Kicie Smarti-...bierzemy weta na DT...a co!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 26, 2011 12:24 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Marzeniu też mam takie obawy niestety i trochę cieszę się, że to nie ja muszę podjąć taką decyzję :oops: bo to trudne... ale wiadomo, że obie jesteśmy panikarami :mrgreen: więc może wszystko tak jak w przypadku Promysia i innych futer wyjdzie na odwrót, na przekór...
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Sob mar 26, 2011 12:27 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

cięzka sprawa z Fionką :(
a co z Panem Królem Śródmieścia? nadal nie je?
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Sob mar 26, 2011 12:29 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Nie,nie,nie Jus87 moje paranoje dot tylko chorob i smierci.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob mar 26, 2011 15:42 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Marzenie ma sporo racji. Ale to Smarti ma problemy z Fionką. Może gdyby był ktoś kto będzie z nią cały czas, jakaś samotna osoba to wtedy nie będzie sie bała.
Tez obawiam się że teraz jak sie ją wypuści to nie wróci i nie będzie wiadomo co się z nią dzieje, nie po to była ratowana. Jeżeli jest zdrowa to robiłabym ogłoszenia ale napisałabym jaka jest że bardzo się boi i potrzeba sporo czasu.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Sob mar 26, 2011 17:04 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Gibutkowa pisze:Z Jadwinią coraz lepiej, wody wprawdzie pić nie chce ale zjadła rozwodnioną saszetkę mokrej karmy. Pani Jola jej cały czas pilnuje. Jadwinia jest trochę obrażona na kaftanik ;)
Zdjęcia Jadwini w pieknym twarzowym kaftaniku (miniaturki - klik):
Obrazek Obrazek Obrazek
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob mar 26, 2011 17:11 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Nie jestem ekspertem w oswajaniu ale znajomi co mają w tym spore doświadczenie mówili że minimum pół roku max rok oswajania. No ale to kwestia tego że ktoś musi kota oswajać i mieć dla niego czas praktycznie na wyłączność. Można by spróbować oswajania siłowego czyli na tzw. "kocyk i serial" które to oswajanie się sprawdza u maluchów (zawija się fikającego delikwenta w kocyk, włącza serial i oglądając - nie zwracając uwagi na kota, głaszcze się dzikuska).
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob mar 26, 2011 23:22 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Byłam, widziałam FIONKĘ GŁASKAŁAM I MRUCZAŁA :piwa: :piwa: :piwa:
i dodatkowo była mocno zdzwiona że przestałam i poszłam sobie.. :D

Ale ona nie lubi dużej ilości ludzi - wtedy się chowa - i hałasu chyba tez nie za bardzo.

No i super dziewczyna wypiękniała - futro zdrowe, lśniące , o wyraźnych , czystych kolorach. Nie ten sam kot :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie mar 27, 2011 0:41 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

turkusowa pisze:cięzka sprawa z Fionką :(
a co z Panem Królem Śródmieścia? nadal nie je?

Je, ale to wybredziocha :mrgreen:
Na mój gust czeka na śmietankę z mleczkiem :>

A dziś przełomowy dzień dla wszelkich "dzików" był.
Roman Król Przedmieścia wywalił brzuchola do głaskania, zbarankował Marzenię, mruczał, mało nie spadł z parapetu próbując się podstawić do głasków.
No i Marzenia odkryła, że ma pchły, więc czeka go odrobaczanie i odpchlanie.
I teraz uwaga - myślałyśmy o Milbemaxie, ale OKI powiedziała, ze jej koty po tym rzygały :/ I zasugerowała Advokat - on jest odrobaczaczem zewnętrznym i działa też na świerzba. Ale nie odpchla chyba.

Czy ktoś ma jakiś medykament, który:
- można podać w domu (Roman paniką reaguje na transporter)
- działa jednocześnie na pchły i odrobacza
- najlepiej by było, gdyby był zewnętrzny, bo Romanowi wpychać cokolwiek do szczęki to strach, mało kto go zna, a zębiska są...

Co do innych "dziczków":
Trusia wzięta na ręce kuli się ze strachu, ale przyczepia się do człowieka. Do niej trzeba mówić cichutko, w jedną osobę, głaskać i dotykać i być blisko. Mruczała, i to naprawdę głośno. Tak głośno, że można było usłyszeć, że coś w tej krtani siedzi lub takie powikłania po kk lub kto wie... kontrola niedługo.

No i jak ja i Marzenia weszłyśmy do dziewczyn, to Fiona siedziała na kocyku i wcale nie chciała uciekać. A potem siedziała na oknie i wybitnie dała się głaskać i jej się to podobało i mruczała.
Marzeni się dała, nie mnie ;)

Carlito już miał dość wycieczek fanów, zaszył się pod łóżkiem. Dziewczyny zrobiły zdjęcie jego stołówki (osiem miseczek :mrgreen: ).

Promyk to cudo, on kocha wszystkich. Mela śliczna, drobna, ciekawska, ale ostrożna.

Edisia królewna, gości przyjmuje z łaskawością i żąda głasków.
Słuchajcie, ona była sterylizowana..?

Bella to ciekawskie, żywiołowe stworzenie.
Blusia ma piękne zdjęcie z moją ręką, pełna surykatkowa stójka, wrzućcie to pliiiiiis :1luvu:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie mar 27, 2011 0:51 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Gibutkowa pisze:Nie jestem ekspertem w oswajaniu ale znajomi co mają w tym spore doświadczenie mówili że minimum pół roku max rok oswajania. No ale to kwestia tego że ktoś musi kota oswajać i mieć dla niego czas praktycznie na wyłączność. Można by spróbować oswajania siłowego czyli na tzw. "kocyk i serial" które to oswajanie się sprawdza u maluchów (zawija się fikającego delikwenta w kocyk, włącza serial i oglądając - nie zwracając uwagi na kota, głaszcze się dzikuska).

Tak długo :( ja swoją Lolę próbuję do siebie przekonać od 13. stycznia i nic :( :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie mar 27, 2011 1:03 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Ja mam kiepskie doświadczenia z adwokatem, a Milbemax podawałam co najmniej 4 razy swojej groamdzie i nigdy nie było wymiotów ani żadnego złego samopoczucia. Więc pewnie wszystko zalezy od indywidualnej reakcji kota. Ja bym go skropiła fiprexem/frontlinem i podała w karmie lub dopyszcznie (przez podajnik) milbemax.

Sz. Kocie - Edisia u smarti miała pierwszą rujkę, więc nie jest sterylizowana - umierającego kota się nie poddaje takim zabiegom :wink:

Marzenia11

Post » Nie mar 27, 2011 1:07 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

No właśnie coś mnie tak tknęło...
To tych sterylek się szykuje sporo... Mela, Bella, Blusia, Trusia, Edisia... 8O

Szalony Kot

Post » Nie mar 27, 2011 1:08 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Edisia na pewno nie bedzie sterylizowana u smarti. :wink:

Marzenia11

Post » Nie mar 27, 2011 1:35 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Marzenia11 pisze:Edisia na pewno nie bedzie sterylizowana u smarti. :wink:

Oj tam oj tam, przyniosę nożyczki i jak to ja - na kolanku, szybciutko... :ryk: :ryk: :ryk:

Szalony Kot

Post » Nie mar 27, 2011 1:36 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

:D

Marzenia11

[poprzednia][następna]