WRO,Baltazar nasz nowy i DROGI !!! nabytek S. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 27, 2010 20:38 Re: dt Figaro52,Gacek-potrzebna pomoc w zawiezieniu na wizytę

super że będziecie mogły pojechać :1luvu: :1luvu:
jutro opiszę na PW historię leczenia kociaka u dra Czerskiego i na UP - nazwiska ortopedy nie pamiętam, zapewne jest wpis w książeczce, płytkę ze zdjęciami rtg łapki ja mam przy sobie, ale przekażę do czwartku do nataszy25
generalnie problem w tym, że dalej nie ma czucia w łapce :(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto lip 27, 2010 21:07 Re: dt Figaro52,Gacek-potrzebna pomoc w zawiezieniu na wizytę

Dr. Bieżyński przyjmuje od godz. 17. :ok: Wszystko jest :ok:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Śro lip 28, 2010 11:00 Re: dt Figaro52,Gacek już bez gipsu, ale łapka niewładna:(

Dziewczyny możecie polecić jakiegoś ortopedę dobrego? Widzę że się wybieracie z Gackiem, tak? Mój Mietek od samego początku miał problem z tylnymi łapkami i miednicą - raczej sprawa mięśniowa lub coś z nerwami (ale stawiam na mięśnie), bo na prześwietleniu z kosteczkami wszystko w porządku (Mietka potrącił samochód jak miał 2 miesiące i miał pękniętą miednicę). No i mi chłopak urósł, przybrał ciała i coraz bardziej kuleje jak sobie dłużej poleży to ma problem z chodzeniem zanim nie rozchodzi mięśni :| Byłabym wdzięczna za namiary na jakiegoś dobrego specjalistę. Będę jeszcze z Albertem się konsultowała w tej sprawi, może on coś ze swojej strony poleci/podpowie.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lip 28, 2010 11:08 Re: dt Figaro52,Gacek już bez gipsu, ale łapka niewładna:(

Gibutkowa pisze:Dziewczyny możecie polecić jakiegoś ortopedę dobrego? Widzę że się wybieracie z Gackiem, tak? Mój Mietek od samego początku miał problem z tylnymi łapkami i miednicą - raczej sprawa mięśniowa lub coś z nerwami (ale stawiam na mięśnie), bo na prześwietleniu z kosteczkami wszystko w porządku (Mietka potrącił samochód jak miał 2 miesiące i miał pękniętą miednicę). No i mi chłopak urósł, przybrał ciała i coraz bardziej kuleje jak sobie dłużej poleży to ma problem z chodzeniem zanim nie rozchodzi mięśni :| Byłabym wdzięczna za namiary na jakiegoś dobrego specjalistę. Będę
jeszcze z Albertem się konsultowała w tej sprawi, może on coś ze swojej strony poleci/podpowie.

Albert napewno Ci doradzi do kogo warto pójść. Nam w przypadku Pumki polecał dr Bieżyńskiego z UP i rzeczywiście
tylko dzięki niemu Pumka obecnie jest zdrową koteczką mimo złamania dwóch łapek i miednicy :D
Też dobre opienie ma dr Nicpoń z UP, kiedyś wiozłam do niego na operację kotki ze schronu,
chyba Szpatułkę albo Bioderko ale już nie pamiętam dokładnie.

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro lip 28, 2010 22:23 Re: dt Figaro52,Gacek już bez gipsu, ale łapka niewładna:(

patrząc na trudne przypadki schroniskowej Kamili, Zuzi i Gucia - świetnie poradził sobie z nimi dr Bieżyński
a i teraz, mimo że Gacek był leczony u dwóch innych ortopedów, konieczna jest konsultacja u dra Bieżyńskiego
Gibutkowa - to dwa Mietki po podobnych przejściach i z podobnymi obrażeniami, tyle że u mojego interwencja była za późno, ładnie zrosła mu się miednica, ale łapka ,zrastała się już krzywo i ortopedzi zdecydowali że tak musi zostać. Niezależnie od tego czy lepiej poskładana, czy gorzej, niezależnie od wieki i wagi kota ( mój waży ok. 6kg :lol: ) zawsze będą bolały stawy, trzeba bardzo pilnować, żeby kot się nie forsował, ja co jakiś rok, półtora powtarzam rtg , - dla pewności że wszystko ok.

i ja też polecam dra Nicponia - on z kolei perfekcyjnie poskładał moją Mrunię

jessi74

Post » Czw lip 29, 2010 20:10 Re: dt Figaro52,Gacek już bez gipsu, ale łapka niewładna:(

