S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 20, 2012 20:15 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

no smutno dziś było :((
Ehhh.... :cry:

Kery jest cudnym, duzym miziakiem,grzecznie pozwalal sobie umyc oczka!
No i Eskada już mniej syczy - teraz tylko gada non stop :) Jeszcze taki bezimienny chyba K593 /12 czarny - przytulak,od razu po otwarciu klatki wlazł na mnie :)
Ale nie moge przestać myśleć o Selasie :(

Dobra lece kapac małego - do soboty i dobranoc!
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Czw gru 20, 2012 23:21 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

593/12 Hellgast się zwie, nie wpisałam imienia do kartoteki :oops:
to prawda jest przepiękny, wiieeelki, miziasty, z początku nieśmiały a potem to jeden wielki urok :kotek:

Dziewczyny już pisały,
Mardi nadal jest okropna, buczy, syczy i tak dalej..aż strach klatkę otworzyć, taka wredziola, że straszy klatkę niżej właśnie Hellgasta! :evil: potem boi się wyjść miziać i trzeba go zachęcać (na początku) :wink:
Melkor ech on szuka teraz sobie miejsca i jest jeszcze bardziej zdezorientowany niż był na początku.Tak spuścił z tonu ale to przez pogorszenie zdrowia. Miałam go dziś na rękach normalnie, ciągle ocierał się o kolana i szukał okazji by być blisko. Biedny jest :(

Zandal echhh, też go szkoda, całe jego wredziolstwo wyparowało..trzymam za niego kciuki.. :ok: :ok:

Selasa
...tragedia..tak wszystko się to potoczyło od momentu jak do nas przyszła do dzisiaj..a my nie jesteśmy w stanie nic zrobić.. :( :( On wie..co będzie dalej..
:(
Herrera troszkę lepiej, ale tak minimalnie. Dalej się boi, kuli, sama nie wychodzi z koszyka..

mam wrażenie, że jedynym zadowolonym z siebie jest Yoren :1luvu:
ten to ma olewkę zdrową na pewne rzeczy, nie popada od razu w jakieś stany i nie wkręca się :wink: Świetny kot :D

a te trzy czarnuszki 4mies Olimp, Tezeusz..<tzn teraz już dwa zostały> udają dziki, takie grzeczne, łagodne, zadowolone z tego, że poza klatką a człowiek nie taki straszny

Daisy
czatuje na kolana i teraz już bardziej zaawansowane bo jak ktoś kucnie to wskakuje z podłogi lub z wyższej półki zeskakuje i co robi? Od razu układa się i idzie spać. Swoją drogą to dobry chwyt psychologiczny bo jak śpi to jak można budzić śpiącego tylko dlatego bo masz widzimisie, że chcesz gdzieś indziej też zajrzeć. Spryciula spryciulą ale domku dla niej nadal nie ma :|

Kciuki za domki :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pt gru 21, 2012 6:15 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

taki kotek szuka domu na cito
ma czas do konca grudnia
dajcie na fb i może na stronkę co?

Obrazek

Tofik

czarny, wykastrowany, ma ok 5 lat, spokojny, lubi sie bawić,spać na poscieli, typowy pieszczoch
Nie wychodzi na dwór,jest kotkiem domowym,lubi ciepło, załatwia sie do kuwety, nie psoci, nie niszczy.
Jest kochany, oddam w dobre rece gdzie będzie miał miłość i ciepło. Lubi jak sie do niego mówi Tutuś, jest grzeczny, nie lubi krzyków i agresji.
tel do opiekuna 789481292

prosze dajcie go na fb, straci niebawem dom :(

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt gru 21, 2012 10:44 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:taki kotek szuka domu na cito
ma czas do konca grudnia
dajcie na fb i może na stronkę co?

Obrazek

Tofik

czarny, wykastrowany, ma ok 5 lat, spokojny, lubi sie bawić,spać na poscieli, typowy pieszczoch
Nie wychodzi na dwór,jest kotkiem domowym,lubi ciepło, załatwia sie do kuwety, nie psoci, nie niszczy.
Jest kochany, oddam w dobre rece gdzie będzie miał miłość i ciepło. Lubi jak sie do niego mówi Tutuś, jest grzeczny, nie lubi krzyków i agresji.
tel do opiekuna 789481292

prosze dajcie go na fb, straci niebawem dom :(

Ehhh gdyby nie moje wariaty to bym go wzieła na DT,ale znając Figla to by go chyba rozszarpał :( Ogłosze go u siebie na fb
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Pt gru 21, 2012 12:17 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Bettysolo - bardzo dziękuję Ci za pomoc w Katowicach :1luvu:

Kicia na razie zamieszkała pod łóżkiem, ale jest coraz lepiej.

