Bella [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 29, 2008 18:13

Ale się tu dzieje :D
Bardzo, bardzo się cieszę z odmiany w życiu Ciuciubabki i trzymam mocno kciuki! :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon wrz 29, 2008 18:17

Dobra, przenosimy poszukiwania kota tutaj: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3546081#3546081 żeby nie mieszać w wątkach.

swk

Od: Sob paź 13, 2007 20:11

Post » Pon wrz 29, 2008 18:42

Oj niecierpliwie czekam na wieści z DT...

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon wrz 29, 2008 19:14

Ale się zaczarowało:)
Karolino, czekamy na wieści, Tomek dziś dzwonił do mnie po 17, byłam pewna, że to onz Ulą ją wezmą:)
Karolinko, wielkie dzięki, za to małe wystraszone stworzonko.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon wrz 29, 2008 19:32

powinna miec na imię Fortuna :D

hydra :1luvu:
Obrazek

malaria

Od: Nie maja 11, 2008 18:05

Post » Pon wrz 29, 2008 19:37

Hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
swk :1luvu: Hydra.pl :1luvu:
Kolejny cud forumowy :dance: :dance2: :balony: :dance: :dance2: I to podwojny :wink:
Malenka juz jest w domku, bezpieczna!!! Wreszcie zazna spokoju i milosci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jej koszmar juz jest przerwany- dziekujemy i kciuki trzymamy z calych sil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No i niecierpliwie czekamy na wiesci :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon wrz 29, 2008 20:09

No i żeby teraz tak domki stałe się mordowały, jak my się mordowaliśmy o tę kotę 8)

swk

Od: Sob paź 13, 2007 20:11

Post » Pon wrz 29, 2008 20:34

No to napiszę...

Przede wszystkim... uffff... właśnie wróciłam do domu.

Pozytywne wiadomości - brzuszek po sterylce goi się ładnie, kicia nie ma żadnych widocznych objawów chorobowych. No i nie jest dzika...

Z rzeczy mniej fajnych... to małe stworzonka składa się w 5% z kota, w 5% z niesamowitej urody i w 90% z przerażenia. No i ma pchły (ale to akurat najmniejszy problem).

Siedzi przerażona, stara się zniknąć, wcisnąć w kąt.... u weta dała sobie obejrzeć brzuch, a potem spanikowała (pierwsza krew się polała - na szczęście moja) trochę podrapała i próbowała gryźć, ale zawinięta w ręcznik i trzymana poprzez rękawice dała się obejrzeć dokładniej.

Kicia ma swój pokój, nie ma styczności z moimi kotami, ma ciszę i spokój, teraz trzeba czasu. Więc prosimy z TŻ-tem o kciuki dla małej i dla nas trochę też.

Idę zaraz zerknąć, czy coś skubnęła z jedzonka, czy strach jej nie pozwala.

Będziemy odrobaczać, szczepić i przede wszystkim postaramy się nauczyć ją, że ludź może być fajny.

No i gdy już troszkę się przestanie bać, będzie odrobaczona i zaszczepiona postaramy się jakieś konsultacje okuliostyczne, żeby dowiedzieć się dokładniej co z oczami.

Aha i jeszcze jedno... wstępnie (bo u weta trzeba było kartę założyć :) ) kicia nie jest kicią... to Bella... Nie mówice, że nie pasuje.
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Pon wrz 29, 2008 20:35

swk pisze:No i żeby teraz tak domki stałe się mordowały, jak my się mordowaliśmy o tę kotę 8)

Żeby się domki tak mordowały o wszystkie koty świata...

P.S. To mój pierwszy tymczas, więc liczę na wsparcie duchowe.
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Pon wrz 29, 2008 20:38

Wsparcie duchowe to masz gwarantowane.
Fiansowo na początek pomoże Semenek, przekazując 300 zł ze swoich oszczędności :)

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon wrz 29, 2008 20:38

Hydra_pl :1luvu: dziękujemy za wieści i trzymamy kciuki :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon wrz 29, 2008 20:44

Trzymamy kciuki z calych sil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Choc daleko, ale przy Was !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Dziekujemy za wiesci i czekamy na nastepne :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon wrz 29, 2008 20:48

Bella - jak najbardziej :D
trzymaj się ślicznotko, teraz już wszystko będzie dobrze :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon wrz 29, 2008 20:53

Biedna maleńka usłyszała młodego serenadę wyśpiewywaną w przedpokoju i pokazała, że prawdziwym kotem jest i syczeć potrafi.
Nie skubnęła też nic jedzonka, ale może ten stres ją tak trzyma... zobaczymy... mam nadzieję, że załapie, że jeść warto i trzeba.
W końcu dzisiejszy dzień był dla niej dość stresujący, najpierw wpakowano ją do jakieś pudła, a tam gdzieś szczekałąy psy i to całkiem blisko, potem ktoś ją znowu wyjął i przepakował do innego pudła, a potem znowu ktoś ją wyjął i oglądał brzusio i uszka i psikał czymś, a potem znowu do pudła i do tego tyle czasu w warczącym potworze.
Dziękuję wam za zaoferowaną pomoc i za słowa otuchy...
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Pon wrz 29, 2008 20:58

Bella - pasuje, bardzo.
Karolina, dziękuję. Na pewno po malutku Bella zacznie się otwierać na Was i rozumieć, że świat otaczający ją nie jest wrogi, że Wy nie pozwolicie, by ktokolwiek ją skrzywdził.
Jak uwierzy, w co nie wątpię, to zapewne będzie w niej 100% kota. Na pewno :ok:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

[poprzednia][następna]