DT Smarti 8 ...Ufff...mamy nowego weta !!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 17, 2012 22:03 Re: DT Smarti 8 ......

kurcze...ja wciąż nauczona dośw.Gimliego boje się cieszyć 8)

Aburacze :D :1luvu: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 17, 2012 22:20 Re: DT Smarti 8 ......

Super domek szykuje się Dziewczynkom :D :ok:
Proszę, trzymajcie za nas kciuki - jutro zaczynamy przeprowadzkę, w niedzielę chciałabym przewieźć wszystkie zwierzaki razem do nowego mieszkania... mam nadzieję, że w trzy samochody uda sie "upchnąć" całe towarzystwo :roll:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pt lut 17, 2012 23:53 Re: DT Smarti 8 ......

Kciuki za dziewczyny :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Ciekawe, co powie ten 17-latek, jak je zobaczy... ;)

Smarti, no własnie sobie myślę, że dzięki Grupie wreszcie nie będzie nam głupio i wreszcie będziemy mogły wesprzeć bardziej PostPaluszki w Waszym Domu :oops: Bo do tej pory, to Wam "wciskałyśmy" ;) umierające koty ze schronu, a potem Twój TŻ-et musiał ponosić tych naszych czynów konsekwencje :oops: Zresztą powiedzmy sobie szczerze - niemałe! :oops: A plus jest taki, że zaoszczędzone pieniądze będą mogły pójść na tymczasy z Polski :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Sob lut 18, 2012 11:58 Re: DT Smarti 8 ......

Również potrzymam :ok: :ok: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lut 18, 2012 13:20 Re: DT Smarti 8 ......

alareipan pisze:Kciuki za dziewczyny :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Ciekawe, co powie ten 17-latek, jak je zobaczy... ;)

Smarti, no własnie sobie myślę, że dzięki Grupie wreszcie nie będzie nam głupio i wreszcie będziemy mogły wesprzeć bardziej PostPaluszki w Waszym Domu :oops: Bo do tej pory, to Wam "wciskałyśmy" ;) umierające koty ze schronu, a potem Twój TŻ-et musiał ponosić tych naszych czynów konsekwencje :oops: Zresztą powiedzmy sobie szczerze - niemałe! :oops: A plus jest taki, że zaoszczędzone pieniądze będą mogły pójść na tymczasy z Polski :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

nie wiem na ile mogę się wypowiadać za mojego TŻ-ta no ale znam Go już kilkadzieści :strach: :ryk: lat więc sobie pozwolę :D

otóż z naszych wspólnych ustaleń wynika że my właśnie w ten sposób pojmujemy pomaganie zwierzętom i ten nasz wkład w ich ratowanie, że to mój TŻ "musi" i chce zarobić, a ja "zaoszczędzić" zamiast przepuścić, te niemałe jak wspomniałaś pieniądze, właśnie na taki cel.
...i wtedy kiedy je mamy i przeznaczamy w pełni świadomie na utrzymanie,leczenie,upiększanie,pielęgnacje,wyprawki,weta i co tam jeszcze dla tych biednych zwierząt, to dokładnie tak chcemy to robić.
Za własne pieniądze, które mógłby/moglibyśmy przecież przeznaczyć na milion innych "fajnych i nikomu do niczego nie potrzebnych rzeczy" ale chce/chcemy je przeznaczać w pełni świadomie na koty...
nie chcemy robić tego za czyjeś pieniądze bo opieka to jedno a pieniądze to drugie.
i skoro jesteśmy w tak szczęśliwej sytuacji życiowej (dodajmy-ciężko wypracowanej-bo nic nie przyszło nam "samo" ani "łatwo") że możemy ratować koty kompleksowo i całkowicie samowystarczalnie to chcemy tak to właśnie robić.

Na początku naszego DT co miało miejsce ponad i ok. rok temu, byliśmy akurat w mocno krytycznej sytuacji życiowej i dlatego od samego początku nie mogliśmy działać tak jak teraz-musieliśmy korzystać z pomocy aby ratować kicie-inaczej nie dalibyśmy wtedy rady.
poza tym biorąc pierwsze koty nie zdawałam sobie sprawy co to tak na prawdę znaczy-dać w pełni odpowiedzialnie dt kotu-nie wiedziałam jakie to potrafią być kosmiczne koszty.
ale od początku byłam pewna że któregoś dnia , jak tylko już będę mogła, to nie będe chciała od nikogo żadnej pomocy-Marzenia od początku dokładnie znała moje plany i marzenia :mrgreen: w tym względzie.
A te pyskówki tutaj pozwoliły mi na poznanie świata zawiści i jadu z jakim nigdy wczesniej nie miałam do czynienia i jakiego inaczej nigdy nie miałabym okazji poznać a więc to też jest jakieś doświadczenie-dlatego zupełnie nie żałuję-więcej-traktuję to jako cenną obserwację.