Mała1 - ona jest z lipca 2008, przeglądam Wasz watek z tamtego okresu, ale wiele fotek już się nie otwiera...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt gru 21, 2012 13:07 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Miło było Cię poznać :)
I dzieciaki też :)
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pt gru 21, 2012 16:07 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

CoToMa-jeśli była maluszkiem to i tak sobie nie przypomnę, nie sposób je spamietać niestety
:1luvu: za danie jej tymczasu
i sory, nie dałam rady przekazac kotka ceramicznego-bede musiała posłać, ale to chyba po Świetach
o adres proszę

ja dzis przekazuje bardzo złe wieści
Selasa [i]
i nie tylko ona
dzis rano okazało sie ,że odszedł też Prometeusz :cry:
nie mam pojecia dlaczego, zaszczepiony 12 dni temu
to ten agresywny czarny młody kocurek, oddany w Dzień Otwarty :(
nie sadze ,że to pp

ale alarm ogłaszam dla wszystkich wolontariuszy, zero dotykania kotów w izolatce przez przynajmniej 10 dni

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt gru 21, 2012 16:20 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:
ja dzis przekazuje bardzo złe wieści
Selasa [i]
i nie tylko ona
dzis rano okazało sie ,że odszedł też Prometeusz :cry:
nie mam pojecia dlaczego, zaszczepiony 12 dni temu
to ten agresywny czarny młody kocurek, oddany w Dzień Otwarty :(
nie sadze ,że to pp

ale alarm ogłaszam dla wszystkich wolontariuszy, zero dotykania kotów w izolatce przez przynajmniej 10 dni

:cry: :cry: :cry:
[*]
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Pt gru 21, 2012 21:42 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Smutno bardzo jak odchodzą i do tego nie wiadomo dlaczego :(

(*)
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt gru 21, 2012 21:50 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dziewczyny coś mi dziś strzeliło w krzyzu przy porządkach i nie wiem czy dam rade się dokulać jutro...postaram się :(
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Sob gru 22, 2012 14:31 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Sob gru 22, 2012 16:17 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dzisiaj moja koleżanka z uczelni znalazła na osiedlu witosa porzuconą rasową kotkę(brytyjska). Była przemarznięta (prawdopodobnie spędziła noc na dworze) i atakowały ją sroki. Zabrałyśmy kota do weterynarza. Jest stara ,wetka przy nas ściągnęła ostatniego zęba (jama ustna to tragedia), kot jest odwodniony, temperatura o 4stopnie poniżej przeciętnej, kreatynina 2,35, problemy z nerkami. Dostała antybiotyki, kroplówkę, steryd i lek na poprawę apetytu. Zawiozłyśmy ją do schroniska. Gdy Mała próbowała określić płeć okazało się że biedaczka ma ropomacicze. W poniedziałek zapadnie decyzja czy jest co ratować....

Obrazek
08.06.2012 Kasia [*] żyła 13lat...niby dużo ale i tak za krótko

PaniDemon

Od: Czw wrz 13, 2012 17:04

Post » Sob gru 22, 2012 16:32 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

przed świętami same złe rzeczy się dzieją... ehhh oby udało się ją uratować!!!
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Sob gru 22, 2012 16:36 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

biedna :(
jesli ma ropomacicze, to do poniedzialeku nie bedzie juz co rarować :(
jesli jest za słaba na operację powinna dostać jakis silny antybiotyk, najlepiej dożylnie
a dałyście jej jakis termoforek, żeby podnieść temperaturę ?
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Sob gru 22, 2012 16:40 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Tak dostała i silny antybiotyk i termofor, Mała przy nas podała jej jeszcze jedzenie (jakąś kaszkę -sorry nie znam się na tym :oops: ) i zjadła bez problemu, przed tym jak przyjechałam piła samodzielnie wodę. Poza tym jest w klatce na tej większej części izolatek -więc jest sama.
08.06.2012 Kasia [*] żyła 13lat...niby dużo ale i tak za krótko

PaniDemon

Od: Czw wrz 13, 2012 17:04

[poprzednia][następna]