ORZECHOWCE cz.II -prosimy o dalsze wsparcie :). Koty str. 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 02, 2009 17:07

Ja z moją Niunią (Cudna z Orzechowic) będziemy zawsze pamiętać o tymże miejscu,:( ale jakże teraz odmienionym. :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon lut 02, 2009 17:11

albiemu pisze:Obrazek

Kocim okiem patrząc na ludzkie sprawy
Jesteśmy często tak bardzo nijacy
W obietnicach dnia codziennego
W uśmiechu często wbrew innym
Miłości po coś
Oddechu jedynie dla siebie

Zazdroszczę kotom wolności,
Szczerości ruchu
Radości własnego cienia
Spokojnego snu w kołysce szczęśliwego pomruku …

Wow! Albiemu... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto lut 03, 2009 10:34

Witajcie

W piątek byłam w Orzechowcach :) i dopiero dzisiaj dotarłam do pracy tak naprawdę tak więc i do netu. Orzeszki maja się dobrze. Jedna z kotek wzięta z lecznicy na DT do dziewczyny ma ogłoszenie i jak narazie dzwoniły dwie osoby.

Mam zdjęcie kotki z lecznicy, która jest po sterylizacji. Naprawdę kocie cudowności, bardzo przyjacielska i wiekowa bo ma ponad 10 lat. Kocie cudowności i może jakiś pomysł na imię? :)

Obrazek

Byłam u dzikich kotów ale czy dzikich? :? Naprawdę coraz fajniejsze i może nie kładą się jeszcze pod stopami z prośba o głaski ale naprawdę niektóre pogłaskać się dadzą.
Postanowiłam z kiewrownikiem przy kolejnej mojej wizycie już nadac im imiona, ustalic płeć niech zaistnieją pojedyńczo a nie wciąż jako KOTY DZIKIE. KONIEC z takim nazywaniem, maja prawo do bycia jednostkami. Narazie jeszcze kilka zdjęć jako NN ale to sie zmieni :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rudzielec oraz Wentylek nadal w schronisku czekają na domek. Mają piekny drapak, kupiłam im trochę zabawek więc zawiozę przy najbliższej wizycie :)

Wiecie, najczęściej na ludzi nieszczęście nie ważne w jakiej formie czy filmu, czy zdjęcia, tekstu niestety najczęściej działa jak reklama - na chwilę ... Gdyby było inaczej bezdomność nie miała by tak obrzydliwej twarzy, pełnej ironii i achów i echów ludzi totalnie obojętnych, na których przyznaje nie tracę czasu.
Ważne, że są tacy ludzie jak Wy, którzy robią codziennie coś na rzecz bezdomnych zwierząt. Ja zdania nie zmienie, że każda minuta nawet samej myśli o tych o których mało kto myśli coś zmienia. Zmienia na lepsze.
Pozdrawiam serdecznie Was wszystkich :)

albiemu

Od: Pon gru 03, 2007 9:04

Post » Wto lut 03, 2009 11:46

Kasiu - dziczki pieknosci :1luvu:
Oczywiscie trzeba je ochrzcic.
Moje propozycje imion: Zoraja, Princesa, Fiodor, Ferdynand, MiszMasz, Lucky...
Moze cos sie Wam spodoba... ?
Pozdrowienia :wink:

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Wto lut 03, 2009 12:28

Dzicz śliczna. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto lut 03, 2009 12:47

No właśnie one chyba bardziej wystraszone niż dzikie. Trzymamy kciuki za domki.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro lut 04, 2009 10:46

Za domki. :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lut 04, 2009 11:04

śliczne są....
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Śro lut 04, 2009 15:32

Sliczne, sliczne... ale moze tak jakies propozycje imion? :roll:

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Śro lut 04, 2009 15:53

alysia pisze:Sliczne, sliczne... ale moze tak jakies propozycje imion? :roll:

Dobrze by było wiedzieć chociaż czy to chłopiec, czy dziewczynka żeby nie powtórzył się Mietek, który okazał sie Miecią, Maciuś, który okazał się Maciejką, Szarotka, która jest Puchatkiem. :wink:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Czw lut 05, 2009 15:12

łatwo może i nie będzie ale spróbować spróbujemy na 100% :)

albiemu

Post » Pt lut 06, 2009 15:33

Podnosimy koteczki.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon lut 09, 2009 13:01

w sobotę teren schroniska nosił dość sporo wolontariuszek w tym i mnie - czyli się odźwigał ...

Wstawiam zdjęcia starej kociarni, która już jest po etapie rozbiórki ale jeszcze nie sprzątania - jak widac będzie w co łapki włozyć ale warto :) Ja wciąż śledzę pogodę i doczekac się nie mogę bardziej sprzyjającej aury ... narazie błoto straszliwe więc czekamy nadal.

Obrazek

Obrazek

co do kociaków, jestem pewna płci trzech dziewczyn :) reszta jeszcze musi poczekać aby nabrać zaufania na tyle aby dać sobie zaglądnąć pod brzuszek ... łatwo nie będzie ale nie zniechęcam się :)

ALA

cudowności miziaste, które tylko czeka na głaski :) Spora kociczka najprawdopodobniej wysterylizowana ... mogą o tym świadczyć solidne gabaryty lub też nie. Stąd piszę o tym fakcie niepewnie ...
Ma około 5 lat, sprawia wrażenie leniwej uwielbiającej sen istoty :) Ponoć nieprzespanych godzin kobiecej urodzie nadrobić się nie da - ona nie musi. Wyjątkowo ładna, przyjacielska i napewno socjalizacji nie potrzebuje - domu już tak i to na wczoraj.

Kocia cudowność w pięknej oprawie oczu jej śpi.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

albiemu

Post » Pon lut 09, 2009 13:14

Kaśka

Kolejna kocia cudowność która wyjątkowo jest nieśmiała i niepewna w stosunku do człowieka. Pozwala się pogłaskać, na początku jest bardzo spięta, mruczenie przychodzi dopiero po długiej serii głasków. Przepiękna, tak jak Alicja dość spora. Nie reaguje agresją na lęk, odwraca sie najczęściej stroną pośladkową do osoby głaskającej. Zauważyłam że jest bardzo wnikliwa, ciekawska i bystra. Zanim przyszła do środka kociarni długo obserwowała mnie z parapetu okna. Wg mnie nie ma więcej niż 3 lata.

Niepewność tej kotki w cieniu ciekawości zamieszkuje ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

albiemu

Post » Pon lut 09, 2009 13:24

BRIGIT

Tutaj juz zaufania nie ma na tyle aby pozwolić sobie na zbyt wiele pieszczot. Pozwala się pogłaskać ale o wzięciu na ręce nie ma mowy - co nie znaczy że to się nie zmieni bo to ucieczka narazie bardziej z kociej przekory niż potrzeby bliskości. Kiedy widziała jak tuli sie do mnie Ala obserwowała bacznie ... spryciula :)
Kicia chyba będzie mieć ponad 5 lat. Przepiękna oprawa oczu ... która niczym twierdza osłania przepięknie jeziora kociej mądrości, bystrości i niebywałego uroku. Ma w sobie coś ... może przez tą swoja nieufność tak skutecznie mnie zaprosiła do kolejnej wizyty ... przyciąga ... to napewno.

ciemna linia jej oczu nie dzieli ... jest początkiem pięknej historii, która wciąż czeka na swojego autora - czyjeś serce ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

albiemu

[poprzednia][następna]