Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 25, 2010 21:33 Re: WRO.kocie podziemie,PLAN NA JESIEŃ akcja- STERYLKI

A ja wreszcie może napiszę, co u mojego kićka, sorry Jessi, że dopiero teraz :oops:
Misio, który trafił do mnie na DT, a potem się został :)
Ten o: viewtopic.php?p=5425984#p5425984
Wyrósł z niego kawał chłopa! I tak jak się zapowiadał - miziak niesamowity (chociaż też ma swoje humorki i się czasem wygina, żeby tylko uniknąć głaszczącej go ręki), jak włączy motorek, to słychać go wszędzie.
Z moją Anulką raczej się lubią, miłości nie ma, ale też bęcki to raczej zabawowe niż na poważnie.
A oto i Misio:
Obrazek Obrazek

A tutaj stał się cud! Po raz pierwszy tak spali :) Zawsze co najwyżej na dwóch różnych końcach kanapy.
Obrazek

Swoją drogą, to nieźleście mnie urządziły z tym Misiem.
Nie używam imion kotów, więc mu nie zmieniałam, bo i po co. A teraz wstyd mi straszliwie za każdym razem jak idę do weta ;)
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Pon paź 25, 2010 21:41 Re: WRO.kocie podziemie,PLAN NA JESIEŃ akcja- STERYLKI

feryenne pisze:A ja wreszcie może napiszę, co u mojego kićka, sorry Jessi, że dopiero teraz :oops:
Wyrósł z niego kawał chłopa! I tak jak się zapowiadał - miziak niesamowity (chociaż też ma swoje humorki i się czasem wygina, żeby tylko uniknąć głaszczącej go ręki), jak włączy motorek, to słychać go wszędzie.
Z moją Anulką raczej się lubią, miłości nie ma, ale też bęcki to raczej zabawowe niż na poważnie.
A oto i Misio:
Obrazek Obrazek

A tutaj stał się cud! Po raz pierwszy tak spali :) Zawsze co najwyżej na dwóch różnych końcach kanapy.
Obrazek

Nie używam imion kotów, więc mu nie zmieniałam, bo i po co. A teraz wstyd mi straszliwie za każdym razem jak idę do weta ;)

kochany Misio! to Beata go tak nazwała - nie ja :mrgreen: co chcesz od MISIA? pomyśl jak ja mam, Mietek już był, przyszła tymczaska, dotarłam do jej dawnego imienia, okazało się że Stasia, więc u mnie jest MIECIO I STASIA 8) to dopiero by sobie wet pomyślał 8) o mnie :wink:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto paź 26, 2010 7:44 Re: WRO.kocie podziemie,PLAN NA JESIEŃ akcja- STERYLKI

Misio :1luvu: cudny :1luvu:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto paź 26, 2010 16:52 Re: WRO.kocie podziemie,PLAN NA JESIEŃ akcja- STERYLKI

Polecam imię z tardycjami - Pimpuś. Mój kot tak ma. Też mi czasami głupio. Wolałabym, aby nazywał się Bonifacy.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Wto paź 26, 2010 17:10 Re: WRO.kocie podziemie,PLAN NA JESIEŃ akcja- STERYLKI

jessi74 pisze:
feryenne pisze:A ja wreszcie może napiszę, co u mojego kićka, sorry Jessi, że dopiero teraz :oops:
A oto i Misio:
Obrazek Obrazek

Obrazek

Znajomi mają Zofię i Reginę. I gdy kotki były na diecie, pan domu np.stanowczo oznajmiał. Zofio, prosze nie szukać resztek w zlewie. Regino, nie grzeb w szafce, tam nie ma jedzenia.

kochany Misio! to Beata go tak nazwała - nie ja :mrgreen: co chcesz od MISIA? pomyśl jak ja mam, Mietek już był, przyszła tymczaska, dotarłam do jej dawnego imienia, okazało się że Stasia, więc u mnie jest MIECIO I STASIA 8) to dopiero by sobie wet pomyślał 8) o mnie :wink:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Wto paź 26, 2010 18:34 Re: WRO.kocie podziemie,PLAN NA JESIEŃ akcja- STERYLKI

viewtopic.php?f=13&t=119131
Ktoś z Wrocławia szuka kota
Obrazek
Obrazek

sprezyna

Od: Sob lut 06, 2010 20:43

Post » Wto paź 26, 2010 22:28 Re: WRO.kocie podziemie,PLAN NA JESIEŃ akcja- STERYLKI

majka2222 pisze:Polecam imię z tardycjami - Pimpuś. Mój kot tak ma. Też mi czasami głupio. Wolałabym, aby nazywał się Bonifacy.

:D

jessi74

Post » Śro paź 27, 2010 10:07 Re: WRO.kocie podziemie,PLAN NA JESIEŃ akcja- STERYLKI

koleżanka z pracy powiedziała mi że na działkach, pod Wrocławiem jest maluszek.... są tam dorosłe koty - niesterylizowane, latem dokarmiane przez działkowiczów, zimą pozostawione samym sobie :( dla maluszka przydałby się dom tymczasowy... :( nie przeżyje zimy..... bez jedzenia... :(

jessi74

Post » Śro paź 27, 2010 10:21 Re: WRO.kocie podziemie,PLAN NA JESIEŃ akcja- STERYLKI

jessi74 pisze:koleżanka z pracy powiedziała mi że na działkach, pod Wrocławiem jest maluszek.... są tam dorosłe koty - niesterylizowane, latem dokarmiane przez działkowiczów, zimą pozostawione samym sobie :( dla maluszka przydałby się dom tymczasowy... :( nie przeżyje zimy..... bez jedzenia... :(

o matko kolejne :-( jest tylko jeden maluszek czy więceje? co ze sterylkami kotek? co z karmieniem zimą?

feryenne pisze:Swoją drogą, to nieźleście mnie urządziły z tym Misiem.

