Niesprawna Tenia['] - to już pół roku:(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 01, 2010 14:49 Re: Niesprawna Tenia już u mnie:). Pierwsze zdjęcia s.3.

same dobre wieści ,a najważniejsze że w dobrych rękach :ok: :kotek:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt paź 01, 2010 15:11 Re: Niesprawna Tenia już u mnie:). Pierwsze zdjęcia s.3.

iwona66 pisze:same dobre wieści ,a najważniejsze że w dobrych rękach :ok: :kotek:

:D :ok:
ObrazekTesknie kochanie(*)Obrazek Miszka i Majka

kicia582

Od: Pon lut 22, 2010 0:33

Post » Pt paź 01, 2010 18:37 Re: Niesprawna Tenia już u mnie:). Pierwsze zdjęcia s.3.

Cioteczki kochane :D
Dzisiaj już qpalek był całkiem niezłej konsystencji. Więc prawdopodobnie to jet to co napisała Kropka - wyjałowienie przewodu pokarmowego. Doktor potwierdził mój sposób poradzenia sobie z tym - Intestinal i probiotyk.
Dzisiaj nie przyrosły nam koszty, bo doktor dzisiejszą wizytę potraktował gratisowo :1luvu:
Mała właśnie pochrupała sobie suchego i teraz zapija wodą. Przesyła buziaczki cioteczkom :1luvu:

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pt paź 01, 2010 23:11 Re: Niesprawna Tenia już u mnie:). Pierwsze zdjęcia s.3.

Anka, a jak u Ciebie z karmą? Przepraszam, że tak bezpośrednio, ale za tydzień będę w 3city, a w poniedziałek będę kupować jedzonko dla mojej czwórki..to kolejna paczuszka "czegoś" nie zrobi aż takiej różnicy :roll: Czy jest coś czego potrzebowałabyś dla Malutkiej?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Nie paź 03, 2010 16:48 Re: Niesprawna Tenia już u mnie:). Pierwsze zdjęcia s.3.

Jamkasica, napisałam pw :1luvu:
Mała odstawiła od wczoraj strajk głodowy. Zaczęłam się już zamartwiać, że apetyt jej padł, po kilka chrupek suchego i tyle. Ale dzisiaj spróbowałam dać trochę mięska z indyka - rzuciła się jak wściekła, dosłownie. Czyli po prostu strajk :roll: . Z wetem ustaliliśmy, że jeszcze z tydzień przynajmniej na Intestinalu pojedzie, a ona mi się na znak protestu chce zagłodzić.
Qpal wczoraj był piękny, potem w nocy trochę takich śladowych ilości rzadszych, dzisiaj jak dotąd nic. Tylko siusiu na podkładach. Siuśki jej bardzo mocno pachną, delikatnie mówiąc. To nie jest taki zgniły smród jak siuśki Gabi gdy miała zapalenia pęcherza, ale też mocniejszy niż przeciętnie. Złapać do badania to nie złapię, bo siusia niepostrzeżenie na te podkłady i wsiąka. Chyba, że coś nasiusia na stół weta gdy będziemy za ok.10 dni. Też trochę się martwię.

W schronisku Gabi mieszkała w izolatce, izolatka jest dość ciemna, okienka wysoko, z klatki świata Bożego nie widziała. Teraz ma klateczkę przy samych drzwiach balkonowych. W południe z lubością wygrzewa się na słonku, a teraz sobie wygląda. Kochana dziewczynka :1luvu:

Powoli goją się odparzenia. Jeszcze jakiś czas i zaczniemy trenować z pampersami.

Anka

Post » Nie paź 03, 2010 17:28 Re: Niesprawna Tenia już u mnie:). Pierwsze zdjęcia s.3.

Aneczko-woda nagotowana z marchwi do tego drobniutko pokrojony indyk -działa cuda!-ja tak maleńtasy wyleczyłam,jak miały problemy-piły te marchwiankę bardzo chetnie!
Własnie ta woda,a nie marchew,bo nadmiar błonnika przy biegunce nie wskazany!-wetka tez marchwi nie kazała podawać.
Trzymam kciuki za koteńkę! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie paź 03, 2010 18:35 Re: Niesprawna Tenia już u mnie:). Pierwsze zdjęcia s.3.

Kropeczko, dzięki za podpowiedź. Nigdy o tym nie słyszałam, tzn. o takim karmieniu biegunkowca. Wykorzystam na pewno :D

Anka

Post » Nie paź 03, 2010 21:13 Re: Niesprawna Tenia już u mnie:). Pierwsze zdjęcia s.3.

Marchwiankę mozesz spróbować. Kiedys awało sie ja niemowlakom z problemami brzuszkowymi.
Ja bym tez dal siemie lniane do jedzenia. Też reguluje te sprawy.
I nieustannie trzymamy:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie paź 03, 2010 21:24 Re: Niesprawna Tenia już u mnie:). Pierwsze zdjęcia s.3.

