KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 30, 2012 20:57 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dziękujemy Pani Krystyno :1luvu:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw sie 30, 2012 21:07 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Wystawiłam na naszą stronkę ogłoszenie dla Elenki która jest w DT u Pani Mirki telefon na Panią Mirkę zrobiłam jej ogłoszenie na tablicy, na alegratce i prosze o robienie ogłoszeń na innych portalach :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw sie 30, 2012 21:14 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Byłam dzisiaj z Ernim w Lupusie. Ponownie miał badane oczko. Jest lepiej ale jeszcze bez rewelacji. Jutro przy okazji wizyty z Mriką, Melhiorem i Adel (czy ktoś da radę z nimi pojechać) trzeba odebrać dla niego antybiotyk, same kropelki do oczka nie wystarczą. Zapomniałam zostawić jego książeczki na kociarni, mam ją w torebce :?
Kupa Mariki, Melhiora i Adel raczej bez zmian. Wesołek też w nie najlepszej formie. Kociaki mają jeść tylko intensinal, dla przypomnienia opisałam boksy.
Trikolorka ma rujkę, powoli się rozkręca...
Amelka duża poprawa, obecność innych kotów wyraźniej jej nie służy :(
Wolierowce w całości na kwarantannie, CatAngelsi robili "przemeblowanie" :wink:
Łazek po wypuszczeniu z boksu sika podobnie jak Dexter :evil: ach ci mężczyźni...
Resztę gotowanego kuraka od Agi podzieliłam pomiędzy towarzystwo, normalnie jeeeedliii aż im się uszy trzęsły :D
Straszny ten wirus, który obecnie nas nęka :evil: najpierw grzyb, teraz to gów*o :evil:

Cookie1706

Post » Czw sie 30, 2012 21:15 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dałam Kasi 50 złoty, jutro jadąc na dyżur kupi mokre jedzenie, bo znowu zaczyna brakować...
Ale starczy to pewnie tylko na kilka dni :?

Cookie1706

Post » Czw sie 30, 2012 21:24 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

A i jeszcze jedno, jak jutro ktoś będzie w Lupusie trzeba przedstawić historię leczenia Erniego (chodzi konkretnie o to jaki brał antybiotyk) Obecnie dostaje immunodol i witaminy- to powiedziałam. W książeczce, którą zabrałam z Chatki nic nie było wpisane, podobno została załozona dopiero wczoraj. Mnie się wydaję, że gdzies była ta z która Wiesia jeździła do weta z kociakiem.
Nawet jezeli Erni przyjmował antybiotyk było to dawno więc na obecne leczenie chyba nie będzie miało żadnego wpływu :roll:

Cookie1706

Post » Czw sie 30, 2012 21:51 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Marlenko, Wiesia jeździła z Bertem, to brat Erniego. Książeczki, a może raczej przebieg ich leczenia jest w kompie w schronisku i trzeba to tam wydrukowac albo spisac. Książeczka Erniego była w Chatce ale nowa, pusta.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw sie 30, 2012 22:01 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

The Szops pisze:Marlenko, Wiesia jeździła z Bertem, to brat Erniego. Książeczki, a może raczej przebieg ich leczenia jest w kompie w schronisku i trzeba to tam wydrukowac albo spisac. Książeczka Erniego była w Chatce ale nowa, pusta.

No i się wyjaśniło :lol: Można się zakręcić, ja dziennie odbieram kilka telefonów w sprawie adopcji i juz normalnie nie wiem jak mam na imię 8O
Ale dobrze, niech się kręci :spin2: tylko teraz ten ohydny wirus mi troszkę szyki psuje :evil:
A propos adopcji, Gosiu CatAngel wklej no Kochana z łąski swojej to zdjęcie Ronalda, które krąży po internecie wraz z ogłoszeniem, bo normalnie każdy telefon jest o niego :ryk:

Cookie1706

Post » Czw sie 30, 2012 22:56 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Prosze :)
Obrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sie 30, 2012 23:07 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

CatAngel

Post » Czw sie 30, 2012 23:17 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

