Marmurkowa Dixi szuka domku * FOTY STRONA 16 *

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 06, 2007 2:14

Cały czas czytam 8)
Ciocia, nie marudz tyle, tylko rób zdjęcia :wink: :D
Pisz, jak się czują...
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pon maja 07, 2007 9:02

a tutaj o Beziku:

nie chcę nic mówić, ale kroi się domek. na razie ciiii, żeby nie zapeszać :wink:

a Bezik to szaleniec - biega po całym mieszkaniu i zrzuca różne rzeczy, bawi się i goni Emilkę (taki mały romansik mają :wink: )

a poza tym uszy już prawie zdrowe, tylko to jedno oczko mnie niepokoi :roll:
bo Bezik to taki trochę albinos i myślę, że światło szkodzi jego oczom.
a oto Bezisław oddaje się ulubionej czynności:

Obrazek

szare futro obok należy do Emilki :wink:

Domino nadal kiepsko :( Uszy niby lepiej, ale ona się tak strasznie rzuca i syczy jak chcemy jej czyścić uszka i oczy. poza tym nadal chudzina straszna, tylko futerko nabiera ładniejszego wyglądu. poza tym Domino ma jakiś taki guzek przy nosie, muszę spytać weta o to jak będę w środę w lecznicy. myślę, że przed Domino jeszcze długa droga. nie pisałam wcześniej bo zapomniałam, ale Domino ma naciągnięty mięsień gałki ocznej i jedna z jej źrenic ma kształ rombowaty i bardzo kiepsko reaguje na światło. być może Domino ma jakąś wadę wzroku. wydaje nam się z Dużym, że ona ma problemy ze skupieniem wzroku na czymś :(

słuchajcie, nie zostały jakieś pieniądze po spłacie SGGW? :oops:
bo oni mi przejadają pensję :oops:

aaa, zapomniałam - podaję wagę kociastych z czwartku 3.05:

Bezik 3,3 kg
Domino 2,15 kg

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon maja 07, 2007 21:10

Beziku :love: :love: cudeńko
Obrazek

Zuzia1

Od: Śro lip 05, 2006 12:43

Post » Pon maja 07, 2007 23:00

puss,kochana,jade w czwartek do poznania.Musimy koniecznie sie spotkac.Podrzuce jakies zlocisze na kociaczki.Jutro kupuje karme.Napisz jaka najbardziej by Wam sie przydala.
Bromis nie zostala zoperowana.Nie zgodzialam sie na operacje "w ciemno".Cierpi bardzo ,a ja razem z nia.
Obrazek

joanjoan

Od: Sob maja 13, 2006 18:23

Post » Pon maja 07, 2007 23:03

co oprocz karmy moze Wam sie przydac?Jak oczka?Moze kupic jakies krople?Moge kupic leki wydawane na recepte ,bez recepty ,napisz ,co potrzebne.
Obrazek

joanjoan

Post » Wto maja 08, 2007 7:41

joanjoan - ogromne dzięki za pomoc!!
najbardziej potrzebne jest jedzenie, bo oni są wiecznie głodni i żebrzą jak tylko podejdę do blatu w kuchni, a miski są wymiecione po nocy.
zamówiłam wczoraj chrupki i parę puszek. chyba w tym momencie puszki Animondy by mnie najbardziej urządzały.
na pw podam Ci mój numer komórki, ale nie wiem jak to będzie ze spotkaniem się, bo do 18.00 jestem w czwartek uwiązana. chyba że zajrzysz do mnie do pracy :wink:

trzymam kciuki za zdrówko Twojej Bromisi :ok:
musi być dobrze.

w sprawie Bezika - Atecortin nic nie daje. Bezik ma zakraplane oczy od prawie tygodnia i nie widać żadnych zmian. jedno oczko nadal sączy raz na jakiś czas na czerwono. poza tym maluchowi z tego oka czasem poleci łezka. Bezik ma niesamowicie wrażliwe oczka, które tak naprawdę rzadko otwiera szeroko, raczej ma je przymknięte.
uszy już prawie okej - jest naprawdę duża poprawa i myślę, że do końca tygodnia będzie już wyleczony.

u Domino nie widzę żadnej poprawy. może uszy są lepsze, ale nadal wygląda jak trzy ćwierci do śmierci. trochę jej się futerko poprawiło, ale o tym już pisałam. tyle że tak naprawdę to ta poprawa jest tak znikoma, że nie ma o czym mówić.