Misio cudny, a imię ładne :-) z mojego kota nie wiem dla czego weci się śmieją, nazywa się przecież tak ładnie: Siurek zwany też Siur Siurkowski ;-)

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro paź 27, 2010 13:51 Re: WRO.kocie podziemie,PLAN NA JESIEŃ akcja- STERYLKI

Kopiuję z kociej skarbonki:
Zołzik pisze:cześć Dziewczyny.
Jestem tu nowa, ale też pełna podziwu dla Waszej działalności. Wiem ile to kosztuje czasu i pieniędzy - sama mam przygarniętą z podwórka kotkę, jak się po dwóch tygodniach okazalo ciężarną. Urodziła malucha, który został przez nas pokochany równie mocno i zostaje z nami. W ten sposób dołączam do grona "przygarniaczy podwórkowych sierotek".

Teraz nie mam możliwości brania tymczasów, poniewaz juz z moimi dwoma ogonkami jest nam ciasno w małym mieszkaniu, ale chętnie pomogę w inny sposób.

Podeślijcie mi proszę na PW nr konta, na które mogę wpłacić jakiś grosz (coś może zostanie po wetach i karmie dla moich kiciorów).

Ponadto mam parę rzeczy do oddania - ze względu na to, że moje koty okazały się wrażliwacami. Mam do oddania kilka opakowań karmy (różnej, bo próbowałam tak długo aż znalazłam coś dla moich odpowiedniego). Poza tym posiadam mleko do odkarmiania kociąt RC - praktycznie całe opakowanie 400g, bo okazało się jednak niepotrzebne - chętnie oddam potrzebującym, wraz z dwiema butelkami do karmienia.

Pozdrawiam cieplutko!!
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro paź 27, 2010 13:57 Re: WRO.kocie podziemie,PLAN NA JESIEŃ akcja- STERYLKI

Ja mam Mietka i Sibel. Mieczysław to imię polskie a Sibel - tureckie. Obydwa to imiona bohaterów z filmu. Sibel to imię głównej bohaterki filmu niemiecko-tureckiego "Gegen die wand" ("Głową w mur"), a Mieczysław to imię mojego ulubionego bohatera z Killera - Mieczysława Naczelnika :mrgreen: (granego przez Kondrata).
Sibel większość osób nie potrafi zapamiętać i wymówić (moja mama mówi na nią Sylwunia) i czasem źle kojarzy płeć. A z Mietka wszyscy się śmieją szczególnie jak się dowiedzą "po kim" jest to imię ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro paź 27, 2010 15:38 Re: WRO.kocie podziemie,PLAN NA JESIEŃ akcja- STERYLKI

Gibutkowa pisze:Ja mam Mietka i Sibel. Mieczysław to imię polskie a Sibel - tureckie. Obydwa to imiona bohaterów z filmu. Sibel to imię głównej bohaterki filmu niemiecko-tureckiego "Gegen die wand" ("Głową w mur"), a Mieczysław to imię mojego ulubionego bohatera z Killera - Mieczysława Naczelnika :mrgreen: (granego przez Kondrata).
Sibel większość osób nie potrafi zapamiętać i wymówić (moja mama mówi na nią Sylwunia) i czasem źle kojarzy płeć. A z Mietka wszyscy się śmieją szczególnie jak się dowiedzą "po kim" jest to imię ;)

:lol: też lubię Mieczysława Naczelnika i Konrada :mrgreen: :piwa:

jessi74

Post » Śro paź 27, 2010 15:39 Re: WRO.kocie podziemie,PLAN NA JESIEŃ akcja- STERYLKI

Gibutkowa pisze:Kopiuję z kociej skarbonki:
Zołzik pisze:cześć Dziewczyny.
Jestem tu nowa, ale też pełna podziwu dla Waszej działalności. Wiem ile to kosztuje czasu i pieniędzy - sama mam przygarniętą z podwórka kotkę, jak się po dwóch tygodniach okazalo ciężarną. Urodziła malucha, który został przez nas pokochany równie mocno i zostaje z nami. W ten sposób dołączam do grona "przygarniaczy podwórkowych sierotek".

Teraz nie mam możliwości brania tymczasów, poniewaz juz z moimi dwoma ogonkami jest nam ciasno w małym mieszkaniu, ale chętnie pomogę w inny sposób.

Podeślijcie mi proszę na PW nr konta, na które mogę wpłacić jakiś grosz (coś może zostanie po wetach i karmie dla moich kiciorów).

Ponadto mam parę rzeczy do oddania - ze względu na to, że moje koty okazały się wrażliwacami. Mam do oddania kilka opakowań karmy (różnej, bo próbowałam tak długo aż znalazłam coś dla moich odpowiedniego). Poza tym posiadam mleko do odkarmiania kociąt RC - praktycznie całe opakowanie 400g, bo okazało się jednak niepotrzebne - chętnie oddam potrzebującym, wraz z dwiema butelkami do karmienia.

Pozdrawiam cieplutko!!

napisałam PW do Zołzik :ok: dzięki Gibutkowa za podeśłanie postu :ok:

jessi74

Post » Śro paź 27, 2010 22:28 Re: WRO.kocie podziemie,PLAN NA JESIEŃ akcja- STERYLKI

nasze rozliczenia w drugim poście :ok: na poczatku wątku :)

jessi74

Post » Czw paź 28, 2010 7:46 Re: WRO.kocie podziemie,PLAN NA JESIEŃ akcja- STERYLKI

składka za październik ode mnie i mawin, wpłacona na konto :ok:
zachęcamy innych do zrzutki na bezdomniaczki Pani Zosi :ok: :kotek:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

[poprzednia][następna]