Bo jak z Trójmiasta, to możesz do mnie podjechać i dostaniesz CFF. GranataPet też mam.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bellemere pisze:Słupekgpolomska, planuję kupować puszki, ale na spróbowanie mogłaby być nawet i saszetka, konsystencja jest jak widzę taka sama. A co do karmienia gryzoni karmą dla psów, to jak hodowałam myszoskoczka absolutnie nie na karmówkę, też mi polecali dodawać karmę dla psa, bo tak robią w dobrych hodowlach. Słyszałam nawet opinie, że taka karma powinna być podstawą dobrej diety, uzupełniana przez owoce, warzywa i ziarna. A z kolei dla jeży pigmejskich w hodowlach zalecają Orijena dla kotów
Bozita Feline Sensitive Hair & Skin to delikatna karma przeznaczona dla kotów w okresie dorastania oraz dla dorosłych kotów. Karma jest łatwo przyswajalna dostarczając jednocześnie naszemu pupilowi odpowiedniej ilości składników odżywczych, witamin i minerałów a dodatkowo odchody naszego jeża nie mają przykrego zapachu i są prawie bezwonne. Dodatkowym atutem tej karmy jest cena oraz duże zainteresowanie jeży pysznymi pasztecikami, które są idealne pod wymagania zębowe jeża.
Bellemere pisze:Ja zakładam, że dobra hodowla to taka, która dba o swoje zwierzęta, aby były zdrowe (!) i szczęśliwe. Nie sądzę także, żeby podawanie Whiskasa było zdrowe
Poza tym na stronie, którą prowadzi Twój kolega, on sam pisze:Bozita Feline Sensitive Hair & Skin to delikatna karma przeznaczona dla kotów w okresie dorastania oraz dla dorosłych kotów. Karma jest łatwo przyswajalna dostarczając jednocześnie naszemu pupilowi odpowiedniej ilości składników odżywczych, witamin i minerałów a dodatkowo odchody naszego jeża nie mają przykrego zapachu i są prawie bezwonne. Dodatkowym atutem tej karmy jest cena oraz duże zainteresowanie jeży pysznymi pasztecikami, które są idealne pod wymagania zębowe jeża.
Więc chyba to nie takie złe?
kalaarepa pisze:Ja mam pytanie. Mam 3 koty. Brytyjczyk - 5lat, Neva Masquerade - 1,5 roku i Dachowiec 5 lat. Wszystkie dostawały TOTW z tym że brytyjczyk zaczął robić krwawe kupy. Poleciałam z nim do weterynarza i dostał Royal Canin Fibre z wysoką zawartością włókna (11%). Kot ma teraz kupę bez krwi chociaż często robi na rzadko. Ma dostawać ją minimum 8 tygodni. Potem chciałabym mu dawać jakąś karmę nie weterynaryjną ale z większą zawartością włókna. Czy ktoś jest mi w stanie coś polecić??
Bellemere pisze:Podstawą diety jeży są insekty i larwy
Swoją drogą to niesamowite, że takie koty karmione byle czym dożywają spokojnej starości, a często te jedzące najlepsze karmy zapadają na przeróżne choroby i odchodzą przedwcześnie... Pewnie kwestia genów, ale i tak smutne.
kalaarepa pisze:dziękuję za porady na pewno się przydadzą. Kupię trawę i jakieś puchy.. może applaws? z badań miał robione usg i nic nie wykazało niepokojącego no i miał badaną kupe i w sumie Pani wet mówiła że ma dużo kłaków więc też zakupię coś na kłaki. Dzięki
Miraclle pisze:Jaki powinien być stosunek białka do tłuszczu w karmie ?
Patrzę na różnych producentów karmy bezzbożowych i nie wiem co wybrać dla Tofisia w obecnej jego karmie jest 41% białka i 14% tłuszczu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Chantel, Gabrysia_esi i 147 gości