Bezik biega po mieszkaniu jak źrebak. wydaje się być tak szczęśliwym, że mieszka w normalnym domu, że aż miło patrzeć, tylko spać nam nie daje ;) nadal romansuje z Emilką i gonią się po całym domu po nocach.
Domino jest bardzo bardzo spokojna. właściwie głównie śpi albo żebrze ;)

puss

Post » Czw maja 10, 2007 2:34

puss pisze:słuchajcie, nie zostały jakieś pieniądze po spłacie SGGW? :oops:

Na razie do spłaty długu z SGGW daleka droga :cry: Rachunek za leczenie Bezika wyniósł 729,12 zł., uzbierało się 425,19 zł., za Domi - 609,32 zł., uzbierało się 147,50 zł. :cry:

Zostało nam trochę z leczenia innych futer, skarpeta "korabiewce" jest do Twojej dyspozycji http://www.dogomania.pl/forum/showpost. ... tcount=282 Może na razie jakoś wystarczy. Mam jeszcze trochę różności na bazarki i Allegro, tylko brakuje mi czasu na wystawianie, pewnie dopiero pod koniec miesiąca złapię trochę oddechu, ale gdyby była jakaś straszna bida, napisz, coś pomyślimy. Wierzę, że z finansami jakoś sobie poradzimy, najważniejsze, że koteczki już bezpieczne u Ciebie, jestem taka szczęśliwa oglądając fotki. Szczególnie u Bezika widać różnicę :D Nie przypuszczałam, że smarkacz :wink: ma tak wyrobiony gust, do romansu wybrał najpiękniejszą z Twoich futer :wink:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Czw maja 10, 2007 8:46

oj, tak - szaleją całymi nocami :wink:

a teraz najnowsze wieści z frontu tymczasowego:

Esme ma biegunkę. myślę, że czas na odrobaczanie.

Bezik dostaje nowy antybiotyk. oczko powinny się poprawić - ma niedrożny kanalik łzowy, zapewne przez resztki kataru, i dlatego nadal łzawi to oko.
jedno ucho ma już odświerzbione, drugie w połowie drogi do odświerzbienia.
poza tym nadal biega jak szaleniec po mieszkaniu, tuli się, pięknie mruczy i w ogóle - cud, miód - tylko kochać :D

Beziku, jak piękny kot pozuje do zdjęcia?

Obrazek

i jeszcze buźka

Obrazek

co do Domino, sprawa jest trochę bardziej skomplikowana - mała ma już zdrowe uszy i oczy, ale ma niestety ropień przy nosie, który jest spowodowany zepsutymi ząbkami, od których gniją już dziąsła :( Domino będzie w poniedziałek operowana i usuną jej te zęby, które są w złym stanie. na razie dostaje antybiotyk - tzn dopiero dostanie, bo nie sposób podać jej żadnej tabletki, więc dzisiaj będziemy podawać jej strzykawką. wczoraj u weta musieliśmy zawijać i Domino i Bezika w ręcznik, bo jeśli chodzi o zabiegi weterynaryjne, to oboje są koszmarami wetów.

