Gibutkowa pisze:AnielkaG pisze:to samo chamstwo i brak serca uśpić uśpić uśpić!!!!
to nie jest chamstwo tylko zdrowy rozsądek
co będzie z tymi małymi przez zimę? koty teraz urodzone na dworzu nie mają żadnej szansy na przeżycie, widocznie lepiej żeby sobie gdzieś zamarły pod płotem, to jest spychanie odpowiedzialności, nie widać, to nie żal, widocznie nie widziałaś jak kot umiera z zimna i głodu
jak masz takie wielkie serce i możliwości to rozumiem że nie uśpisz ich, bo weźmiesz je wszystkie do domu?
zdrowy rozsądek raczej by był gdyby najpierw zapoznać się z Ustawą o Ochronie Zwierząt obowiązującą w naszym kraju która zakazuje usypiania zdrowych zwierząt pod karą grzywny lub nawet pozbawienia wolności. Miłej lektury.
Dokładnie, nawet mój weterynarz nie jest chętny do usypiania małych kociaków kiedyś pewien facet się uparł żeby uśpić 2 młodziutkie koty, weterynarz nie zrobił tego tylko zostawił kotki w swojej lecznicy potem znalazł im nowy dom gdzie oba poszły do starszej samotnej kobietki. I on doskonale o tym wie że ja nigdy nie pozwole na uśpienie jakiegokolwiek zwierzęcia jeśli nie jest to wyjściem ostatecznym, chociaż i zdarzały się takie przypadki gdzie weterynarz chciał uśpić szczeniaka którego znalazłam niestety miał ciężką nosówkę nie pozwoliłam na to i tym oto sposobem pies żyje spokojnie u mojej babci i niedługo skończy 4 lata, dlatego ja sie nigdy nie poddaje tym bardziej nie mam zamiaru iść na łatwiznę i tym bardziej popieram to co napisała wyżej Gibutkowa.