oryginalne kociaki szukaja domu tymcz!!! SA FOTKI!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw sie 24, 2006 13:34

Teresko,wstępnie są domy dla trzech:).Do mnie jedzie Białas na stałe,a Dorcia bierze tri i rudaska na tymczas do Wawy.Nie wydaje mi się aby Dorcia44 była osobą rzucającą słowa na wiatr i pewnie maluszki już niedługo będą u Niej :lol: .Zostają dwa urocze szkraby i osobiście zrobię wszystko aby i Im się udało trafić jak najlepiej,obiecuje.Co do pomocy to podrzucę poprzez Agn trochę karmy dla działkowiczów,ale radziłabym koteczki wykastrować :)
Jurand,Eto'o,Gandalf i Fredek
Obrazek

Miciułka

Od: Czw kwi 20, 2006 10:49

Post » Czw sie 24, 2006 14:20

Bardzo żałuję ze nie mogę choć na tymczas przygarnąć kociaków :( Mogę jedynie podrzucać,więc kto jeszcze się zdecyduje na brzdąca?
Obrazek
Mini[*]-22.10.2009r.nigdy Cię aniołku nie zapomnę.
Bibi[*]-03.11.2009r.Małe,radosne słoneczko,bądź szczęśliwa.
Lili[*]-06.11.2009r.Czekaj na mnie moja wesoła koteczko.
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Od: Pt sty 13, 2006 20:20

Post » Czw sie 24, 2006 18:25

to okropne, że nikt nie chce buraska i czarnego :cry: nie zostawiajcie ich tam samych...
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Czw sie 24, 2006 20:28

Nie było mnie w domu ,nie zaglądałam na forum i co?okropnie mi żal tych dwóch :cry: i wierze że zaraz ,już teraz ktoś je wezmie,może ktoś się zdecyduje ja moge odchować ale na 1000% że ktoś wezmie ,moge zaoferować sterylke na mój koszt i nawet szczepienia .tyle moge więc może ktoś ? czarny jest poprostu słodziak :lol: tygrysek :love:Kupie karme noooo prosze.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw sie 24, 2006 22:40

Dorciu, rozumiem Cię - zwłaszcza patrząc na Twój podpis.
Też jestem ostrożna z byciem domkiem tymczasowym, bo w ten sposób została u mnie trójka kotów, a osmiu rezydentów plus pies to jest już mój limit.
Żeby być takim domkiem tymczasowym, który naprawde jest tymczasowy, to trzeba mieć dużo zapału, energii i asertywności, by umieć znaleźć takim kociakom domki - a tego nikt nie umie zagwarantować.
Ja mam w planach `poważne ryzyko`, czyli kocięta ze składziku, nie mogę sobie pozwolic na jeszcze czwórkę dodatkowych.

Mam nadzieję, że los się do nich także uśmiechnie....

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt sie 25, 2006 6:49

Agn mam tak koszmarny wyrzut sumienia że nie wiem czy się nie wycofam :cry: ,jestem <rycząca czterdziestka> jak to określa się mój wiek,i głupota moja boli mnie poczwórnie,10 i 15 lat temu było wszystko łatwiejsze teraz .......no i siedze i rycze,noc do tyłu :cry: ,bo co z tamtymi :?: :?: :?: :?: :cry: dać szanse jednym a drugie zdyskwalifikować na początku drogi :?: :?: :?: :?: :cry: Miejsca u mnie za mało na to co mam ,ale u mnie jest zgoda i miłość ,więc tego tak się nie odczuwa.Ech załamka na całej linni :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt sie 25, 2006 7:05

Dorciu kochana...Każdy z Nas ma pewnie takie dylematy,po tym można poznać osobę kochajacą zwierzęta,a pełno ich na tym forum.Trzeba sobie ustanowić pewne priorytety,nawet gdybyśmy chciały to i tak wszystkich kotów nie da się uratować.Mozna robić tylko to co w naszej mocy,ale również w granicach rozsądku.Jeżeli ten domek tymczasowy ma przynieść Ci tyle dylematów natury moralnej i etycznej oraz załamek,to moze faktycznie lepiej odpuść.Przesyłam mnóstwo pozytywnej energii :D
Obrazek

