Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 13, 2010 10:52 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

aglo pisze:Dziewczyny, u nas jest bardzo źle.

Antek ma najgorszą diagnozę, jakiej mogłam się spodziewać, biorąc pod uwagę badania genetyczne.
Nie poddajemy się i wierzymy, że damy radę, a Antek będzie z nami jak najdłużej.

Teraz to tylko cud może pomóc.

Przytulam Aglo... Jesteśmy z Wami.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro paź 13, 2010 10:53 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

iza71koty pisze:
iza71koty pisze:Kochani. Zbieramy na styropian i kolejne budki.Nie wiem ile zostało folii. Tasmy nie ma. Kołków nie ma. Kleju nie ma. Styropianu też nie ma. Orientacyjny koszt wyprodukowanie 6 podwójnych ciepłych sypialni, to tak jak poprzednio około 300 zł. Prosimy o Pomoc.

Kochani dotarły do nas nastepujace wpłaty na wyzej wymieniony cel

JOANNAM - 100 zł :1luvu:

Taizu - 50 zł
:1luvu:

ALICJA Borgelt - 50 zł :1luvu:

Razem 200 zł :1luvu: :1luvu: :1luvu: i oczywiscie jeszcze troszke nam brakuje. Zachecamy Gorąco do Pomocy.
Przypomnę. Zbieramy srodki na wyprodukowanie porzadnych kocich sypialni. Byc moze beda to same dwójki, być moze zrobimy tym razem też jedynki. Tak czy inaczej mamy czas do konca przyszłego tygodnia. Im więcej środków, tym więcej kocich schronień. Ciepłych, solidnych, takich juz na długie lata.

iza71koty

Post » Śro paź 13, 2010 11:32 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

ALICJO obrazek podretuszowany.Potem wstawie zdjęcia. Dostałam maila ze Firma będzie sie ze mna kontaktowac i prawdopodobnie paczka zostanie odebrana we wtorek. Mam wszystko zakleić i opisać z Twoim adresem tak?

iza71koty

Post » Śro paź 13, 2010 11:48 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

A tu juz kotki które polecą do ALICJI. Czyli Rudzio oraz drugi obrazek kupiony w wersji poza Bazarkowej. Dziękujemy Pięknie. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Ostatnio edytowano Śro paź 13, 2010 14:43 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Śro paź 13, 2010 12:04 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

I jakiś czas temu skończony obraz "Błękitnooka"

Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Śro paź 13, 2010 12:06 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

iza71koty pisze:Mati - nie ma Opiekuna Wirtualnego

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

Mati korzysta z naszej stołowki od trzech lat. Wczesniej mieszkał na Bazie Rybackiej.Sterylizowałam stamtad wiele kotek, ale ...niewiele kotów tam zostało. Mati dołaczył do stada jako płochliwy, dość zabiedzony kot. Nabrał masy, ciała. Apetyt i zdrowie w formie. To tzw. waga cieżka. Takie koty teraz rodza sie rzadko. Myślę ze moze miec około 5-6 lat. I wiekowo wywodzi sie z kotów takich jak Płomyczek, Patryczek, Bartuś, Tajfun. Czyli kotów masywnych i duzych.
Ostatnio jak juz pisałam zamieszkał na moim podwórku i czasem ma zajścia z Wacusiem.

Kto pokocha Matiego???

iza71koty

Post » Śro paź 13, 2010 12:12 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Iza te budki są dość grube 6-7 cm . Budka nad jeziorem została ofoliowana ,ale i tak stoi na tarasie pod dachem ,a ta która jest dla Tusi (córki Myszki) to stoi w hali magazynowej ,takiej dużej.

Alicjo tak naprawdę to dużo mojej winy jest w tym dokarmianiu ,bo ja zaczęłam zostawiać suche jeszcze zimą ,bo widziałam ślady na śniegu w okół domu jak jechaliśmy na weekend przepalić.
I na wiosnę on zaczęła się pokazywać....jak tam jechałam to jej dawałam jeść,a ona wiedziała gdzie przyprowadzić swoje małe....u mnie nie miała gdzie ich umieścić ,bo mój dom jest murowany ,a sąsiad ma drewniany na takim podwyższeniu i tam pod domkiem zrobiła im gniazdko.
Zostawiła je bardzo szybko i miały sobie radzić :( I tu sąsiad sie sprawdził ,bo jako osoba samotna i na emeryturze został do tak późnej pory.
Niestety ten problem spędza mi sen z oczu.....jedyne wyjście połapać i zabrać.
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Śro paź 13, 2010 12:14 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

to ja się tym razem :oops: dorzucę do styropianu ....mogę 100 zł ....może być ????