I jak tam Gacus? Byl dzisiaj u Pana Doktora? Nie dodzwonilam sie dzisiaj do Pani Marszalek :/
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Czw lip 29, 2010 21:08 Re: dt Figaro52,Gacek już bez gipsu, ale łapka niewładna:(

jessi74 pisze:patrząc na trudne przypadki schroniskowej Kamili, Zuzi i Gucia - świetnie poradził sobie z nimi dr Bieżyński
a i teraz, mimo że Gacek był leczony u dwóch innych ortopedów, konieczna jest konsultacja u dra Bieżyńskiego
Gibutkowa - to dwa Mietki po podobnych przejściach i z podobnymi obrażeniami, tyle że u mojego interwencja była za późno, ładnie zrosła mu się miednica, ale łapka ,zrastała się już krzywo i ortopedzi zdecydowali że tak musi zostać. Niezależnie od tego czy lepiej poskładana, czy gorzej, niezależnie od wieki i wagi kota ( mój waży ok. 6kg :lol: ) zawsze będą bolały stawy, trzeba bardzo pilnować, żeby kot się nie forsował, ja co jakiś rok, półtora powtarzam rtg , - dla pewności że wszystko ok.

i ja też polecam dra Nicponia - on z kolei perfekcyjnie poskładał moją Mrunię

Przy Mieczysławie to jest a-wykonalne. To jest kot z ADHD :roll: Ja codziennie jak mantrę powtarzam "Mieczysław nie biegaj bo nóżki połamiesz" ale jak grochem o ścianę :|

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw lip 29, 2010 21:35 Re: dt Figaro52,Gacek już bez gipsu, ale łapka niewładna:(

turkawka pisze:I jak tam Gacus? Byl dzisiaj u Pana Doktora? Nie dodzwonilam sie dzisiaj do Pani Marszalek :/

tak, był, zawiozły go natasza25 i Agness78 :1luvu:
ale wieści po konsultacji u dra Bieżyńskiego nie są dobre :( dziewczyny jak tu zajrzą to napiszą

jessi74

Post » Pt lip 30, 2010 8:18 Re: dt Figaro52,Gacek już bez gipsu, ale łapka niewładna:(

Niestety nie ma dobrych wiadomości. Uraz łapki jest nieoperacyjny, nie wiadomo gdzie nastąpiło uszkodzenie nerwu,
w zasadzie nie możliwe do zdiagnozowania. Kotek rusza łapką jednak czucie które ma jest za słabe żeby mógł łapka poruszać sprawnie. Głównie podnosi ją na łopatce, cokolwiek to znaczy :oops: Dr Bieżyński powiedział że takie uszkodzenie nerwu może się regenerowac nawet rok a w tym czasie w dolnej części łapki może wystapic martwica a kotek będzie tą łapke sobie ranił ociarając, podpierając sie etc.

Generalnie jedyne co może mu pomóc - choć nie jest to do końca pewne to REHABILITACJA łapki.
Na pewno mu nie zaszkodzi a może uda się łapkę uratować. Jeśli to nie pomoże zostaje tylko amputacja :cry:
ale dr powiedział że to zawsze zdążymy zrobić :roll: Łapka będzie musiała być wtedy bardzo wysoko ucięta powyżej stawu łokciowego - czyli w zasadzie cała :(

Teraz trzeba zastanowić się co dalej :oops: Czy rehabilitacja, jak tak to gdzie... i ile czasu i pieniędzy na to potrzeba :oops:
Gacuś jest cudownym kociakiem, musimy mu pomóc :!: :ok:

Agness78

Post » Pt lip 30, 2010 12:49 Re: dt Figaro52,Gacek już bez gipsu, ale łapka niewładna:(

dr. Biezyński zaproponował rehabilitację w lecznicy Fizjo-Wet na ul. Borowskiej 256
http://fizjowet.pl

Myślę że warto przyjść na kosultacje i spróbować.
Rehabilitacji może sie podjąć lek wet. Dorota Strugała
Jej grafik:
lek. wet Dorota Strugała
poniedziałek 16-20
wtorek 10-14
środa 16-20
czwartek 10-14
piątek 10-14
sobota 10-14
pracujące soboty : 31.07. ; 14.08. ; 21.08. ; 04.09.2010r

Rozmawiałam telefonicznie z nia i przedstawiłam przypadek
Na poczatku pewnie bedzie to bioptron i prądy aby pobudzić nerwy i mięśnie.
3 zabiegi w tygodniu musza być :arrow: calość obejmuje 10 zabiegów. Po 4 lub 5 zabiegach można juz zauwazyć czy będzie poprawa. Po 10 zabiegach robi sie przerwę.
W przypadku braku czucia glębokiego zabiegi sa nieskuteczne. Gacus rusza łapka ale nie jest ona w pełni sprawna. Więc jest szanasa że zabiegi pomogą :ok: .
Prawdopodobny koszt 10 zabiegów z uwagi na to iz Gacusiem opiekuja się wolontariusze i sytuację w której się znalazł wyniesie 100 zł za 10 zabiegów + pierwsza wizyta.
Potrzebne są co najmniej 2 osoby które mogłyby Gacusia odbierać z lecznicy na Więckowskiego i wozić na regabilitację na Borowską o określonych godzinach wg ustalonego grafiku, tak aby 2-3 razy w tygodniu miał zapewnioną rehabilitację przez 2 lub 3 tygodnie ciągniem .
Gacuś prosi również o wsparcie finansowe na rehabilitację.
Może uda sie nazbierać kwotę ok 150 zł na poczatek na 10 zabiegów :?: Figaro ma pod swoja opieką jeszcze 3 inne tymczasy (Shira, Brando, Odysek) a wiadomo jakie są koszty leczenia i utrzymania.
Prosimy o pomoc dla Gacusia :!: :!: :!:
Ostatnio edytowano Pt lip 30, 2010 13:08 przez natasza25, łącznie edytowano 2 razy

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Pt lip 30, 2010 12:49 Re: dt Figaro52,Gacek już bez gipsu, ale łapka niewładna:(

Aga obok nas jest gabinet rehabilitacyjny dla zwierzą nie wiem gdzie jeszcze jest we Wrocławiu.

