panie Zbyszku
tak naprawde chyba jedyna winna powaznego zaniedbania jest karmicielka kotow z tego rejonu
sterylki na Bielanach kotow wolnozyjacych sa od lat, nawet gdy w gminie jeszcze o tym nie mysleli
po drugiej stronie ulicy jest siedziba znanej fundacji ktora jako jedna z wielu w Wwie finansowala zabiegi sterylizacji kotow - nawet z ich przetrzymaniem i pozyczala sprzet do odlawiania
wiem bo sama wtedy z tego korzystalam
dzieki temu w wiekszosci miejsc koty wysterylizowane sa stadnie 10 lat temu a teraz tylko sterylizujemy koty - podrzutki, z reguly domowe, ktorym po zabiegu przewaznie szukamy domow
i to dlatego w wiekszosci miejsc takich problemow z lokatorami nie ma, choc w przeszlosci oczywiscie byly
mamy nawet udostepnione przez administracje pralnie tak aby koty, ktore sa nie rzucaly sie w oczy
a na dozorcow sadystow pisalysmy skargi
w tej chwili jest tak ze spelnia sie moje marzenie

wiecej jest szczurow na osiedlu niz kotow
tylko ze to efekt tytanicznej pracy wielu karmicilek ktore rozumialy ze steryliowac trzeba i chcialy wspolnie z organizacjami cos zrobic
moim zdaniem to samo da sie zrobic na Broniewskiego - a lokatorow bac sie nie nalezy, jak koty im znikna z oczu to i nie beda mieli o czym dyskutowac,
koty nie zyja wiecznie - wysterylizowane nie beda powiekszac populacji
nie beda tez widoczne, tak jak w tym getcie
wydaje mi sie ze zmarnowano czas i srodki probujac rozwiazac sprawe po mysli kilku krzykaczy i robiac rzucajacy sie w oczy azyl
trzeba bylo w porozumieniu z administracja zajac sie sterylkami i zabraniem kociakow
dozorca mogl zwyczajnie dostac upomnienie na pismie od pracodawcow
to wszystko jest realne
bo zostalo zrobione gdzie indziej - i dalo sie
i to nie jest tak ze pisze bo bylo latwo
bylo trudno, bylysmy bite patelnia po glowie, szczute psami i oblewane wrzatkiem
prosilysmy o obstawe przy karmieniu policjantow
udalo sie spacyfikowac dozorce sadyste (ktory nota bene juz nie zyje) a z pomoca jego rodziny niedawno lapalam bardzo chorego kota z ropniem
lokatorzy wlaczyli sie w pomoc widzac ze to dla dobra wszystkich
i to mialo miejsce na Bielanach