URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-Basia już w Domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 22, 2011 21:37 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-Basia już w Domku :)

Ha - Basia coś zrudziała w nowym domku :wink:
Cieszę się ogromnie, że się udało!!!!!

A pozostałę domki komuś sprzedałaś? :mrgreen:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Nie sty 23, 2011 20:10 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-Basia już w Domku :)

Super, cieszę się, że Basieńka (jak ona urosła! 8O ) ma już domek. :)
Homo sapiens non urinat in ventum.

nebesska

Od: Czw lis 18, 2010 21:00

Post » Pon sty 24, 2011 6:32 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-Basia już w Domku :)

nebesska pisze:Super, cieszę się, że Basieńka (jak ona urosła! 8O ) ma już domek. :)

Urosła, urosła :mrgreen: My też trochę nad tym pracowałyśmy ;) Poza tym trafiła do mnie akurat w tym wieku, kiedy wyraźnie widać rozwój kociaka. Mimo wszystko jednak Basia ma zadatki na raczej drobną, proporcjonalną kicię: okrągła główka, krótkie łapki, krótki ogonek.

Bungo pisze:Ha - Basia coś zrudziała w nowym domku :wink:
Cieszę się ogromnie, że się udało!!!!!

A pozostałe domki komuś sprzedałaś? :mrgreen:

Pozostałe domki... powiedzmy, że przekierowałam w inne miejsce ;) Nie wszystkie, bo jedna dziewczyna zadeklarowała, że w takim razie ona pojedzie po kota do schronu (więc tak czy inaczej jakaś bida na tym zyska), a co do jednego np. sama miałam już zastrzeżenia, więc dałam spokój.
Mam nadzieję, że chociaż jakaś jedna następna kocia bida coś zyska na tym :ok:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Wto sty 25, 2011 10:46 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-Basia już w Domku :)

Ja wlaśnie dostałam zapytanie o malutką :) ide polecić innego kota :mrgreen:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto sty 25, 2011 11:03 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-Basia już w Domku :)

CatAngel, no ba! Jeśli tylko są chętni, to trzeba to wykorzystać :)

A przy okazji- miałam dziś dzwonić do Państwa, zapytać o małą, a tu dostaję maila:

"Pani Kasiu! wszystko z Basia jest dobrze , codziennie sa postepy w
adaptacji do nowego miejsca, z soboty na niedziele znalazla kryjowke w
drugim pokoju, tak ze trzeba bylo jedna szafe prawie demontowac, ale
wczoraj popoludniu juz na kanapie z mezem spala a ostatnia noc ze
mna , z kuweta nie bylo problemow , jeszcze malo je , prawie
caly dzien goni i bawi sie."

Ależ się cieszę :1luvu: :1luvu: :1luvu:

EDIT: hihihi, wcale mnie nie dziwi, że mała goni i szaleje, wreszcie ma przestrzeń życiową :)

skaskaNH

Post » Pon lut 07, 2011 23:37 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-Basia już w Domku :)

skaskaNH, a może byś tak wydębiła jakieś nowe foteczki Baśki? Bo mi się jakoś tak zatęskniło do tej małej szelmy :)
Homo sapiens non urinat in ventum.

nebesska

Od: Czw lis 18, 2010 21:00

Post » Wto lut 08, 2011 0:09 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-Basia już w Domku :)

Racja 8) Też bym chętnie tę mordeczkę zobaczyła ;)

A przy okazji - nie sądziłam, że przez te ogłoszenia może tyle ciekawych historii wyniknąć: zgłosiło się paru dodatkowych chętnych, których przekierowałam, odbyłam dwie ciekawe rozmowy na temat opieki nad kotami (tak jakbym była jakimś kocim autorytetem) ;) Dziś np. rozmawiałam z panią, która do tej pory miała psy, ale syn zaadoptował kota, był z nim u rodziców na Święta... no i rodzice się zakochali w kocie. Ale: chcą kota raczej spokojnego, żeby im demolki w domu nie zrobił. No to zebrałam się w sobie, wytoczyłam całą listę argumentów, dlaczego dobrze wziąć kota już starszego, np. ze schronu czy fundacji, o znanym, ustabilizowanym charakterze. Pani wręcz ucieszyła się z takiej podpowiedzi. Drugi to pan, który też w trakcie mrozów uratował jakąś kocią bidę, wraz z żoną przygarnęli ją do domu, ale za to córka odmawia wizyt u nich, bojąc się o małe dziecko. No to zaczęłam pogadankę o konieczności wizyty u weta celem odrobaczenia i odpchlenia, o nieszkodliwości zwierza po tychże zabiegach, o mitach na temat alergii, o tym, że tylko podstawowe zasady higieny wystarczą. Dzwonił też pan, który znalazł w gazecie ogłoszenie "Przyjmę młodego agresywnego psa" i miał podejrzenie, czy nie chodzi aby o walki psów. Pogadaliśmy trochę o losach zwierzaków, kombinowaliśmy, jak wyczaić intencje ogłoszeniodawcy, w końcu stanęło na tym, że pan miał zainteresować tym TOZ.

To kilka przykładów, jak ogłaszane kota poszerza kontakty międzyludzkie ;)

skaskaNH

Post » Wto lut 08, 2011 20:09 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-Basia już w Domku :)

podczytywałam wątek Basi, ale trochę mnie nie było na miau, a tu takie wieści :1luvu:
Basieńko niech Ci będzie dobrze w nowym domku :ok: :ok: :ok: :ok:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Śro lut 09, 2011 0:41 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-Basia już w Domku :)

Też poczytywałam wątek i się ciesze, że Basia dobry dom znalazła. :D
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw lut 10, 2011 9:59 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-Basia już w Domku :)

O, ujawniły się jeszcze kolejne Cioteczki ;)
Miło mi, że pamiętacie o Basi.
Zdjęć co prawda na razie nie mam, ale są kolejne wieści z domku: Basia wcina, rośnie i szaleje :mrgreen:

Muszę podejść do naszego osiedlowego sklepu zoologicznego, zakupić małej myszkę, bo Państwo kupili jej kilka nowych, ale nie cieszą się takim zainteresowaniem, jak ta pierwsza, którą kupiłam Basi jeszcze u nas.

Mam też zaproszenie od Państwa i z radością z niego skorzystam, jak tylko znajdę trochę czasu.

skaskaNH

[poprzednia]