Jednak ponieważ po wielu przemyśleniach, zamierzamy dalej pomagać w przeważającym procencie kotom , jeśli ze schroniska to głównie z Palucha - bo koty wszędzie takie same ale "wolontariusze" często zupełnie nieporównywalni, dlatego jesteśmy i chcemy być DT głównie paluszkowym-stąd moja obecność w Grupie Mrau.
Im więcej Grupa Mrau zbierze tym więcej będą miały inne DT a w razie nadwyżki również koty pozapaluszkowe-marzę więc o takich nadwyżkach :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob lut 18, 2012 16:37 Re: DT Smarti 8 ......

a jutro amputacja łapusi Uluni :roll: :ok: :ok: :ok:

Obrazek

trochę się boję ale to pewnie dlatego że to nasz pierwszy raz.
a z punktu widzenia Uluni nareszcie łapusia przestanie przeszkadzać,tarzać się po podłodze i przez to wciąż obcierać do krwi..
przez to Ulunia biega w bandażu na łapusi ale to jeszcze bardziej łapkę obciąża i utrudnia wariactwa :mrgreen: :ryk:

zaraz potem sterylki Małej-ze szczytnieńskiej szarańczy i jeszcze jednej zaprzyjażnionej kici :D

Margolcia po lewatywce czuje się świetnie i kwitnąco - chyba wreszcie zacznie pięknieć-w końcu lewatywa dodaje urody wg.amerykanów podobno :ryk: no nie :roll:
Obrazek
musi dostawać jedzenie z siemieniem lnianym albo fibro już zawsze, bo jak się okazało podczas badania, ma bardzo zwężony dolny odcinek układu wydalniczego przez swoją krzywo zrośniętą miedniczkę .

wciąż koresponduję z Panią która daje domek Necse i Pedzi- pedzia będzie prawdopodobnie miała na imię Cashmir czy też Kaszmir - moim zdaniem bardzo ładnie i bardzo do niej pasuje :D

smarti

Post » Sob lut 18, 2012 20:26 Re: DT Smarti 8 ......

pani powracająca z Ameryki to i poprawna politycznie :D
Ostatnio edytowano Śro lut 22, 2012 23:58 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Sob lut 18, 2012 20:36 Re: DT Smarti 8 ......

kciuki za imponujące i jakże budujące plany :ok: :ok: :ok:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Sob lut 18, 2012 21:08 Re: DT Smarti 8 ......

Szalony Kot pisze:A Pedzia się nie podoba? :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Szalony, ciekawe czemu, c'nie? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob lut 18, 2012 22:34 Re: DT Smarti 8 ......

mnie tam się Pedzia podoba! :ryk:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Sob lut 18, 2012 22:45 Re: DT Smarti 8 ......

turkusowa pisze:mnie tam się Pedzia podoba! :ryk:

Oj tam zawsze można zmienić nick :mrgreen:
joanna3113

Post » Sob lut 18, 2012 22:50 Re: DT Smarti 8 ......

ale mnie też się Pedzia bardzo podoba :lol: :kotek:

..i jestem już tak zakręcona że byłam pewna że jutro sterylka Małej i Tośki a to za tydzień okazało się... :ryk: -
w zw z tym p. dr. ma jutro wolne moce przerobowe i na sterylkę pójdzie wreszcie....nasza Belcia :D :kotek: :ok: :ok: :ok:

no bo dla Zoziego :kotek: za wcześnie, dla Krówki :kotek: i Śnieżki :kotek: też na wcześnie, o skórkach :kotek: :kotek: nawet nie ma co myśleć-bo to i tak jeszcze dzikunki to po co je stresować :mrgreen:
...-nie ma zmiłuj-padło na Belkę :D :kotek: :ryk:

smarti

Post » Nie lut 19, 2012 11:12 Re: DT Smarti 8 ......

To ja potrzymam za dzisiaj :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]