S.K-ce.Cztery koty po zmarłym. Niunia [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 11, 2010 11:09 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś w DS.Kajtuś wraca.

U Puszka wszystko w porządku, dzwoniła pani i mówiła, że już się zaaklimatyzował i wszystko gra.

Wczoraj odwiedziłam Kiciusia. Wypiękniał... zaokrąglił się, futerko błyszczące, strupki prawie zagojone. Ma swoją ukochaną Dużą, ulubioną Większą i dwie opiekuńcze Matki Chrzestne... ma się jak pączek w maśle, jest kochany i rozpieszczany jak królewicz.

A Kajtuś dziś został sam na noc i chyba mu smutno było. Znalazł sobie nowe posłanie w szafie. Już jest wytulony i spokojny. Ponieważ już jest zdrowy, wróciliśmy do czyszczenia uszu, ale wydaje mi się, że nie są już takie brudne. Jest w bardzo dobrej kondycji psycho-fizycznej i czeka na swój idealny dom. Serduszko...

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Pon kwi 12, 2010 16:21 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś w DS.Kajtuś wraca.

Witam :)
Wracam od weterynarza- Kiciuś nie znosi transportera- co okazuje bardzooooo głosnym miauczeniem. Za to do transportera u weterynarza wchodzi wzorowo. I potem miauczy, ze on chce do domu. No i wraca. Już jest po "przeglądze" mieszkania- że to jego dom. I już jest spokojnie.

Na razie zawieszamy antybiotyk- choć bakterie bede jeszcze podawac przez jakiś czas. Ma wyczyszczone uszka, będziemy je obserwować, czy się za szybko nie brudzą- mój pies miał kłopoty z uszami, więc wiem, jakie to wazne- na szczęście czyści się podobnie :) Więc spokojnie dam radę. W poniedziałek jedziemy do kontroli czy nic złego się nie dzieje- no i czeka nas usuwanie kamienia. Można z tym chwilę poczekac- zdecydowaliśmy sie na maj, Kiciuś się trochę oswoi i będzie miał na lato olśniewający uśmiech :kotek: Ale wtedy będzie kawaler - choć nie w pełni :P ale co tam. Wazne, ze facet :D

Dziękuje za odwiedziny - Nov@ trochę za krótkie!!! Ale wierzę, ze nie ostatnie. Zapraszamy!! I trzymamy kciuki za braciszka... Może jednak pomyslisz o zatrzymaniu- takich facetów nie spotyka się na co dzień :1luvu:

A-Prima

Od: Nie sty 10, 2010 22:44

Post » Pon kwi 12, 2010 18:23 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś w DS.Kajtuś wraca.

:D
ciesze sie ,ze jestescie tacy zadowoleni z kicia :D :D :D
i dziękujemy za wieści
szkoda,ze nie możecie wziąć też brata, mówię to naprawde zupełnie nie namawiając-wiem ,że nie możecie

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt maja 28, 2010 16:02 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś w DS.Kajtuś wraca.

Witajcie, parę słów o Niuni i Czarusiu.

Niunia okazuje się być kotką głuchą, i w miarę pogłębiania się głuchoty staje się coraz mniej kuwetkową.
Zabrałam całe stado na kilkanaście dni na działkę. Na działce, o dziwo, Niunia nie brudziła w domu - chodziła za krzaczek.
Polubiła leżenie przed domkiem, dostała specjalnie sztywne styropianowe pudło, wygrzewała kości na słońcu...
Najczęściej sama, czasami przyłączał się Czaruś

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Czaruś w międzyczasie miał przez 5 dni domek, ale musiałam pojechać i zabrać go.
Wiedziałam, że to nie jest miejsce dla niego, ale ludzie polubili go od razu i postanowiliśmy zrobić próbę.
Wiedziałam, że kociak nie zestresuje isę specjalnie, jeśli będzie stale dopieszczany.
No i próba nie wypaliła. Wrócił. Jest jeszcze bardziej kochany :1luvu:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pt maja 28, 2010 19:28 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś w DS.

delfin612- jak fajnie Cię znów widzieć :D

jakie piekne koty :D , i jakie szczęsliwe :D
i jakie cudne foty
szok ,że Niunia głucha jest

Mała1

Post » Pt maja 28, 2010 22:57 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś w DS.

przez to, że głucha to słabszy z nią kontakt,
ale trzeba było widzieć akcję, jaką zrobiła któregoś dnia!
Zamieniła się w zabójcę owczarków niemieckich. Serio. Zabiłaby, gdyby nie ogrodzenie.
Wykazało ZERO szacunku dla jego kłów, o wielkości nie mówiąc. :ryk:
Pognałam po aparat, aby filmik nakręcić, udało się, tylko, że teraz nie potrafię na you tuba wrzucić.

Muszę poczekać na pomoc techniczną.
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Wto cze 01, 2010 19:44 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś w DS.

Przesyłamy pozdrowienia z Kajtusiem i przypominamy się :)
U nas wszystko w porządku, sielankowo rzec by można... Dni mijają nam spokojnie i leniwie, co widać na zdjęciach. Zaprzyjaźniliśmy się bardzo. Telefon dzwoni rzadko, ale mamy umówione kolejne spotkanie wkrótce.