Edit: Natasza pisałyśmy w tym samym czasie - to właśnie ten gabinet .

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt lip 30, 2010 12:55 Re: dt Figaro52,Gacek już bez gipsu, ale łapka niewładna:(

natasza25 pisze:dr. Biezyński zaproponował rehabilitację w lecznicy Fizjo-Wet na ul. Borowskiej 256
http://fizjowet.pl

Myślę że warto przyjść na kosultacje i spróbować.
Rehabilitacji może sie podjąć lek wet. Dorota Strugała
Jej grafik:
lek. wet Dorota Strugała
poniedziałek 16-20
wtorek 10-14
środa 16-20
czwartek 10-14
piątek 10-14
sobota 10-14
pracujące soboty : 31.07. ; 14.08. ; 21.08. ; 04.09.2010r

Rozmawiałam telefonicznie z nia telefonicznie i przedstawiłam przypadek
Na poczatku pewnie bedzie to bioptron i prądy aby pobudzić nerwy i mięśnie.
3 zabiegi w tygodniu musza być :arrow: calość obejmuje 10 zabiegów. Po 4 lub 5 zabiegach można juz zauwazyć czy będzie poprawa. Po 10 zabiegach robi sie przerwę.
W przypadku braku czucia glębokiego zabiegi sa nieskuteczne. Gacus rusza łapka ale nie jest ona w pełni sprawna. Więc jest szanasa że zabiegi pomogą :ok: .
Prawdopodobny koszt 10 zabiegów z uwagi na to iz Gacusiem opiekuja się wolontariusze i sytuację w której się znalazł wyniesie 100 zł za 10 zabiegów + pierwsza wizyta.
Potrzebne są co najmniej 2 osoby które mogłyby Gacusia odbierać z lecznicy na Więckowskiego i wozić na regabilitację na Borowską o określonych godzinach wg ustalonego grafiku, tak aby 2-3 w tygodniu miał zapewnioną rehabilitację przez 2 lub 3 tygodnie ciągniem Gacuś prosi również o wsparcie finansowe na rehabilitację.
Może uda sie nazbierać kwotę ok 150 zł na poczatek na 10 zabiegów :?: Figaro ma pod swoja opieką jeszcze 3 inne tymczasy (Shira, Brando, Odysek) a wiadomo jakie są koszty leczenia i utrzymania.
Prosimy o pomoc dla Gacusia :!: :!: :!:

O! to bardzo bliziutko od nas, myślę że się z Mieczysławem wybierzemy też :)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt lip 30, 2010 13:08 Re: dt Figaro52,Gacek już bez gipsu, ale łapka niewładna:(

Mogę dorzucić się do rehabilitacji 30 zł :oops:
Trzeba ustalić grafik bo 3 razy w tygodniu to ja niestety nie podejmę się. Niestety w obecnej mojej sytuacji nie mogę aż tak planować czasu, bo nie wiem czy później będę mogła się wywiązać :oops:
Jestem w stanie wozić Gacusia z Więckowskiego na Borowską i z powrotem ale 1 raz w tygodniu.
Pasuje mi najlepiej środa lub poniedziałek, w inne dni odpadają ( niestety są to godziny w których pracuję :( )

Agness78

Post » Pt lip 30, 2010 13:34 Re: dt Figaro52,Gacek już bez gipsu, ale łapka niewładna:(

ja niestety w zawożeniu nie mogę pomóc :( ale weekend zrobię bazarek .....

jessi74

Post » Pt lip 30, 2010 13:37 Re: dt Figaro52,Gacek już bez gipsu, ale łapka niewładna:(

Agness78 pisze:Mogę dorzucić się do rehabilitacji 30 zł :oops:
Trzeba ustalić grafik bo 3 razy w tygodniu to ja niestety nie podejmę się. Niestety w obecnej mojej sytuacji nie mogę aż tak planować czasu, bo nie wiem czy później będę mogła się wywiązać :oops:
Jestem w stanie wozić Gacusia z Więckowskiego na Borowską i z powrotem ale 1 raz w tygodniu.
Pasuje mi najlepiej środa lub poniedziałek, w inne dni odpadają ( niestety są to godziny w których pracuję :( )

ja też pracuję do 17.00 więc ewentualnie w ten drugi dzień (pon. lub śr.) mogę się zadeklarować, też niestety tylko raz w tygodniu, ale razem z Agness78 to już będą 2 wizyty :) w kupie siła, jak mówią :ryk:

edit: błędy
Obrazek Cezar, 08.1992 - 02.11.2009 ... śpij słodko me złotko

magda b.

Od: Wto lis 03, 2009 21:24

[poprzednia][następna]