Zaginął kot syjamski - Kraków/Ruczaj/Chmieleniec-NAGRODA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 01, 2011 16:27 Re: Zaginął kot syjamski - Kraków/Ruczaj/Chmieleniec-NAGRODA

Chatte pisze:...badania krwi nie wykazały uszkodzeń watroby....może się "rozsypać" i pochorować... miał stany zapalne jelit...

Kurcze :(

My od razu wczoraj (zwlaszcza ze dzis swieto) pojechalismy na dyzur do weterynarza. Zaplacilismy sporo bo bylo juz po 20tej :/ ale tak naprawde niewiele zrobil. Poobmacywal go czy nie polamany, dal tabletke witaminowa i na odrobaczenie i tyle :/.

Nie powiedzial nam w sumie nawet co powinnismy przebadac profilaktycznie po takim "gigancie"...

Echinka

Od: Czw sie 25, 2011 16:47

Post » Wto lis 01, 2011 17:33 Re: Zaginął kot syjamski - Kraków/Ruczaj/Chmieleniec-NAGRODA

Nie panikuj tak od razu.
Ja też natychmiast po cudownym odnalezieniu gnałam do weta i niby wszystko, poza wychudzeniem, było w porządku.
Kot "posypał się" po tygodniu. Dlatego napisałam, żeby go obserwować.
Badania krwi warto zrobić (ale moim zdaniem odczekajcie aż kot trochę dojdzie do siebie) chociażby po to, żeby sprawdzić czy nie podłapał białaczki albo kociego FIV. Bo kto to wie (poza kotem :wink: ) co on wyrabiał, czy się nie bił z innymi kocurami... :roll:

Zawsze zaglądam na watki zagubionych kotów, bo wiem, co sie wtedy przechodzi, a za to potem jaka to radośc, kiedy się kot odnajduje! dajcie kota do Klubu Kotów Odnalezionych, ku pokrzepieniu serc innych szukajacych swojej zguby.
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Wto lis 01, 2011 17:44 Re: Zaginął kot syjamski - Kraków/Ruczaj/Chmieleniec-NAGRODA

Macie większe doświadczenie, może wspomożecie radą Iwonami. Ma nietypową sytuację, poszukuje burej kotki Ogryni w Warszawie, link do wątku viewtopic.php?f=1&t=134159

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Wto lis 08, 2011 20:02 Re: Zaginął kot syjamski - Kraków/Ruczaj/Chmieleniec-NAGRODA

Gratulacje :ok: Teraz tyko dobrze balkon osiatkujcie. Ja już raz zwiedzałem dach na Europejskim o 23 wspinając się po barierce. Znalazła dziurkę w siatce... Trzymajcie się :D

Favoriers

Od: Pt wrz 02, 2011 18:38

Post » Wto lis 08, 2011 22:27 Re: Zaginął kot syjamski - Kraków/Ruczaj/Chmieleniec-NAGRODA

Przed nami w czwartek jeszcze wizyta u Weta - wyrywanie zlamanego kla i amputacja 2 opuszek prawej przedniej lapki (okazalo sie niestety ze jest zlamanie z przemieszczeniem w kilku miejscach i 2 opuszkow nie da sie uratowac bo moze wejsc martwica :( ). Potem miejmy nadzieje bedzie juz wszystko dobrze i bedziemy sie dzielnie kurowac i podtuczac :)

Echinka

Od: Czw sie 25, 2011 16:47

Post » Wto lis 08, 2011 22:54 Re: Zaginął kot syjamski - Kraków/Ruczaj/Chmieleniec-NAGRODA

Echinka pisze:podtuczac

podtuczanie, to kotecki lubią najbardziej

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

[poprzednia]