zabieg Domino będzie kosztował 100 zł i potrzebujemy te pieniądze na poniedziałek. czy ktoś może wystawić bazarek dla niej?
ja nie mam nic do sprzedania, co ktokolwiek chciałby kupić :(

a tak poza tym to nikt nie pyta ani o Bezia ani o Esme. domek który chciał Bezia zakocił się maleńkim kociakiem i nawet mi nie napisał, musiałam się sama zapytać czy domek aktualny :(

puss

Post » Czw maja 10, 2007 9:04

zaraz coś wystawię...
Ostatnio edytowano Czw maja 10, 2007 9:43 przez memka, łącznie edytowano 3 razy

memka

Od: Czw sty 18, 2007 22:10

Post » Czw maja 10, 2007 9:05

martamagda :1luvu:

puss

Post » Czw maja 10, 2007 9:43

memka

Od: Czw sty 18, 2007 22:10

Post » Czw maja 10, 2007 12:47

puss,niestety nie dostalam urlopu,wiec wyjazd musialam przelozyc na sobote.Chetnie spotkam sie z Toba w sobotnie popoludnie.O pieniazki sie nie martw.Dołozymy sie do operacji.
Wymiziaj futerka :D
Obrazek

joanjoan

Post » Czw maja 10, 2007 12:50

joanjoan - w takim razie niech będzie sobota :D
wymiziam futerka, a w sobotę możesz sama je wymiziać :wink:

puss

Post » Czw maja 10, 2007 22:30

z wielka przyjemnoscia!!
Przed chwila przytargalam ze mna podworkowca Maczo.Pozywil sie rybka ,obszedl katy,wlaczyl super traktor bizon i zasnął.Wszystkie futra z podziwu wyjsc nie mogą...Maczuś śpi i ma je w nosie.Cudny jest .Wykastrowalam go w listopadzie.Karmie codziennie,ale pierwszy raz zawital dzis do domu.Cudny kicek.Boze ,one wszystkie tak garna sie do czlowieka,tak chca byc kochane i przytulane,serce peka z żalu...
Obrazek

joanjoan

Post » Czw maja 10, 2007 22:45

BAJKA-BB pisze:
puss pisze:słuchajcie, nie zostały jakieś pieniądze po spłacie SGGW? :oops:

Na razie do spłaty długu z SGGW daleka droga :cry: Rachunek za leczenie Bezika wyniósł 729,12 zł., uzbierało się 425,19 zł., za Domi - 609,32 zł., uzbierało się 147,50 zł. :cry:

:

Może ja upierdliwa jestem, ale czy one miały robione badania, tz hematologia i biochemia.. :roll:
Jeżeli miały, to Kasia powinna dostac wyniki, bo trochę leczy się te koty w ciemno.
Dziwię się, że w SGGW nikt nie zauważył, że Domino ma ropne zęby i że Bezik ma zatkany kanalik łzowy...... :roll: Domino powinna mieć też zrobiony rentgen szczęki, bo jeżeli pojawiają się ropnie, to nie wiadomo, jak wygląda okostna...
To, moim zdaniem, powinno być wszystko zrobione już..
Za takie pieniądze, to myślę, że podstawowe badania są.
Przy tej sumie pieniędzy, jaką wydałyście na leczenie tych kotów trochę tego nie rozumiem....To jest na dwa koty straszna suma :strach:
Żeby była jasność, nie mam do Was, dziewczyny pretensji, ale trochę to dziwne.
Właściwie na co były tam leczone :?:
Domino przed operacją powinna mieć zrobione badania kompleksowe, tym bardziej, że nikt nie wie, co jej jest.
Ma bardzo brzydką sierść, widziałam ją wczoraj w lecznicy.
Może być tak, że ma coś z nerkami albo z wątrobą, a wtedy operacja, narkoza, bez wyników biochemii może pogorszyć jej stan.
Kasię na te wszystkie badania nie bardzo stać....
Kasiu, sorry, że tak pózno piszę, ale ja nie bardzo mam czas w dzień, a komórka mi się wyładowała :(
Dziewczyny, wiem, że jestem marudna, ale dokładność w życiu jeszcze mnie nie zgubiła :wink:
Ostatnio edytowano Czw maja 10, 2007 23:42 przez anna57, łącznie edytowano 1 raz
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

[poprzednia][następna]