Anka pisze:Kropeczko, dzięki za podpowiedź. Nigdy o tym nie słyszałam, tzn. o takim karmieniu biegunkowca. Wykorzystam na pewno :D

Aniu-lakcid oczywiście tez podawaj,bo flore trzeba odbudować,żeby nie było nawrotów biegunki-samo zatrzymanie ,to nie wszystko!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie paź 03, 2010 21:32 Re: Niesprawna Tenia już u mnie:). Pierwsze zdjęcia s.3.

Wiem, Kropko.
Tenia dzisiaj w ogóle nie zrobiła kupki, co mnie trochę martwi. Ale z 2-giej strony... strajkowała przeciw suchemu, więc nie bardzo miała czym, indyczka zjadła dopiero pod wieczór.
Zaczęłam troszeńkę ćwiczyć z malutką, tzn. ugniatać łapki (kiedyś mi wet przy Bamboszu i potem przy Gabi pokazywał jak to robić) oraz ćwiczyć rowerek. I zauważyłam to, co wet mi mówił - że jedna łapka jest sprawniejsza, a druga w gorszym stanie. Jedną mocno się np. odpycha, drugą słabiej.

W tej chwili patrzę... i oczom nie wierzę... 8O ... Tenia myje sobie dooopkę :D . W schronie podobno zupełnie tego nie robiła, u mnie do teraz też nie, myła pyszczek, przednie łapki, a tyłu nie. A w tej chwili prawidłowo po kociemu zadarła jedną tylną łapkę i myje się :D

Anka

Post » Nie paź 03, 2010 21:36 Re: Niesprawna Tenia już u mnie:). Pierwsze zdjęcia s.3.

Super wiadomość!!!!!
Czyli może jeszcze coś sie poprawi z tą jej niesprawnością??-Aniu za to mocno trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: !!!!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie paź 03, 2010 22:10 Re: Niesprawna Tenia już u mnie:). Pierwsze zdjęcia s.3.

Anka pisze:
W tej chwili patrzę... i oczom nie wierzę... 8O ... Tenia myje sobie dooopkę :D . W schronie podobno zupełnie tego nie robiła, u mnie do teraz też nie, myła pyszczek, przednie łapki, a tyłu nie. A w tej chwili prawidłowo po kociemu zadarła jedną tylną łapkę i myje się :D

uuu! co za grzeczne i dzielne kocię! :dance2:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Nie paź 03, 2010 22:18 Re: Niesprawna Tenia już u mnie:). Pierwsze zdjęcia s.3.

Zanim powiemy cioteczkom "dobranoc" (tzn. ja powiem, bo Tenia po tak porządnej toalecie zwinęła się w kłębuszek i błogo śpi)jeszcze pochwalę dziewczynkę za wyjątkowo zgodny charakter. Dzisiaj pozwoliłam jej w progu łazienki spotkać się z paru futrami które się tam akurat kręciły (bo tak to tylko przez pręty klatki). spotkanie przebiegło super spokojnie. Koteczka ma w sobie mnóstwo łagodności. Najpierw obwąchały sobie noski z Szarotką i Szarotka, lubiąca czasem zadymę z "nowym", nawet nie syknęła, myslę, że dla tego, że w Teni zero agresji. Potem obwąchały się i dały sobie buzi z mopsią. Tenia zupełnie nie boi się psów.
Tenia to mój aniołek koci :aniolek:

Anka

Post » Nie paź 03, 2010 22:25 Re: Niesprawna Tenia już u mnie:). Pierwsze zdjęcia s.3.

witaj, piekna kiciu :1luvu: poczytam sobie twoj watek jutro, bo dzis juz mi sie oczy kleja. Jestes slodka, cudna i... wogole.. fantastyczna, pieknia, niesamowita... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
wszystko sie jakos pouklada, slonko, zobaczysz :ok: :ok: :ok: :ok:
buziam i miziam na dobranoc :*:*:*:*:*

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon paź 04, 2010 0:12 Re: Niesprawna Tenia już u mnie:). Pierwsze zdjęcia s.3.

Mój Eustachy mnie tu przyprowadził do pięknej i dzielnej Teni , Anka życzę wytrwałości :ok: :ok: :ok: , mój Eustachy nie chodził , nie sikał przez 2.5 mieś a teraz biega jak szalony a do pampersów to sie tak przyzwyczaił ze w nocy to mnie budzi aby go przewijać , jedynie co mu muszę robić to często masować bo się zatrzymuje z sikianiem , ale nie będę sie o nim to rozpisywać ...
Anka uratowałaś jej życie , jesteś wielka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Najtańsze pampersy sa w Realu T.I.P. nie całe 30 zł za wielka paczkę a zanim mi sie przyzwyczaił do pampersów to mu zakładałam takie majtki jak na cieczkę i podpaski do środka ( tam tez jest wcięcie na ogonek i mogę ich kilka podesłać o ile by były potrzebne )
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

[poprzednia][następna]