Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
moś pisze:Taa, pod paragraf 22 sie kwalifikuja niektore wypowiedzi w tym watku.
rysiowaasia pisze:Moś,
według Ciebie Wet, który nie uśpił kociąt , tylko znalazł dla nich opiekuna, jest konowałem ?
Wiesz co, bez urazy, ale jesteś okropna ! Bez serca, przepełniona jadem. A może ty po prostu tu "trollujesz"
![]()
BarbAnn pisze:ewar pisze:BarbAnn pisze:Jest, jest, jest moj ulubiony argument-że rasowce zabierają domy dachowkom.
Cieszę się więc, że go zamieściłam.Wyobraź sobie, że jest to zdanie wielu ludzi.Podałam go jako konsekwencję tego,że każdy ślepy kociak zabiera miejsce jakiemuś innemu, którego nie dało się wcześniej uśpić.A rasowy to nie? W dodatku jest sprzedawany jak towar, a raczej jest towarem.Przeczytam, że hodowcy ponoszą koszty,że koty są zadbane...itd.A te w DT to nie? Tylko, że nikt nie zwraca nakładów poniesionych na ich szczepienie, leczenie, sterylki, albo tylko część.Zgadzam się, że chodzi o utrzymanie czystości rasy, o to, aby po prostu rasa przetrwała, ale tutaj działają też prawa popytu i podaży.Na gumtree Warszawa jest 25 ogłoszeń na pierwszej stronie, 11 to rasowe, hodowlane koty, po kilka w wielu ogłoszeniach.W wielu informacja "tanio", bo ciężko o zbyt? Można i tak powiedzieć,ze to dachowce zabierają domki rasowcom, bo są za darmo.Nie pomyślałam o tym wcześniej.
Ewar, są ludzie którzy zrobią wszystko aby miec swojego rasowca.Bo tak.
U mnie w domu w tym momencie są dwa rasowce i jeden dachówek.Do niedawna były dwa dachowki. Przez mój dom przeszło też trochę tymczasów
moje rasowce to jest moj "pierdolec" spełnienie moich marzen .
Czy jestem złym człowiekiem?
dlatego zawsze cieszy mnie niezmiernie podnoszenie tego zarzutu-zabieranie domu dachówkom, i jatka jaka się pozniej wywiązuje.
tak masochistycznie lubuję się w czytaniu tych dyskusji
dla mnie wygląda to mniej więcej jak ustawka kibolska tylko siniaków nie ma.
rysiowaasia pisze:Tu większość jest przeciwna zabijaniu już narodzonych kociat !
Jana pisze:Mam pytanie do osób, które sa przeciwne sterylizacjom aborcyjnym - jak odróżnić kotki ciężarne, kiedy łapie się dziczki piwniczne albo działkowe? Skad mam wiedzieć, która kotka może zostać poddana sterylizacji, a u której już to będzie aborcja?
pwpw pisze:Jana pisze:Mam pytanie do osób, które sa przeciwne sterylizacjom aborcyjnym - jak odróżnić kotki ciężarne, kiedy łapie się dziczki piwniczne albo działkowe? Skad mam wiedzieć, która kotka może zostać poddana sterylizacji, a u której już to będzie aborcja?
Nie da się w niskiej ciąży. Co nie zmienia, że jakoś nieswojo mi czytać o szybkiej sterylce aborcyjnej, by zdążyć, "nie jutro, bo dziś w nocy może urodzić"![]()
Nie chcę oceniać osób, które tak robią, oby u dobrego Weta "z głową", ale, powtórzę się, to co innego, niż napadanie na kogoś, kto znalazł taką kotkę (wysoka ciąża) i chce jej zapewnić warunki do urodzenia i odchowania młodych.. Stawianie kogoś na równi z bezmyślnym rozmnażaczem, psełdohodowlą, itd.
Wiele wypowiedzi tutaj, jak i ten watek, wzieło się właśnie z takich "napadów" na osobo, które podejmują inną decyzje, a nie z poszczególnych decyzji o aborcji aborcyjnej, czy uśpieniu ślepego miotu. Jak na razie, to na watkach, gdzie ktoś pozwala urodzić, lub odchowuje ślepaczki tworzą się kłótnie i bałagan
Zofia&Sasza pisze:pwpw pisze:Jana pisze:Mam pytanie do osób, które sa przeciwne sterylizacjom aborcyjnym - jak odróżnić kotki ciężarne, kiedy łapie się dziczki piwniczne albo działkowe? Skad mam wiedzieć, która kotka może zostać poddana sterylizacji, a u której już to będzie aborcja?
Nie da się w niskiej ciąży. Co nie zmienia, że jakoś nieswojo mi czytać o szybkiej sterylce aborcyjnej, by zdążyć, "nie jutro, bo dziś w nocy może urodzić"![]()
Nie chcę oceniać osób, które tak robią, oby u dobrego Weta "z głową", ale, powtórzę się, to co innego, niż napadanie na kogoś, kto znalazł taką kotkę (wysoka ciąża) i chce jej zapewnić warunki do urodzenia i odchowania młodych.. Stawianie kogoś na równi z bezmyślnym rozmnażaczem, psełdohodowlą, itd.
Wiele wypowiedzi tutaj, jak i ten watek, wzieło się właśnie z takich "napadów" na osobo, które podejmują inną decyzje, a nie z poszczególnych decyzji o aborcji aborcyjnej, czy uśpieniu ślepego miotu. Jak na razie, to na watkach, gdzie ktoś pozwala urodzić, lub odchowuje ślepaczki tworzą się kłótnie i bałagan
Taka osoba jest oczko wyżej od pseuducha. Ale to nie oznacza, że jej postępowanie jestem skłonna pochwalać...
AnielkaG pisze:Obrońców życia zapraszam do schroniska na Paluchu- jest świeża dostawa kociąt , pewnie nie jedzących samodzielnie. Umrą w ciągu kilku dni.
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, MIKI03, moniczka102, puszatek i 234 gości