Cmentarz dla zwierząt - lista podpisów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 06, 2003 20:17

kot JEST członkiem rodziny. Przynajmniej mojej. Dlatego też dopisałam się do listy.
Ostatnio edytowano Wto paź 06, 2009 16:55 przez evanka, łącznie edytowano 1 raz

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Pt mar 07, 2003 1:20

Ja zawsze mieszkalam w domu. Ze sporym ogrodem, na dodatek. W tym ogrodzie jest pochowana moja staruszka- sunia. Teraz- sedziwa kota rodziców. I nawet się nie zastanawiałam gdzie pochowac ukochane zwierzątko, bo w ogrodzie było miejsce i dla paru moich chomików i papuzek...
Teraz mieszkam w bloku. Jakby cos-kiedyś (tfu, odpukac!)- mam gdzie znaleźć miejsce spokojne dla zmarlego przyjaciela. Ale już widze, że mieszkając w bloku- mialabym z tym nie lada problem... :roll:
Dlatego za!
A co do datków na dzieci i zwierzeta...
Rozumiem Padme. Nie dałabym grosza na dom dziecka czy schronisko, jeśli moje dziecko czy zwierzę byłoby głodne. Ale jeśli mam mozliwość- dam na zwierzaki. Bo dzieciom pomaga znacznie więcej osób i mają one szanse coś kiedyś ze swoim zyciem zrobic. A zwierzaki- bez naszej pomocy- nie...

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pt mar 07, 2003 22:18

Estraven :?:

PROSZĘ daj znać do kiedy chcecie mieć listy z podpisami z realu ?

SŁUCHAJCIE, dużo ludzi coś w oczy "kole" ale gdybyśmy się mieli przejmować np. sąsiadami lub opinią każdego innego niż my, to można wpaść w kompleksy, dlatego zostańmy sobą, zawsze spojrzymy sobie w oczy :D
Podejście do zwierząt mówi dużo o charakterze człowieka :lol:

Jeśli ta akcja przyniesie "pozytywne" skutki w Poznaniu, to w innych miastach może będzie łatwiej.

Nasze dwie kocinki są pochowane na naszej działce rekreacyjnej, każde odejście zwierzaka to ogromny ból, łzy i świadomość niemocy.....

wiecie choć na działce bywamy w okresie letnim bardzo często, to chciałabym aby było takie miejsce w Poznaniu, gdzie można iść w spokoju, zadumie ......przypominając sobie stare czasy..dobre, naszych kochanych milusińskich, kochanych zwierzaków!!! Działka, las tego nie odda.....

Pozdrawiam

ariell

Od: Wto wrz 17, 2002 19:21

Post » Pt mar 07, 2003 22:24

ariell pisze:Estraven :?:
PROSZĘ daj znać do kiedy chcecie mieć listy z podpisami z realu ?

Rozmawiałem dziś z Basią28 o tym - mamy tyle czasu, ile potrzeba. Sprawdzimy - powiedzmy za dziesięć dni - ile mamy podpisów łącznie (net plus real) i wtedy zdecydujemy, czy jeszcze zbieramy, czy ruszamy z nimi dalej (umówienie TOZu, zawiadomienie prasy o złożeniu petycji).

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Pt mar 07, 2003 22:46

Dzięki!

Wszystko rozumiem, w miarę konkretną ilość podpisów podam Tobie na
e-maila za parę dni ...weekend przed nami, więc lista się powiększy :ok:

a

ariell

Od: Wto wrz 17, 2002 19:21

Post » Sob mar 08, 2003 16:23

hymmm mam wlasnei przed oczetami "bezplatny tygodnik poznanski" z 3marca....i w nim o to takie wiesci " przy ul.wrzesinskiej w poznaniu powstaje cmentarz dla kilku tysiecy zwierzat" teren o powierzchni ponad poltora hektara...i teraz na pocztaku marca ma byc drugi przetarg ktory wyloni firme zarzadzajaca cmentarzem
hymm wiec zalozenie jest..tylko wykonania ostatecznego brak
Obrazek
"Nawet najmniejszy kot jest arcydzielem"Leonardo da Vincimoje koty

ipsi

Od: Pon sty 27, 2003 0:06

Post » Sob mar 08, 2003 18:46

ciekawe
Obrazek

Janka

Od: Nie gru 01, 2002 1:49

Post » Czw mar 13, 2003 21:14

Dodałam podpis
Uważam, że to nie "łaska" ze strony władz, ale ich "psi" (sorry) :oops: obowiązek.
Ja też pochowałam mojego psa na swojej działce na wsi. A gdybym nie miała takiej możliwości? Nie chcąc zostawiać go w lecznicy musiałabym pochować go w lesie - z pewnością niejedna osoba wypowiadała się tu już na temat chowania zwierząt w lesie.
Wydaje mi się nie do pomyślenia, że w cywilizowanym kraju człowiek nie ma możliwości godnie pochować swojego przyjaciela!

ani

Od: Pon mar 10, 2003 23:31

Post » Pt mar 14, 2003 8:43

Z tego co pamiętam na koniec zeszłego roku ukazał się artykuł w Wyborczej , że na Miłostowie POWSTAJE cmentarz dla zwierząt. Hm , tak więc jakoś nie wierzę w ta wrzesińską (szczególnie po rozmowie z panią z Urzedu Miasta).

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Nie mar 16, 2003 9:10

Nie wiem, czy moj podpis zostanie zaliczony, ale dopisalam sie. Powodzenia w slusznej sprawie, bo tak jak jest, byc nie moze!

Inka

Od: Pon lut 10, 2003 2:29

Post » Nie mar 16, 2003 9:29

Istniejący stan rzeczy, czy raczej nie istniejący cmentarz dla zwierząt i jego brak, odczuliśmy z Janką w ostatnich dniach najbardziej. Zamiast pochować naszego Kajtusia,musieliśmy zostawić w lecznicy a oni poddać go kremacji. Coprawda ustaliłem z moją ciotką że mogę go pochować u niej na ogrodzie ale stanęła na przeszkodzie pogoda - zmarznięta ziemia.Powiecie:dla chcącego nic trudnego... ale próbował kopać ktoś w zmarzniętej ziemi i na dodatek porośniętej trawą? Kajtuś miałby miejscee piękne ... pod brzozą w dużym ogrodzie. Szkoda.... Zresztą w wielu sparawach nasze miasto się śimaczy i ważniejszych od tej.
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Od: Pt lut 21, 2003 0:59

Post » Pon mar 17, 2003 9:35

Mam nadzieje, ze moj podpis pomoze :))
Dzika i Kefir
Obrazek

KasikP

Od: Nie mar 09, 2003 10:00

Post » Śro kwi 23, 2003 12:23

Znalazłam taki tekścik na stronach: http://www.vipnews.pl/php/wow.php?wow=cmentarz

Aż za serce ściska....
Liv + Mafi
& Lewka za Tęczowym Mostem
Obrazek

Zapraszam do czytania i komentowania:
Mój blog: Rekin w Himalajach

Liv

Od: Pon lut 04, 2002 15:40

Post » Wto sty 06, 2004 21:45

Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Wto sty 06, 2004 23:19

Fajnie, że przypadkiem wątek został odświeżony bo mogę przy okazji zapytać czy ktoś nie wie czy jest gdzieś na terenie Śląska (górnego) cmentarz dla zwierząt? Chodzi mi głównie o okolice Katowic. Pytam tak z ciekawości bo mój pies już trochę wiekowy choć ciągle na chodzie a ja mieszkam w bloku :( i na dodatek nie mam żadnej działki :(
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

[poprzednia][następna]