Fisio Żoliborski - białaczka, drogi kotek [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 20, 2006 23:55

Ja nieustannie trzymam kciuki z calych sil.
A wszystkich, ktorzy chcieliby pomoc w leczeniu Fisia zapraszam na aukcje:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=1899098

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Sob paź 21, 2006 0:45

Maryla, ja mocno trzymam :ok: :ok: :ok:
a koci interferon rzeczywiscie strasznie drogi jest :(

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Sob paź 21, 2006 20:52

Wielkie kicuki za Fisia :ok: :ok: :ok: :ok:

Leczenie interferonem kocim- virbagenem omega, jest strasznie drogie przynajmniej jak ja go kupywalam, nie chcialabym sklamac ile placilam ale wysztko razem to byl koszt ok. 2000zl wiec suma straszna. Nie wiem moze teraz to jest juz tansze, oby bo takie leki powinny byc duzo duzo tansze.

Fisiu trzymaj sie dzielnie :ok: :ok: :ok:
Tajguś i Pusiaczek za TM.... już nie wierzę w cuda....

crisis

Od: Nie lis 27, 2005 19:08

Post » Sob paź 21, 2006 21:17

na razie rozważamy podanie Fisiowi 1 serii, czyli koszt około 200 zł
mój wet wolał podać w 1 serii interferon koci ale już nie zmienimy tego bo podany ludzki
jeśli uzna że powinniśmy podać koci to podamy - potem znów ludzki
ale czeka nas długa rozmowa
dziś podałam ostatnią dawkę z 1 serii interferonu ludzkiego - teraz tydzień przerwy i czas na podjęcie decyzji
właściwie to już ją podjęłam to ja zrezygnuję ze swojej diety leczniczej a wyżywię się w pracy prawie gratis

a Fisio mnie zaskakuje i straszy ciągle
wczoraj poleciało z niego z dwóch stron - musiał usunąć "owłosionego szczurka" z żołądka
potem się schował pod wannę i nie chciał wyjść
ponieważ wyobrażenie sobie "głodnego kota" przekracza moje możliwości zostawiłam mu trochę jedzonka w miseczce i poszłam spać
rano wszystko zjedzone i zadowolony kot śpi na kocyku

a po biegunce do tej pory nie zrobił więcej NIC 8O
jeszcze bedzie miał zatwardzenie jak go znam
ja tego kota zupełnie nie rozumiem :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob paź 21, 2006 22:48

Maryla, czy on dostaje osłonowo na watrobę essentiale?

moja propozycja jeśli chodzi o ludzki interferon jest cały czas aktualne, powiedz tylko słowo, transport do Wawy pewnie się znajdzie raz dwa
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob paź 21, 2006 23:14

Magija pisze:Maryla, czy on dostaje osłonowo na watrobę essentiale?

moja propozycja jeśli chodzi o ludzki interferon jest cały czas aktualne, powiedz tylko słowo, transport do Wawy pewnie się znajdzie raz dwa

dzięki - ludzki interferon już mam i wystarczy na jakiś czas

nie dostaje nic na wątrobę - a powinien?

zrobił szarą kupę, trochę wodnistą, na końcu twardą
czy to ma związek z podawaniem interferonu? bo i wczoraj i dziś te kupy tak o tej samej porze i po podaniu właśnie
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob paź 21, 2006 23:21

powinien, nasz Denis dostawał Essnetiale, interferon bardzo osłabia watrobę
Obrazek

Magija

Post » Nie paź 22, 2006 0:16

Maryla pisze:zrobił szarą kupę, trochę wodnistą, na końcu twardą
czy to ma związek z podawaniem interferonu? bo i wczoraj i dziś te kupy tak o tej samej porze i po podaniu właśnie

U Nocki nie było żadnych negatywnych objawów przy podawaniu interferonu, żadnych rozwolnień, zaparć, wymiotów ani dziwnych kup.
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Nie paź 22, 2006 1:19

galla pisze:

U Nocki nie było żadnych negatywnych objawów przy podawaniu interferonu, żadnych rozwolnień, zaparć, wymiotów ani dziwnych kup.

