Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 21, 2011 13:00 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Iza ... ale się napracowaliście, ale efekt ŚWIETNY :!: Może gratulacje :ok:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pon mar 21, 2011 13:03 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Dziękuję Willow_ :1luvu: :D :1luvu: To jeszcze nie koniec.Trochę drobiazgów zostało do zrobienia. Dzisiaj pouzupełniam aplikacje ścienne, powieszę jutro obrazy Mamy. Mam jeszcze do wykorzystania wiklinowe legowiska, plastikowe legowiska. Nowe miseczki.Dzisiaj myłam okna w dużym pokoju. Jest całkiem przyjemnie. :D Kociaki mają zajęcie. :D
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon mar 21, 2011 13:41 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Ja też dziś pooglądałam wiosenne porządki u Izy. Nawet dwa razy. Bardzo fajnie wszystko wygląda, kociska mają super salony z super zabawkami i legowiskami. Może teraz będziesz miała troszkę spokoju Izo, jak kociska zaczną się wybawiać na drapakach i wiklinowym sprzęcie. U mnie jest tylko wiklinowy kosz w łazience i koty go uwielbiają - w sensie wiecznie ostrzą na nim pazurki :mrgreen:
Obrazek

sennaewa

Od: Czw sty 31, 2008 23:15

Post » Pon mar 21, 2011 16:55 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

O efektach ciężkiej pracy mówią kocie mordki na zdjęciach-takie zadowolone :D .Świetnie to wyszło :ok:
Cieszę się,że i Lisiczka się odnalazła :wink:

Marcinie kota macie przecudnego :1luvu:
A i zdjęcia fajne :ok:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pon mar 21, 2011 21:12 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Ojej, ile zmian. I dobrych wieści. :)

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto mar 22, 2011 0:17 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Rybcia - Opiekun Wirtualny - Skarbonka

Wszystkie kotki w stadzie mają równe prawa. Wszystkie sa wazne. czasem potrzebuja Pomocy, by mieć miejsce gdzie mozna spokojnie odejsć. Czasem trzeba pomóc im odejść. czasem wystarczy zabrać na pewnien czas wyleczyc i wypuscić. Są też takie jak Rybcia. Stara bardzo wiekowa koteczka z bardzo poważną chorobą.

Przypomnę.. Rybcia ma od kilku lat chłonniaka. W ostatnim czasie chłonniak bardzo sie powiększył a brzuszek jest mocno ciepły w tym miejscu. Rybcia została zabrana zimą tego roku. W bardzo mrożny wieczór, kiedy juz przestała jeść i ledwo brodziła przewracajac sie w sniegu i nie mogąc utrzymać równowagi.Kilka dni spedzila na ciepłym piecu u mnie. Zaczęła jeść i częściowo wróciła do sił. Codziennie dostaje Encorton.
Czesto wchodzi do zlewu w kuchni, kiedy robie coś przy wodzie. Chyba instynktownie się ochładza. Czasem sama ja zwilżam, bo widzę ze bardzo to lubi i przynosi jej to ulge.Dlatego na zdjeciach futerko jest mokre. Mam problem u niej z czyszczeniem oczek. Nie znosi tego. Białe koty i te które generalnie maja białe umaszczenie wokół oczek ,mają skłonność do przebarwień i zażółceń. Mam taki specjalny żel. Przeczyszczam kotom ale u Rybci nie zawsze się to udaje. Poza tym wszystko inne jest całkiem, całkiem. A nawet można rzec dobrze.Apetyt bardzo dopisuje a nawet jest ochota na zabawę. :D

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Ostatnio edytowano Wto mar 22, 2011 1:44 przez iza71koty, łącznie edytowano 3 razy

iza71koty

Post » Wto mar 22, 2011 0:25 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

iza71koty pisze:Rybcia - Opiekun Wirtualny - Skarbonka

Wszystkie kotki a stadzie mają równe prawa. Wszystkie sa wazne. czasem potrzebuja Pomocy, by mieć miejsce gdzie mozna spokojnie odejsć. Czasem trzeba pomóc im odejść. czasem wystarczy zabrać na pewnien czas wyleczyc i wypuscić. Są też takie jak Rybcia. Stara bardzo wiekowa koteczka z bardzo poważną chorobą.

Przypomnę.. Rybcia ma od kilku lat chłonniaka. W ostatnim czasie chłonniak bardzo sie powiększył a brzuszek jest mocno ciepły w tym miejscu. Rybcia została zabrana zimą tego roku. W bardzo mrożny wieczór, kiedy juz przestała jeść i ledwo brodziła przewracajac sie w sniegu i nie mogąc utrzymać równowagi.Kilka dni spedzila na ciepłym piecu u mnie. Zaczęła jeść i częściowo wróciła do sił. Codziennie dostaje Encorton.
Czesto wchodzi do zlewu w kuchni, kiedy robie coś przy wodzie. Chyba instynktownie się ochładza. Czasem sama ja zwilżam, bo widzę ze bardzo to lubi i przynosi jej to ulge.Dlatego na zdjeciach futerko jest mokre. Mam problem u niej z czyszczeniem oczek. Nie znosi tego. Białe koty i te które generalnie maja białe umaszczenie wokół oczek ,mają skłonność do przebarwień i zażółceń. Mam taki specjalny żel. Przeczyszczam kotom ale u Rybci nie zawsze się to udaje. Poza tym wszystko inne jest całkiem, całkiem. A nawet można rzec dobrze.Apetyt bardzo dopisuje a nawet jest ochota na zabawę. :D

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

Rybcia wygląda świetnie :1luvu: i to dzięki Twojej pomocy :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Wto mar 22, 2011 0:30 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

A tutaj już odpoczynek po zabawie

Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Wto mar 22, 2011 0:32 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Ania najważniejsze że dostała pomoc. Gdyby nie to, nie byłoby jej już z nami....jestem tego pewna. :|

iza71koty

Post » Wto mar 22, 2011 0:35 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Sonia - staruszka uratowana z Tęczy

Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Wto mar 22, 2011 0:38 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Rybcia wygląda jak małolatka :D Szczęśliwy kot :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Wto mar 22, 2011 0:43 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

iza71koty pisze:Sonia - staruszka uratowana z Tęczy

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Piękna kotka :1luvu: ma cudowne umaszczenie :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Wto mar 22, 2011 0:45 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Tak. :D Rybcia ma w sobie ducha walki!!! :D A ma prawie 15 lat.

iza71koty

Post » Wto mar 22, 2011 0:49 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

skarbonka pisze:
iza71koty pisze:Sonia - staruszka uratowana z Tęczy

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Piękna kotka :1luvu: ma cudowne umaszczenie :1luvu:

To Przyjaciółka innej bardzo starek kotki z Tęczy. Tosi. :cry: :cry: :cry: Jej nie udało mi się uratować.Do tej pory nie mogę o niej zapomnieć i o tym kiedy znalazłam połowę jej zmasakrowanego ciałka. Wstawiałam link na Wątek. Pewnie pamietasz? Mielismy wtedy powódż. :| Tak wiele kotów potrzebowało Pomocy....Wszystko stało sie nagle i zupełnie nieoczekiwanie. :|

iza71koty

Post » Wto mar 22, 2011 0:50 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Poobiednia siesta

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Na drapaczkach oczywiście też.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

[poprzednia][następna]