Wawa Koło c.d. Potrzeba karmy na zimę dla kotów z działek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 24, 2009 18:41

wtydliwa - brzusio zakrywa ogonkiem :1luvu:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Śro lut 25, 2009 8:41

Killatha pisze:wtydliwa - brzusio zakrywa ogonkiem :1luvu:

Brzuszek wygolony po sterylce, więc kota zażenowana lekko :wink:

Bura Prążka - nakolankowo-miziasta - szuka domu! :) 8)

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Śro lut 25, 2009 21:46 Ola zwana Fizią ;)

Witam :D

To my (kolektyw: ja + mąż) zaadoptowaliśmy prześliczną koteczkę Olę, którą pozwoliliśmy sobie (po długich namysłach) przemianować na Fizię ;)

Fiziula już się zadomowiła, jeszcze kilka dni zapewne ułynie zanim zaufa nam w 100%, ale jest przesłodka - daje się miziać, głaskać, drapać za uszkiem - cud, miód :D
Jest kotem o stoickim charakterze - dzielnie zniosła "pieszczoty" jakie zafundowała jej nasza ośmiomiesięczna córeczka Łucja - polegające bardziej na dotykaniu niż głaskaniu i wydawaniu dźwięków o wysokiej częstotliwości :roll: Generalnie te dwie panny nie wchodzą sobie w drogę - Fifi obchodzi łukiem Lu, Lu wydaje okrzyki radości na widok Fifi, na razie tyle ;)

Zapraszamy wszystkich chętnych do oglądania Fiziowego albumu: http://picasaweb.google.co.uk/fiziathecat Obiecuję aktualizować go na bieżąco :D

Pozdrawiamy serdecznie Panią Magdę i dziękujemy za naszą śliczną Fizię :)
Kasia z rodziną

euridice

Od: Pt lut 20, 2009 15:04

Post » Czw lut 26, 2009 13:06

Witamy serdecznie nowy domek Oli vel Fizi :D

Agalenora

Post » Czw lut 26, 2009 13:50

Witamy serdecznie i zachęcamy do sprawozdań, w tym zdjęciowych!:)
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Czw lut 26, 2009 14:38

Witamy Fizię i jej nową rodzinkę. :lol: Szczęście się wreszcie do koteczki uśmiechnęło. :D
Do albumu będę zaglądać, obowiązkowo, fajny pomysł.
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Sob lut 28, 2009 11:08

A ja poproszę o trzymanie kciukow za moje tymczasy.
Simba dziś spotyka się z Potencjalnym Domkiem
Zakibleusz wczoraj odwiedził lecznicę. Pokichuje, krztusi się. Nie ma temperatury. Mogą to być robale. Puszcza straszliwe bąki. Odrobaczany był trzy razy, ale nadal problem istnieje. Ale może to być też rzut herpesa. Podobno pogoda sprzyja teraz zaherpesowaniu. Moj profil działalności również nie wyklucza przyniesienia wirusa do domu...
Dostal unidox (ponownie), aniprazol i będziemy badać kocią qpę :roll:

Zrobiłam allegro Burej Prążce. Nadałam aukcji tvn-owo medialny tytul :wink:

http://www.allegro.pl/item569177364_slo ... m_waw.html

Mam jeszcze jeden problem. Jednooczka, ktora łapałyśmy w poniedziałek z Malk jest zupełnie oswojona :( :(

Agalenora

Post » Sob lut 28, 2009 14:25

Moja śliczna, nieśmiała Simba pojechała do nowego domu, przed chwilą. Zamieszka z 10 miesięczną (już wysterylizowaną) koteczką Mordeczką.

Proszę o kciuki, żeby wszystko było Ok :)

Agalenora

Post » Sob lut 28, 2009 14:33

:ok: :ok: :ok: :D

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob lut 28, 2009 15:45

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :D
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Sob lut 28, 2009 17:12

Fajnie opisałaś Prążkę. A ta pani którą przekierowałam do ciebie właśnie w sprawie Prążki odezwała się czy nie?
Kciuki za aklimatyzację Simby :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Sob lut 28, 2009 18:29

z pewną taką nieśmiałością się przyznaję, bo wiem, że być może kilka z Was za mną nie przepada za moje naukowe dążenie do wiedzy i dziwne poczucie humoru i zaraz nastąpi ( być może ) atak i podważanie moich zdolności wychowawczo-hodowlanych. ;P I hope not.

Więc relacjonując ostatnie kilka godzin.

Chyba się polubiły, chociaż Mordeczka robiła gały przez pierwsze 2 godziny jakby UFO zobaczyła. Był też foch tej pierwszej bo chyba jej się wydawało, że to wszystko jest jej. A tu taki szok - nowy kot w domu . ;-)

Simba natomiast wylądowała zgodnie z instrukcję Agaty w łazience. Znalazła sobie miejsce za pralką. I pewnie by sobie tam siedziała przez tydzień, ale przeniosłem ją do jednego pokoju w którym nie ma żadnych "ZA" gdzie mogła by się schować i od razu zaczęła zwiedzać podłogę, szafki, biurko i inne zakamarki. I co ważne zaczęła chodzić na wyprostowanych nogach. Nawet sama przyszła na głaska ( z pewną nieśmiałością ). Pierwsza kuweta zaliczona, trochę wody a potem lulu na futerku. Na razie nie chce papuniać, ale obserwacja jest, więc trzymamy kciuki za papunianie w niedługim czasie.

Fotek jeszcze nie mam, bo teraz przyciemnawo, a nie chcę jej walić lampą po oczach.

Trzymajcie kciuki za drugą lalunię Dexa7. :-)

W szoku ?:)

dex7

Od: Sob sty 10, 2009 1:04

Post » Sob lut 28, 2009 19:09

dobre wiadomości :D
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob lut 28, 2009 19:12

A tam, od razu w szoku. :lol:
Powodzenia dla wszystkich laluń. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie mar 01, 2009 14:38

Ja też mam nadzieję, dex7, że wszystko będzie OK :) To normalna reakcja zarowno ze strony rezydentki, jak i zwierzaka, który poznaje nowy teren. Ona musi wszystko zobaczyć, dotknąć, zbadać, powąchać :)

cieszę się, że już od pewnego czasu czytasz nasze oświecone forum :) 8)

A ja mam problem :( , problem złapany w ubiegły poniedziałek. Ręcznie.

Młoda, koteczka z jednym oczkiem. Wygląda to na uraz mechaniczny.

Koteczka miała wrócić do Strasznego Dworu. Jest całkowicie oswojona. Lgnie do ludzi.
Ma tylko jedno oczko, nie wiem, czy to uraz mechaniczny. Jest chuda i długa. TZ zły, zgadza się tylko na małe tymczasy, kociaki, a mnie tak jej szkoda. :(

Chodzi po domu, jakby znała wszystkie kąty, od razu trafiła do kuwety :(
Poza brakiem oczka, jest śliczna. Ma białą lampkę na koncu ogona i strzałkę na nosie. Białe skarpetki.

Czy ona ma szansę?
:(

Oto Marysia Piratka.
Obrazek

Agalenora

[poprzednia][następna]