8O JEż też nie dostał nic na wątrobę... interferon podajemy od... maja.. to już prawie pół roku. z kupami problemów brak.. wymioty raczej w kociej normie czyli przy zakłaczeniu. Pani doktor nigdy nie sugerowała, że należy coś na wątrobę podawać. Nie mówiła nic o takich możliwych efektach ubocznych..
trochę się przestraszyłam :(
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Nie paź 22, 2006 12:10

agacior_ek pisze:
galla pisze:

8O JEż też nie dostał nic na wątrobę... interferon podajemy od... maja.. to już prawie pół roku. z kupami problemów brak.. wymioty raczej w kociej normie czyli przy zakłaczeniu. Pani doktor nigdy nie sugerowała, że należy coś na wątrobę podawać. Nie mówiła nic o takich możliwych efektach ubocznych..
trochę się przestraszyłam :(

Myśmy popdawli, i to własnie essentiale, bo hepatil ponić za słaby.
Wiem, zę Małgorzata i Zosia też podawały.
Obrazek

Magija

Post » Nie paź 22, 2006 16:46

Pytałam dziś o tę wątrobę - powinno się jej pilnować przy podawaniu kociego interferonu, po 2-3 serii powinno się zrobić badanie krwi z parametrami wątrobowymi, producent preparatu nawet to zaleca. W przypadku ludzkiego interferonu podawanego w takiej dawce, jaka podawana jest kotom nie zaobserwowano negatywnego wpływu na wątrobę.
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Nie paź 22, 2006 18:52

galla pisze:Pytałam dziś o tę wątrobę - powinno się jej pilnować przy podawaniu kociego interferonu, po 2-3 serii powinno się zrobić badanie krwi z parametrami wątrobowymi, producent preparatu nawet to zaleca. W przypadku ludzkiego interferonu podawanego w takiej dawce, jaka podawana jest kotom nie zaobserwowano negatywnego wpływu na wątrobę.

Dzięki galla, trochę mnie uspokoiłaś.. chociaż w sumie dobrze byłoby to jeszcze skonsultować z innymi wetami sosującymi ludzki interferon u kotów.. Bo przecież jeżeli są tacy, którzy podają coś osłonowo na wątrobę, muszą być tego jakieś powody.
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Nie paź 22, 2006 19:47

Maryla, w razie czego mam w domu esseliv (odpowiednik essentiale), który kupiłam dla Młodego po otrzymaniu wyników badań nie jego krwi. Młody wątrobę ma w porzo, esseliv mu nie jest potrzebny.

Ale faktycznie byłam dziś przy tej rozmowie - interferon koci wymaga osłony wątroby, ludzki nie.

Magija, wy podawaliście ludzki czy koci?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie paź 22, 2006 20:33

przy podawaniu ludzkiego Interferonu 3 kotom ( z tego 2 to maluszki byly, 4-5 miesiecy) nie podawalam nic na ochrone watroby
nie zauwazylam tez zadnych sensacji czy zmian w qpach - a szara qpa kojarzy mi sie nieodmiennie z problemami z watroba (tutaj bardziej 'smolista' jest) albo z trzustka...

trzymam niezmiennie :ok:

Jana, jesli Maryla nie bedzie chciala, to ja chetnie odkupie od Ciebie (po pierwszym :oops: ) ten Esseliv dla Bajki - zakupiony dla niej Ornipural oddalam Ariel, bo zal mi meczyc jej zastrzykami, a to jest w tabletkach, prawda?
a niedlugo powinnam zamienic Hepatil na cos innego

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon paź 30, 2006 20:29

Jak tam Fisulek :?:
Tajguś i Pusiaczek za TM.... już nie wierzę w cuda....

crisis

Od: Nie lis 27, 2005 19:08

[poprzednia][następna]