Relacje z wizyty Bąbla w klinice ....
Dziś zawiozłam Bąbla - kota p. Stefanii , który siusia krwią i bardzo się męczy przy oddawaniu moczu

do weta.
Po obejrzeniu go i wysłuchaniu obajwów , lekarz zadecydował o pozostawiemiu go w klinice , celem wykonania bardzo dokładnych badań moczu i krwi oraz zacewnikowanie Bąbelka i płukanie pęcherza przez 48 godzin ...........
Bąbel jest bardzo grzecznym i kochanym kotem .....
Bał się u lekarza tak strasznie , że zaślinił w kilka minut cały materacyk , na którym był badany .....
To śliczny kocur, burasek .....ale jest taki ..............bardzo męski ........
Żal mi go było zostawiać takiego zestresowanego , ale siła wyższa ........
Bardzo wązne są dla niego te badania , bo kot jest umęczony bardzo .........
Prosimy o kciuki , żeby to nie były nerki ..........
U pani Stefanii jest jeszcze koteczka - Lusia, która ma zmiany skórne ....
Jedno ucho łyse , na grzbiecie z kolei rany........
Dziwnie to wygląda ..P. Stefania twierdzi , że ona się drapie i z\ sciekłością wylizuje .....
Rany na karku wyglądają być może faktycznie jak "samookaleczenia " , ale :
1)
Samookaleczenia też przecież są spowodowane jakimś czynnikiem...
2)
To ucho ........jak grzyb ........ i małe strupeczki .....
Badania i pobyt w klinice oraz wstępne ewentualne leczenie lekarz oszacował wstępnie na ok 130 zł .......
Dziś wpłynęły na moje konto pieniązki od :
Patr77 50 zł
Amika6 50 zł
SERDECZNIE DZEKUJEMY !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja mam 37 zł , więc razem 137 zł - na badania Bąbla mamy
U koteczki pewnie zagrożenia życia nie ma , ale męczy się biedna na pewno .......Czy to możliwe żeby takie obrażenia były tylko na tle nerwowym ?
Dziś będę dzwonić do lekarza po 20-tej po wstępne wyniki moczu Bąbelka ........
Biochemia będzie jutro ......
Trafił do P. Stefanii jako ossesek ......Wyrwany dzieciom na osiedlu , które znęcały się nad nim i rzucały jak piłką ............Prawie tydzień był w bardzo złym stanie , ale P. Stefania ratowała go wszelkimi możliwymi sposobami i środkami........Karmiła go butelką i grzała własną piersią
Napiszę więc po 20-tej jakie ma wyniki ma Bąbelek .....
Bąbel ma 4 lata , więc jeszcze całe życie przed nim ..........