Obrazek Obrazek Obrazek

Uznałam, że nie ma co czekać na potencjalny dom, tylko trzeba zrobić porządek z paszczą. Jutro więc jesteśmy umówieni na czyszczenie zębów z kamienia i mam nadzieję, że da to wymierne skutki w postaci wyleczenia stanu zapalnego dziąseł, a co za tym idzie zwiększenia ochoty na suchą karmę i w związku z tym polepszenie spraw trawiennych.
Ogólnie Kajtuś miewa się wspaniale, poza dniem dzisiejszym, kiedy to chodzi za mną i dopomina się o jedzenie, a dieta obowiązuje od południa do jutra :roll: Jakoś to mam nadzieję przeżyjemy. Rekonwalescencja przypada na długi weekend, więc planuję wynagrodzić mu te cierpienia przytulankami i świeżą dostawą sensitivity RC :D ... na razie mokrego.

Nov@

Post » Pon cze 07, 2010 22:59 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś w DS.

Czaruś :1luvu: został wypatrzony przez domek.
Długo i szczerze rozmawialiśmy telefonicznie i uzyskane informacje pomogły mi podjąć decyzję o adopcji kociaka. Jutro (we wtorek) jedziemy z Czarusiem do Warszawy (teraz jesteśmy na działce), a popołudniu jesteśmy umówieni na spotkanie. Przeszkodzić może jedynie gwałtowna ulewa lub koniec świata. Ewentualnie jeszcze kociak może powiedzieć NIE, ale w to akurat nie wierzę, bo on kocha ludzi.
Pisałam, że On uważa się za człowieka, a koty traktuje jak coś, co czasami pęta się pod nogami, zajmuje miejsce na poduszce lub wciska się do michy?

Jutro relacja, chyba że technika nawali
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto cze 08, 2010 7:43 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś w DS.

Super! Trzymam kciuki oczywiście mocno :ok:

Jak przeczytałam, że Czaruś "uważa się za człowieka, a koty traktuje jak coś, co czasami pęta się pod nogami, zajmuje miejsce na poduszce lub wciska się do michy", to sobie pomyślałam, że oni wszyscy chyba są strasznie do siebie podobni :D Myślę, że i Kiciuś i Kajtuś mają takie samo podejście do towarzystwa. Absolutna tolerancja kotów, ale zupełna wobec nich obojętność. Wprawdzie Kiciuś wykazał swego czasu zainteresowanie pomocą koleżance, ale bardzo krótkotrwałe. Natomiast człowiekowi żadnemu nie przepuszczą 8)

Ja też być może będę miała dobrą nowinę dotyczącą domu dla Kajtusia, ale to pewnie dopiero po spotkaniu, które będzie w przeciągu trzech tygodni. Na razie jest kontakt telefoniczny i wydaje się, że wszystko ładnie się układa. Nie wiem jak ja przeżyję rozstanie, ale zrobię wszystko, żeby moja sroczka znalazła najlepszy dom.
Póki co, pozdrawiamy brata, mamę, opiekunkę i fanów rodzinki, o ile takowi jeszcze tu bywają :roll:

Nov@

Post » Wto cze 08, 2010 9:52 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś w DS.

ale tu fajne wieści :D
kciuki za chłopaków mocne, mocne :ok:

Mała1

Post » Wto cze 08, 2010 17:21 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś w DS.

Bywają,bywają,ale nie mają co pisać,ot,trzymają kciuki za pomyślność rodzinki! :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Człowiek wybiera sobie PSA,ale to KOT wybiera sobie człowieka!

WIRGINIA

Od: Nie paź 11, 2009 17:58

Post » Wto cze 08, 2010 19:08 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś w DS.

bywaja bywaja i z radoscia czytaja informacje o domku!

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Śro cze 09, 2010 13:49 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś w DS.

Powiem krótko:

CZARUŚ MA NOWYCH PRZYJACIÓŁ :1luvu: :piwa: :dance: :dance2:
takich do kochania,
przytulania,
ciasteczkowania,
barankowania
i słuchaczy mruczących bajań
i czego tam jeszcze kotu do szczęścia potrzeba :ok:

Bardzo, bardzo się cieszę :lol:

Szybko zrozumiał o co chodzi. Truchtem obleciał całe mieszkanie, przy okazji odreagowując bardzo długą, bardzo stresującą podróż z przygodami. Zaraz potem skorzystał z miseczki pełnej najlepszych chrupek. Nie chciałabym się mylić, ale po ok. 20-30 minutach od wejścia miział się do nóg nowemu Przyjacielowi :lol: i zaraz potem już z lubością stwierdził, że na rękach również będą nosić.
No, po prostu raj!!!! :mrgreen:

Nov@, gdy opisywałaś chłopaków to nie tylko zaśmiewałam się,
ale też od razu wiedziałam, że te wszystkie chłopaki są z jednej matki :wink:

Przygotowuje relacje fotograficzną i zapraszam
tylko nie wiem kiedy teraz będzie połączenie z netem
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro cze 09, 2010 13:54 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś w DS.

Tak bardzo się cieszę :D :D :D
Czarusiu-bądź szczęśliwy!!!
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Śro cze 09, 2010 14:26 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś w DS.

:lol: Szcęścia w nowym domku :ok:
Człowiek wybiera sobie PSA,ale to KOT wybiera sobie człowieka!

WIRGINIA

Od: Nie paź 11, 2009 17:58

[poprzednia][następna]