A tu parę z dzisiaj :)
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

CatAngel

Post » Pt sie 31, 2012 6:36 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Cookie1706 pisze:Byłam dzisiaj z Ernim w Lupusie. Ponownie miał badane oczko. Jest lepiej ale jeszcze bez rewelacji. Jutro przy okazji wizyty z Mriką, Melhiorem i Adel (czy ktoś da radę z nimi pojechać) trzeba odebrać dla niego antybiotyk, same kropelki do oczka nie wystarczą. Zapomniałam zostawić jego książeczki na kociarni, mam ją w torebce :?
Kupa Mariki, Melhiora i Adel raczej bez zmian. Wesołek też w nie najlepszej formie. Kociaki mają jeść tylko intensinal, dla przypomnienia opisałam boksy.
Trikolorka ma rujkę, powoli się rozkręca...
Amelka duża poprawa, obecność innych kotów wyraźniej jej nie służy :(
Wolierowce w całości na kwarantannie, CatAngelsi robili "przemeblowanie" :wink:
Łazek po wypuszczeniu z boksu sika podobnie jak Dexter :evil: ach ci mężczyźni...
Resztę gotowanego kuraka od Agi podzieliłam pomiędzy towarzystwo, normalnie jeeeedliii aż im się uszy trzęsły :D
Straszny ten wirus, który obecnie nas nęka :evil: najpierw grzyb, teraz to gów*o :evil:

Szkoda,że nie ma jak spróbować czy Łezek i Dexter tez by sikali po kątach jakby byli sami albo z tylko z jakims jednym kotem ale każdy miałby osobną kuwetę albo było o jedną kuwetę więcej....Łezek jak był sam w klatce to chyba sikał i kupkał do kuwetki?
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Pt sie 31, 2012 7:25 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Tak Aga w boksie Łazek zachowuje się wzorowo :roll: dopiero na wybiegu zaczyna sikac.
No to się wyjaśniło dlaczego Ronaldo cieszy się takim powodzeniem :lol:
No i imię zobowiązuje :wink:

Cookie1706

Post » Pt sie 31, 2012 8:22 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Będziemy mieli jeszcze trzy małe kotki szukające domu (ale nie będą w KCh :ok: ) Na Środuli jest taka starsza pani, która mieszka przy drodze i ma:
- 2 dorosłe kocury,
- 2 dorosłe kotki,
- 4 kotki - niemal półroczne (z 12.03)
- i właśnie 3 świeżo urodzone kociaki (z 13.08) z jednej z wymienionych kotek.
Miała jeszcze jedną kotkę dorosłą ale wg niej musiała zginąć skoro jej nie ma :roll:

Wraz z pania Olą kocury jej już wykastrowaliśmy, niestety nie udało nam się ciachnąć kotki, która teraz ma małe - zresztą jak się sprawą zajęłyśmy ciąża juz była zbyt zaawansowana. Druga kotka być może też ma gdzieś małe bo ostatnio rzadko przychodzi do domu tej babki i jest nerwowa. W każdym bądź razie 3 dwutygodniowe maluszki są prześliczne (potem wkleję zdjęcia) i jak tylko podrosną musimy im znaleźć dom a matka pójdzie na sterylkę.
Pani jest miła ale po pierwsze samotna, po drugie stara, po trzecie ma za dużo kotów (karmi je np. chlebem 8O ), po czwarte do weterynarza to ona z nimi nie chodzi a jak jakis zniknie to się nie przejmuje zbytnio, po piąte mieszka przy ruchlliwej drodze a jej koty wyłażą na nią :/

Te 4 półroczne kotki też pójdą niedługo na ciach. Póki co byłam z nimi już kiedyś u pani Eli - miały brzydkie z kk oczy (co wg tej starszej pani samo mija :evil: ) i na rachunku od pani Eli będą figurować jako kotki od pani Knapczyk - kasę za nie oddam.

Akurat ta pani może by i czasem była w stanie jakiegoś kota przechować ale warunki u niej niestety są kiepskie więc nie ryzykowałabym (no chyba, że w klacie)
Ostatnio edytowano Pt sie 31, 2012 8:43 przez Mara S, łącznie edytowano 1 raz

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt sie 31, 2012 8:30 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Czy mogę wziąść kilka Unidoxów z KCH? Nie wiem jaki będzie stan Sandry - póki co jest osowiała i kicha i być może będzie musiała wziąć jakiś antybiotyk :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt sie 31, 2012 9:02 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Unidox bierze Aria no i nie wiadomo co zostanie przepisane Erniemu. Orzech skończył już leczenie.
Na kwarantannie jest chyba końcówka opakowania ale na zdrowiej zostało kilka tabletek z tego co pamiętam.
Jak Sandra sie źle czuje to nie zwlekaj, żeby jej bardziej nie rozłożyło.

Cookie1706

[poprzednia][następna]