego jedną do kuwety :twisted: a Woalka nasiusiać do skrzynki, na szczęście pustej :roll: a ziemie rozkosznie rozsypać dookoła :twisted: . Potem były zdezorientowane, bo zostały na balkon zaproszone a nie zganiane :twisted: . Zwiedziły nowe włości z uwagą a potem, wyczerpane wrażeniami, padły:

Obrazek Obrazek Obrazek

Jak widać,Woalka całkiem dobrze rozumie się z Wujkiem Bandido :D Pozować tez umie, jak prawdziwa dama.

alix76

[poprzednia][następna]