Cm. Wolski - przygotowania do zimy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 19, 2015 17:01 Re: kotyWola - dzieki za pomoc.Prosimy o dalsze wsparcie!!

mziel52 pisze:Można na allegro kupić tanio polar
http://allegro.pl/polar-gruby-na-wage-i5388682931.html

Ja niestety nie mam konta tam i nie umiem kupować.

Kupowałam kiedyś dla p. Wiesi i był ok polar.

edyt.
Tu można poczytać jak się ograbia bezdomne wolskie koty w Warszawie .
Tytuł art. ''Urząd się wyżywi''
http://przegladwolski.pl/dzial/felietony/
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pon paź 19, 2015 21:20 Re: kotyWola - dzieki za pomoc.Prosimy o dalsze wsparcie!!

mziel52 pisze:Na jedn duży domek będę miała materiał, więc może go sklecę. Dobre płyty styropianowe wydobyłam dziś ze śmietnika. Tylko to jest naprawdę duże pudło, trzeba już się rozglądać za miejscem.

super! podasz wymiary?
jeden domek chcemy dodatkowo wstawić gdzieś w okolicach domków holenderskich, ale już na terenie cmentarza, bo tam siedzą przynajmniej 3 koty (Mamusia-Słoneczko, czarny Syczek i rudawa Sonia)

co do tego artykułu - zobaczyłam zajawkę i nie czytam dalej, bo się boję, że mnie cholera weźmie ;P miałam rano boje szpitalno-NFZtowe, więc już cierpliwość ma nadszarpnięta ;P

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pon paź 19, 2015 22:20 Re: kotyWola - dzieki za pomoc.Prosimy o dalsze wsparcie!!

Na oko to pudło wielkości przeciętnej lodówki, może trochę węższe. Na razie jest w piwnicy.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto paź 20, 2015 10:45 Re: kotyWola - dzieki za pomoc.Prosimy o dalsze wsparcie!!

mziel52 pisze:Na oko to pudło wielkości przeciętnej lodówki, może trochę węższe. Na razie jest w piwnicy.

A czy bylabys w stanie zrobić ten domek bez wejscia? :kotek:
Wiem, ze to brzmi słabo, ale w tamtym roku przy szukaniu miejsca musielismy tez uwzgledniac wejscia do budek, co nas troche ograniczalo.
Majac nóż i grubą taśmę klejącą mogłybyśmy dostosować domek na miejscu do najlepszej wybranej lokalizacji :)

Na przenosiny holenderskiego umowiona jestem po 4.11 jak minie szał cmentarnych uniesien higienicznych.
Ewelina

Obrazek

3koty

Od: Śro mar 12, 2014 7:35

Post » Wto paź 20, 2015 18:55 Re: kotyWola - dzieki za pomoc.Prosimy o dalsze wsparcie!!

3koty pisze:
mziel52 pisze:Na oko to pudło wielkości przeciętnej lodówki, może trochę węższe. Na razie jest w piwnicy.

A czy bylabys w stanie zrobić ten domek bez wejscia? :kotek:
Wiem, ze to brzmi słabo, ale w tamtym roku przy szukaniu miejsca musielismy tez uwzgledniac wejscia do budek, co nas troche ograniczalo.
Majac nóż i grubą taśmę klejącą mogłybyśmy dostosować domek na miejscu do najlepszej wybranej lokalizacji :)

Na przenosiny holenderskiego umowiona jestem po 4.11 jak minie szał cmentarnych uniesien higienicznych.

Oczywiście bez wejścia mogę zrobić. Tylko że ja mam różne płyty i zazwyczaj te lepsze daję na dół, a gorsze, tzn, z jakimiś nierównościami, na górę. więc przynajmniej podłoga musi być określona. Tutaj będzie też taki problem, że pudło dwa boki ma szersze, dwa węższe. Najlepiej, żeby podłoga była na szerszym boku (więcej kotów się zmieści i cieplej będzie, bo niżej) - ale wtedy naprawdę trudno będzie znaleźć miejsce. Zmierzę je jutro dokładnie i rozglądajcie się za miejscem. Wtedy dostosuję się w trakcie konstrukcji. Kiedy sama wstawiałam domki, to zawsze miałam z góry upatrzone miejsca i szybko niosłam każdy do właściwego. Mamy jeszcze trochę czasu, podobno zima będzie ciepła, tylko mokra.

Jest takie miejsce spore na małym cmentarzu, za grobem wuja p. Wiesi. Tam wszystko się zmieści. Tylko że na małym coraz mniej kotów.

mziel52

Post » Wto paź 20, 2015 20:30 Re: kotyWola - dzieki za pomoc.Prosimy o dalsze wsparcie!!