serum

Post » Śro paź 13, 2010 13:07 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

iza71koty pisze:ALICJO obrazek podretuszowany.Potem wstawie zdjęcia. Dostałam maila ze Firma będzie sie ze mna kontaktowac i prawdopodobnie paczka zostanie odebrana we wtorek. Mam wszystko zakleić i opisać z Twoim adresem tak?

O super, tak i Iza nie zapomnij dopisać mój nr tel.

Obrazy są cudowne :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Śro paź 13, 2010 13:14 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

O Serum, ja nie piłam do Ciebie :oops: to tak ogólnie do wszystkich
ale tak już jest,że potem ludzie już zapominają o karmieniu zimą, ja już takie 2 maleństwa zabierałam raz z działek :evil:
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Śro paź 13, 2010 14:02 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

ALICJA Borgelt pisze:O Serum, ja nie piłam do Ciebie :oops: to tak ogólnie do wszystkich
ale tak już jest,że potem ludzie już zapominają o karmieniu zimą, ja już takie 2 maleństwa zabierałam raz z działek :evil:

Wiem Alicjo :piwa: ale jak nie dać jeść takim maluchom jak już są :( i miauczą na cały głos.
Obawiam sie ,że będzie kotów coraz więcej i więcej ,bo nikt nie myśli o sterylkach.

serum

Post » Śro paź 13, 2010 14:07 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

oj strasznie smutno sie zrobilo
przykro mi spowodu Tuptusia,to byl taki piekny przeslodki kociak :cry:

Aglo trzeba wierzyc i walczyc.cuda sie zdarzaja.

Iza najpozniej w piatek tez cos podesle :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Śro paź 13, 2010 14:45 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

serum pisze:to ja się tym razem :oops: dorzucę do styropianu ....mogę 100 zł ....może być ????

WOW!!!! :1luvu: Super. :1luvu: Cieszymy sie OGROMNIE. :1luvu: To dwie kocie sypialnie. :D Podwójne!!! :D

iza71koty

Post » Śro paź 13, 2010 14:46 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

ALICJA Borgelt pisze:
iza71koty pisze:ALICJO obrazek podretuszowany.Potem wstawie zdjęcia. Dostałam maila ze Firma będzie sie ze mna kontaktowac i prawdopodobnie paczka zostanie odebrana we wtorek. Mam wszystko zakleić i opisać z Twoim adresem tak?

O super, tak i Iza nie zapomnij dopisać mój nr tel.

Obrazy są cudowne :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cieszę się bardzo ze Ci sie podobają. :D

iza71koty

Post » Śro paź 13, 2010 14:53 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

wiora pisze:oj strasznie smutno sie zrobilo
przykro mi spowodu Tuptusia,to byl taki piekny przeslodki kociak :cry:

Aglo trzeba wierzyc i walczyc.cuda sie zdarzaja.

Iza najpozniej w piatek tez cos podesle :wink:

Tak to był Kochany kociak...... :cry: :cry: :cry:

Dziękujemy Ślicznie Wiora. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Moze tym razem uda sie zrobic troche wiecej schronień dla kociaków. Potrzebujemy też jedynek. Ogólnie bardzo mnie to cieszy, ze mamy do dyspozycji juz 6 bardzo konkretnych schronień. Maż naprawde wykonał je bardzo solidnie i mam nadzieję ze wystarcza nam na bardzo długo.
W tym tygodniu, najpóżniej do przyszłego muszę zajać sie rozwiezieniem tych, które juz sa. Noce sa coraz bardziej zimne. :| Okropny chłód i wilgoć sie czuje w powietrzu. :| Do tego dochodzi mgła.
Znalazłam juz dwa dobre miejsca. I nadal sie rozgladam za nastepnymi. Pierwsze schronienia pojda do kotkow w najwiekszej potrzebie. Po zakamuflowaniu budek i umiejscowieniu, postaram sie wstawic zdjecia na wątek.

iza71koty

[poprzednia][następna]