Miciułka

Post » Pt sie 25, 2006 7:24

Tłumaczyłam to sobie całą noc ,ale tylko przypomne sobie wyraz mordek tych kociąti już po mnie :cry: ,jeżeli teraz ktoś by mi zagwarantował że za 4 tygodnie ,za dwa czy trzy wezmie odemnie te dwa <niechciana bo kolory nieatrakcyjne ,co jest bzdurą bo kociki są piękne> to wziełabym wszystkie ,ale kto mi to obieca?Oferuje już kastracje czy też sterylke i cisza :cry: ,dodaje po 2 kg. karmy tak na dobry początek i też nic :cry: .Już nie mam priorytetów tylko serce zostało :cry: .
Obrazek

dorcia44

Post » Pt sie 25, 2006 7:46

Kotkom trzeba koniecznie zrobić watek na kociarni z bardziej aktualnymi zdiątkami.Może Agn pstryknie w weekend kilka fotek jak bedzie odbierała bielucha.Jutro najprawdopodobniej mógłby być transport do Warszawy,tak więc przykro mówić,ale na Twoją decyzję pozostało niewiele czasu...Cokolwiek nie zadecydujesz,napewno każdy zrozumie.
Obrazek

Miciułka

Post » Pt sie 25, 2006 7:59

MICIUŁKA A GDYBY TAK SZYBCIUSIO ZROBIĆ WĄTEK NA KOCIARNI :?: :?: może wtedy ktoś jeszcze by się zdeklarował,może ktoś by przeczytał tam moją oferte pomocy ja ją wciąż podtrzymuje,wytne ,wyciacham ,dokarmie ,zaszczepie no nie wiem co jeszcze ....w Warszawie dojade do domu w wakacje i brak kocepcji co jeszcze bym mogła.Do której mam czas?
Obrazek

dorcia44

Post » Pt sie 25, 2006 8:23

To znaczy czas jest,ale jutro najprawdopodobniej do Agn przyjeżdżają ludzie z Wawy po Rysię i w drodze powrotnej mogliby Ci pewnie(chociaż to też jest jeszcze do zapytania) podrzucić maleństwa.Tu tylko chodzi o transport,chyba,że za jakieś kilka dni spróbujemy czegoś poszukać na miau.Agn najprawdopodobniej jutro albo w niedziele zabiera mojego białaska do siebie i wtedy może uda Jej sie zrobic kilka fotek aktualnych.I wtedy na spokojnie założyłybyśmy wątek na kociarni.Jak uważasz????
Obrazek

Miciułka

Post » Pt sie 25, 2006 8:34

Poprzegladam też wątki na kociarni,bo rzuciło mi sie w oczy tam kilka osób,które szukaja kotka i wyśle do nich pw z info.
Obrazek

Miciułka

Post » Pt sie 25, 2006 8:50

Kochane moje,
szanse na nowe zdjęcia sa nikłe....
Nie mam zupełnie czasu by tam pojechać. Białasa odbiorę już od Teresy.
Mam na głowie [co prawda u mamy, ale muszę być dostępna całą dobę] sunię po sterylce i muszę ją jeszcze jakoś odtransportować w Bory Tucholskie. Tu jest wątek z dogo:
http://www.dogomania.pl/forum/showthrea ... ost2078587

Może po odwiezieniu Soni, w przyszłym tygodniu, ale to będzie zależało od tego, czy Białas nie będzie wymagał opieki na okrągło... Nie rozdwoję się...

W dodatku mój organizm chyba postanowił zastrajkować. Lidki nie mam sumienia prosic, bo ona ma na głowie Fundację a w niej chorego maluszka...

Na dodatek muszę uzbierać kaskę na pokrycie długu za sterylkę Soni, na jedzonko dla Białasa i na podróż do Wrocławia.

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt sie 25, 2006 8:56

Ok.Gryze się sama z sobą ale nie wycofam się .Jeżeli jutro jest możliwość to tylko niech ustalą z kąd mam odebrać kotki,oczywiście poprzeglądaj wątki może ktoś jeszcze chce,może szuka ,może kogoś zainteresuje moja oferta.Czy kotki są zdrowe?wiem pierwsze chwile i wizyta u weta. za każdym razem to przerabiam.Co one jadły?
Obrazek

dorcia44

Post » Pt sie 25, 2006 8:59

kochani!

postaram sie pojechac na te dzialki i zrobic nowe fotki, ale nie wiem kiedy mi sie uda bo moja mam jest w szpitalu i to w innym miescie (musimy tak dojezdzac co troche czasu zajmuje), caly dom na glowie mojej i siostry + fundacja z raz dziennie przynjamniej itp. Ale postaram sie :)

Dorciu- nie mije wyrzutow sumienia, ze chcesz pomoc tylko tym 'ladniejszym". Super, ze w ogole chcesz i masz prawo kierowac sie kazdymi kryteriami. Wazniejsze by szanse mialy chociaz 2.

Od siebie moge jedynie dodac , ze koncza sie wakacje i bedzie lepiej z adopcjami, a uwierz mi nie wszsytko rzucaja sie tak na tri i rude- ludzie czesto wola czarnucha, albo pregulka- a ten pregusio jest bardzo oryginalny. Mysle, ze znalazlyby dom :)
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

[poprzednia][następna]