Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 23, 2015 6:39 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Beata dzwoniła do mnie i prosiła, abym napisała na wątku, że Misii musimy zapewnic max. komfort (bo to jedyne co można zrobić wobec dobrych wyników badań) i ustaliłyśmy, że damy ją na zdrowa a reszta kotów zostanie na kwarantannie. Chodzi o to, żeby Misia była sama (nie stresowała się innymi kotami) i mogła dostawać wypaśnie jedzonko. Napisałam o tym na wątku i prosiłam Agę by je zamieniła, tak więc wszystko ok (poza tym Karolkiem :D)

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw kwi 23, 2015 8:43 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

No to ok,nie wyswietlil mi sie post Mary. Jeszcze troche i bede sie przeprowadzac ,wiec jak do tej pory nikt Migi nie zabierze ,to ja ją biore. No i musi sie dogadac z moim psem oczewiscie.

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Czw kwi 23, 2015 8:54 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Szybki dyżur zrobiony. Misia ładnie wygrzewała się w słońcu leżąc na drapaku - Karol jej nie przeszkadzał. Wreszcie widziałam ją w pozycji na boku, a nie w tym przykurczu :roll: . Dałam im (tym dwóm) mus z gourmenta i Misia nawet trochę zjadła. Po otwarciu okna poszła na parapet. Karol wrócił na kwarantannę - zobacz Agata wieczorem czy nie ma śladów większych bójek z Migotką :twisted:

Na trójce z kupami jest dużo gorzej niż było - to chyba efekt podawania mokrej karmy. Moja propozycja jest taka, aby zamknąć Bruna w boksie i wtedy będzie łatwiej pobrać mu świeżą próbkę kału na badanie albo nawet jego (i może się zestresuje po drodze). Nawet szpitalik mi przeszedł przez myśl - chodzi mi o to, aby go dobrze zdiagnozować i wyleczyć czym prędzej, bo wtedy może spokojnie iść do jakiegoś domu (garażu, szopy), w stylu tego o którym ostatnio pisała Iwona. Uważam, że nie można go wypuścić z takimi kupami, bo jak będzie w nowym miejscu jadł byle co, to już w ogóle będzie srał w kółko, odwodni się i odparzy sobie tyłek. Ja z nim mogę jechać do jakiegoś weta ale wpierw trzeba go zamknąć w boksie na kwarantannie, co może być trudne :roll:

Aga jedna uwaga ;) na każdym dyżurze dajemy do każdej miski z wodą (po jej umyciu by nie była oślizgła) świeżą, zimną wodę w ilościach minimum 3/4 miski - dziś koty w boksach miały pusto - może za mało im wlałaś ;)

Mara S

Post » Czw kwi 23, 2015 8:55 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Tajron pisze:No to ok,nie wyswietlil mi sie post Mary. Jeszcze troche i bede sie przeprowadzac ,wiec jak do tej pory nikt Migi nie zabierze ,to ja ją biore. No i musi sie dogadac z moim psem oczewiscie.

Hmmm a dokąd? Masz już coś na oku?

Mara S

Post » Czw kwi 23, 2015 9:30 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Mara S pisze:
Tajron pisze:No to ok,nie wyswietlil mi sie post Mary. Jeszcze troche i bede sie przeprowadzac ,wiec jak do tej pory nikt Migi nie zabierze ,to ja ją biore. No i musi sie dogadac z moim psem oczewiscie.

Hmmm a dokąd? Masz już coś na oku?

No przyłączam sie do pytania
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw kwi 23, 2015 10:42 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Pisałam z domkiem Edgara - jest szczęśliwy, a za towarzysza ma porzuconego, rudego maine-coona. Kocury lubią się, gonią i śpią we dwóch z Dużymi w łóżku ;)

Mara S

Post » Czw kwi 23, 2015 13:25 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Kurde ciezko cos znaleść samemu ,żeby potem głodem nie przymierać :). Mam jedno ,szału nie ma. W kamienicy na wegiel koło parku (ze wzgledu na psa ). 450+ media. Po niedzieli umowie sie na ogladanie. Max moge wydac 700 zl na wynajem razem mediami. No i biore pod uwage kocia chatke ,żebym daleko nie miała. Zobaczymy jeszcze,czas mi sie kończy mieszkania na jagiel.... . Ex znalazł sobie matke swoich dzieci : ).

