KOTY z RUDY ŚL. Wysypisko niechcianych zwierząt.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 22, 2011 22:07 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Justysiu - pozbądź się wyrzutów sumienia bo niepotrzebne 8) Jak piszę co się dzieje i czym leczona lub co zbroiła to nie z pretensjami, tylko żeby wszyscy byli na bieżąco. Jest u mnie 7 kotów wliczając Franię (2 rezydentki, 5 tymczasów) więc pula potencjalnie dostępnych wirusów niestety spora :( Mała ma się dobrze, choć niestety oczy kroplę - szczerze mówiąc, to ja jestem w gorszym stanie niż ona, więc co, moje przeziębienie/grypkę też weźmiesz na siebie :roll: Daj spokój - shit just happens niestety.
Co do ludzi przynoszących Ci koty/psy - no niestety jak się dowiedzą, że ktoś na osiedlu coś robi dla psów/kotów to wcześniej czy później zapukają do twoich drzwi (lub podrzucą na wycieraczkę :evil: ) kolejne stworzenie, "bo nam się znudziło a ona lubi to niech ma". Jak chcesz mogę napisać maila, bo niestety wypowiedź powyżej minuty kończy się u mnie teraz koszmarnym atakiem kaszlu :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie paź 23, 2011 8:47 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

znacze :kotek:
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Pon paź 24, 2011 8:02 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

O, tu jesteście...
Sik, sik!
:cat3:

pamir

Od: Pon lip 28, 2008 16:59
Lokalizacja: fizycznie Warszawa, mentalnie Kraina Wierzby Rosochatej

Post » Pon paź 24, 2011 9:18 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Co to za posikiwanie, jeszcze nam Justyna ucieknie przed smrodkiem :wink: Do weta marsz, na badania :mrgreen:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pon paź 24, 2011 9:54 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

To z powodu przeziębienia... :oops:

pamir

Od: Pon lip 28, 2008 16:59
Lokalizacja: fizycznie Warszawa, mentalnie Kraina Wierzby Rosochatej

Post » Pon paź 24, 2011 10:01 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Ja mam to samo ze zwierzakami : ona lubi, ona ma, to zanieście do niej. Tylko skąd brać karmę dla tych wszystkich czworonogów, na leki, wizyty u weta i zabiegi? :?
Ostatnio edytowano Pon paź 24, 2011 13:41 przez Lilianna J-wie, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Pon paź 24, 2011 12:41 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Witajcie,
Jeśli macie whiskasa z zielonymi oczyma dajcie znać - szuka takiego domek ze Śląska. Wątek na Kociarni.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Pon paź 24, 2011 14:06 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Ja tylko przypomnę jeszcze o szylkretce bez oczka : viewtopic.php?f=1&t=134729
Zaopiekowała się kotką p. Iwona, która jest teraz jedyną osobą pomagającą czasem rudzkim schroniskowcom. Właśnie p. Iwona zaoferowała przetrzymywanie kotów po sterylkach i wynegocjowała naprawdę fantastyczne ceny zabiegów w zabrzańskiej lecznicy. Nie zostawiajmy jej samej z długiem, proszę... Może ktoś z Darczyńców, kto chciał pomóc Justynie w zapłaceniu mandatu zgodziłby się na przekazanie części wpłaty dla szylci....?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon paź 24, 2011 16:04 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Justyna, czyli na mandat już masz? To ja ten grosik co chciałam przelać Tobie przeznaczę dla niej, ok? Tylko poproszę nr konta, bo gdzieś zapodziałam :oops:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pon paź 24, 2011 16:09 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Posłałam pw z numerek konta Justyny, dzięki, slapcio :)

Liwia_

Post » Pon paź 24, 2011 20:33 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Próbowałyśmy zrobić Frani nowe zdjęcia - żeby były do ogłoszeń :roll: Jak wyszło - zobaczcie sami:

Jestem biednym kotkiem bez oczu - ukradli je kosmici
Obrazek

Unieśli się w górę
Obrazek

O, tam odlecieli
Obrazek

Co? Nie wierzysz? No to foch :evil:
Obrazek

Znaczy oczy OK, ale połączenie flesza z kropelkami spowodowało zamknięcie oczek na mur a próby nakłonienia do ich otwarcia (przy pomocy kokardki na smyczy) całą resztę. :mrgreen:

Alienor

Post » Pon paź 24, 2011 21:25 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Nie, no, urodzona modelka :ryk: Ale pyszczek ma cudny :1luvu:

Liwia_

Post » Pon paź 24, 2011 21:35 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Liwia_ pisze:Nie, no, urodzona modelka :ryk: Ale pyszczek ma cudny :1luvu:

ech, chyba ze mna spokrewniona, tez zamykam oczy na kazdym zdjeciu. nie wiem tylko czy mam cudny pyszczek, kwestia gustu :mrgreen:

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Pon paź 24, 2011 21:38 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Frania jest ogromna :)

Slapcio Ty masz teraz małego brzdąca i masz na kogo zostawiać każdy grosik.

Dostałam odp. Femki.Baaaardzo jej dziękuje,dzięki niej moge przekazać 75 zł na leki dla Schroniska i zostawić 75 zł na Czarną Kotke.To wielka pomoc :1luvu:
Czekam jeszcze na odp. Doroty Wojciechowskiej i Chesire Cat1,czy potrzymać pieniądze na koncie do wyłapywania na sterylki,czy zwrócić.

Jutro przed pracą jade zlokalizować czarną kotke na Wirku.Będzie śmiesznie,jak złapie inną czarną.Módlcie sie,żebym tylko nie znalazła tam więcej.

To jest mail ludzi,.którzy chcą oddać swojego kota i przyszli z nim do mnie, w sumie do mojego ojca.Ja jestem zbyt nerwowa na pisanie i tłumaczenie - moniaslodka80@interia.pl

Zdj. ze schronu są okropne
to domowe koty,łagodne,oswojone

[imghttp://img8.imageshack.us/img8/4966/misia1j.jpg][/img]

Obrazek

Obrazek

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pon paź 24, 2011 23:28 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

CheshireCat1 pisze:
Liwia_ pisze:Nie, no, urodzona modelka :ryk: Ale pyszczek ma cudny :1luvu:

ech, chyba ze mna spokrewniona, tez zamykam oczy na kazdym zdjeciu. nie wiem tylko czy mam cudny pyszczek, kwestia gustu :mrgreen:
Pokaż, ocenimy :P

Z tych schroniskowców jeden link trzeba poprawić, nie działa, tym 2 kotom, które widać ciężko będzie zrobić ogłoszenia z taką fotką :( A te koty podobno nie mają czasu, są przerażone, nie pociągną w schronie :(

Mam nadzieję, że uda się znaleźć Czarną.
Może ktoś chciałby napisać do ludzi, którzy chcieli Justynie wcisnąć kota? :?

Liwia_

[poprzednia][następna]