Mam świetne duże pudło o wzmocnionych ściankach (takie do przesyłania butelek)
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto paź 20, 2015 21:10 Re: kotyWola - dzieki za pomoc.Prosimy o dalsze wsparcie!!

bagheera pisze:Mam świetne duże pudło o wzmocnionych ściankach (takie do przesyłania butelek)

Ze styropianu?

mziel52

Post » Wto paź 20, 2015 21:27 Re: kotyWola - dzieki za pomoc.Prosimy o dalsze wsparcie!!

macie może jakiś link do instruktarzu? siedzę w domu z grypą mogę spróbować sama coś skleić
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto paź 20, 2015 22:35 Re: kotyWola - dzieki za pomoc.Prosimy o dalsze wsparcie!!

mziel52

Post » Wto paź 20, 2015 23:05 Re: kotyWola - dzieki za pomoc.Prosimy o dalsze wsparcie!!

mziel52 pisze:Jest takie miejsce spore na małym cmentarzu, za grobem wuja p. Wiesi. Tam wszystko się zmieści. Tylko że na małym coraz mniej kotów.

właśnie na małym cm. są teraz przynajmniej 2 koty na stałe, jeden tam stacjonuje ale wędruje, no i jeden "kot-widmo" o którym mówiła p. Bożena i którego widziałam tylko migający grzbiet między grobami.
budki tam są 2, więc na domniemane 4 koty jeszcze jedna by nie zaszkodziła. ale może lepiej jednak nieduża, bo wątpię, żeby były w tak dobrej komitywie, by spać razem.

zdjęć kilka z niedzieli:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fleur

Post » Śro paź 21, 2015 10:42 Re: kotyWola - dzieki za pomoc.Prosimy o dalsze wsparcie!!

Zmokły biedactwa :(

mziel52

Post » Śro paź 21, 2015 10:45 Re: kotyWola - dzieki za pomoc.Prosimy o dalsze wsparcie!!

mziel52 pisze:Oczywiście bez wejścia mogę zrobić. Tylko że ja mam różne płyty i zazwyczaj te lepsze daję na dół, a gorsze, tzn, z jakimiś nierównościami, na górę. więc przynajmniej podłoga musi być określona. Tutaj będzie też taki problem, że pudło dwa boki ma szersze, dwa węższe. Najlepiej, żeby podłoga była na szerszym boku (więcej kotów się zmieści i cieplej będzie, bo niżej) - ale wtedy naprawdę trudno będzie znaleźć miejsce. Zmierzę je jutro dokładnie i rozglądajcie się za miejscem. Wtedy dostosuję się w trakcie konstrukcji. Kiedy sama wstawiałam domki, to zawsze miałam z góry upatrzone miejsca i szybko niosłam każdy do właściwego. Mamy jeszcze trochę czasu, podobno zima będzie ciepła, tylko mokra.

Jest takie miejsce spore na małym cmentarzu, za grobem wuja p. Wiesi. Tam wszystko się zmieści. Tylko że na małym coraz mniej kotów.

dzieki :)

podloga niech bedzie okreslona i rzeczywiscie chyba lepiej mniejszy domek niż wiekszy, bo latwiej go umieścić.
:201461
Ewelina

Obrazek

3koty

Od: Śro mar 12, 2014 7:35

Post » Śro paź 21, 2015 10:56 Re: kotyWola - dzieki za pomoc.Prosimy o dalsze wsparcie!!

3koty pisze:
mziel52 pisze:Oczywiście bez wejścia mogę zrobić. Tylko że ja mam różne płyty i zazwyczaj te lepsze daję na dół, a gorsze, tzn, z jakimiś nierównościami, na górę. więc przynajmniej podłoga musi być określona. Tutaj będzie też taki problem, że pudło dwa boki ma szersze, dwa węższe. Najlepiej, żeby podłoga była na szerszym boku (więcej kotów się zmieści i cieplej będzie, bo niżej) - ale wtedy naprawdę trudno będzie znaleźć miejsce. Zmierzę je jutro dokładnie i rozglądajcie się za miejscem. Wtedy dostosuję się w trakcie konstrukcji. Kiedy sama wstawiałam domki, to zawsze miałam z góry upatrzone miejsca i szybko niosłam każdy do właściwego. Mamy jeszcze trochę czasu, podobno zima będzie ciepła, tylko mokra.

dzieki :)

Mniejszego zrobić nie mogę, bo moje płyty styropianowe są grube i tylko w dużym pudle dam radę.

podloga niech bedzie okreslona i rzeczywiscie chyba lepiej mniejszy domek niż wiekszy, bo latwiej go umieścić.
:201461

mziel52

Post » Śro paź 21, 2015 11:24 Re: kotyWola - dzieki za pomoc.Prosimy o dalsze wsparcie!!

zmokły strasznie, ale przynajmniej się najadły! :)

niższy domek faktycznie lepszy, bo ciepło nie idzie do góry.
właściwie nawet jeśli nie stracimy żadnego domku w listopadzie, to i tak przydałoby się dokupić ze 2-3 mniejsze...
mziel, może któregoś ładniejszego dnia wybrałabyś się na spacer na cmentarz powypatrywać dobrych miejsc? masz dobre oko!

Fleur

Post » Śro paź 21, 2015 16:01 Re: kotyWola - dzieki za pomoc.Prosimy o dalsze wsparcie!!

Zawsze się rozglądam, teraz też się wybieram na pierwszego, a może i przed.
Niestety nasz cmentarz jest bardzo ciasny i takich miejsc niewiele. Były na górce, ale zaczęli stamtąd wywalać. Jedno jeszcze znam niżej, idąc w stronę Sowińskiego, kiedyś tam duży domek od Praksedy stał, muszę się przyjrzeć.

mziel52

[poprzednia][następna]