Tajron

Post » Czw kwi 23, 2015 14:27 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Dzisiaj po 2 tygodniowej przerwie w pracy dowiedziałem się od opiekunów Hubalki że zaginęła jakieś 3 tygodnie temu:(....Pani, od której Hubalka była zabrana do sterylki z maluchami też nie wie co się z nią stało:(.....ona jest bardzo inteligentna i zaradna więc wątpię żeby się sama oddaliła z miejsca zamieszkania i nie wróciła. Albo ją ktoś łapnął i trzyma w domu albo.....nie chce nawet myśleć o tym :cry:

Kuba_Karolina

Od: Wto cze 17, 2014 10:20

Post » Czw kwi 23, 2015 20:25 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Info z dyzuru. Na zdrowej u Misi cisza spokuj. Na kwar...,nie ma spokoju . Biedny Karolek ,Migotka jest złośliwa. Zaczepia go z nienacka. Poluje na niego,ale jak są oko w oko to Miga odchodzi,bo Karol sobie nie pozwoli. Dzisiaj bylo tak : Karol je ,Miga też chce,Karol na parapecie ona też ,on na kolana ona też i biednego przegania. Aminka nawet nie wiem czy wychodzi z koszyczka ,moze by ja dac do woliery?one sie z Misia dogadaly na kwar...Szkoda że Karol ma grzyba ,to by sie go dało na 3 ke. Pozatym Benuś i dziczka ok. Na 3 ce ,zastanawiałam sie co tak śmierdzi ? Kuwety posprzątane okno otwarte ,a dalej czuć. Okazało się że Bruno chyba bał sie zejść z legowiska na wolierze i zrobił 2 kupy na górze.Kołdre wywaliłam,dałam tam koce.Jakby co to je wypiore. Na 3 ce grasuje PTYSIA.Ciekawe co by zrobily z Miga jakby sie spotkały? Poza tym to ok.

Tajron

Post » Czw kwi 23, 2015 20:41 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Mara S pisze:Na trójce z kupami jest dużo gorzej niż było - to chyba efekt podawania mokrej karmy.

Jakiej mokrej karmy :evil: Umawiałyśmy się,że dostają tylko na kwarantannie bo chore.Znowu wracamy do starych(złych) zwyczajów?

Nie chce mi się znowu toczyć batali na temat mokrej karmy.Napiszę tylko,że dając mokre poprawiamy tylko swoje samopoczucie ,pogarszając w ten sposób samopoczucie kotów.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt kwi 24, 2015 8:28 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Karol nie może się zdecydować czy być u Misii, czy być drażniony przez Migotkę.
Misia pojadła mokrego.
Wzięłam sobie 18zł za żwirek - zgodnie z umową z Marleną.

Dziś Iwona przywozi do KCh - kocurka Irysa ze schronu (straszna bida) i kotkę na galastopie (po sterylce wróci "do siebie").

Mara S

Post » Pt kwi 24, 2015 11:37 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt kwi 24, 2015 12:55 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Przywiozłam Iryska ze schronu, jest w wolierze, on musi jeść trochę mokrego, saszetki dla niego są na zdrowej koło zlewu w reklamówce. Jego książeczka i wyniki badań w witrynie.
Książeczkę Misi też przywiozłam, jest dla niej do podania coś na kark, chyba advokat, ale coś mi się wydaje, że Marta pisała, że Misia była ostatnio odrobaczana Milbemaxem, więc nie wiem...
Wzięłam dziczkę czarną do wypuszczenia.
Przywiozłam czarną kotkę z warsztatu samochodowego, imię robocze "Blacharka", od jutra rana trzeba jej podawać Galastop, 0,4 ml, jest w witrynie odmierza się pipetą. Dawkowanie - raz dziennie rano. Kartę założyłam. Kotka jest obsługowa, przyjazna. Test na białaczkę ujemny, została też odpchlona. Po 10 dniach zostanie wysterylizowana i wróci do siebie.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pt kwi 24, 2015 13:11 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Misia miała Milbemax ale spokojnie można jej już Advocat zapodać.

Mara S

Post » Pt kwi 24, 2015 13:22 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Nawet trzeba :wink:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

[poprzednia][następna]