Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mumka27 pisze:przeczytałam od początku, pięknie piszesz.nie myślałas o pisaniu dla dzieci?jak czytam Twoją historię, właściwie kociastych historię to przypominam sobie bajki, mądre i pełne takiej troskliwości, takiego klimatu dobrego.koty są piękne, czekam na dalszy ciąg opowieści o kociastych.
Anna Rylska pisze:dzien dobry
chciałam tylko się pokazać i powiedzieć , ze czytamy![]()
jak stoją sprawy z robalami u sreberka?
miszelina pisze:Trzej Muszkieterowie też pozdrawiają Bandę Iduli![]()
U Astra tea mialam wielkie problemy z robalami, odrobaczałam do praktycznie przez dwa miesiące co dwa tygodnie. A potem jeszcze pojawiło się podejrzenie tasiemca, tzn. w kupce był ryż, ale po podaniu leku tasiemiec nie wyszedł. Wetka wyjaśniła, że prawdopodobnie całkiem się rozłożył i trzeba byłoby szukać go pod mikroskopem.
Bo glisty to wychodziły całymi kłębami, błeee.
Beata Jolanta pisze:Do wysprzątania mieszkania wystarczy gorąca woda i klasyczne środki czystości. Po zabawie ze zwierzęciem trzeba myć ręce wodą z mydłem. Posłania zwierząt wyprać. Naprawdę nie jest tak łatwo zarazić się pasożytami od zwierząt. Np. tasiemiec w cyklu rozwojowym potrzebuje żywiciela pośredniego (mysz, pchła, surowa ryba, mucha), którego musiałabyś skonsumować.
charm pisze:Może i masz schizy, ale..... moje koty miały glisty (przed poprzednim odrobaczeniem robiłam im badania), ja też miałam... nie wiem, czy się zaraziłam od kotów, czy zbieg okoliczności, ale mimo wszystko.....
Badanie to koszt kilku zł, więc najprościej co jakiś czas sobie zrobić, i poza kociastymi odrobaczać czasem siebie i innych domowników.......
Idula pisze:ale miałaś glisty ludzkie czy toxocarozę (jako chorobę odzwierzęcą czyli larwy glisty kociej???bo glista kocia nie rozwija się chyba u człowieka w postać dojrzałą...przynajmniej tak pamiętam z czasów studenckich...)?
charm pisze:Idula pisze:ale miałaś glisty ludzkie czy toxocarozę (jako chorobę odzwierzęcą czyli larwy glisty kociej???bo glista kocia nie rozwija się chyba u człowieka w postać dojrzałą...przynajmniej tak pamiętam z czasów studenckich...)?
Nie pamiętam....![]()
Pewnie glisty ludzkiej.... ale następne badanie planuję niedługo, jak znowu wykryją u mnie jakieś obce życie to nie wywalę kartki...
Idula pisze:PS. moja Mam w piątek zostanie oficjalnie dokocona!!!!!![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 57 gości