Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 06, 2010 20:52 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Ja bym dała raczej w weekend podjechać :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon wrz 06, 2010 21:07 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

terenia1 pisze:Ja bym dała raczej w weekend podjechać :)

ok, to super, zapytam Alienor o czwartek, moze tez podejdę w weekend jak Heniuś pozwoli - na razie Piotrek obstawia koty garazowe i schroniskowe :)

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon wrz 06, 2010 22:29 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Dziś zadzwoniła do mnie Pani jako do wolontariusza schronikowego pytała o małe kociaki więc udzieliłam informacji i powiedziałam, żeby najlepiej podjechałą do schroniska i na pewno jakiegoś kociaka wybierze tak że strona schronikowa chyba działa ale dobrze by było uaktualniać koty schronikowe na tej stronie, jak podjadę w weekend potaram się porobić zdjęcia i przesłać do Janki, żeby umieściłą je na stronie :? oby tylko nie trwało to miesiącami :?

terenia1

Post » Pon wrz 06, 2010 22:45 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon wrz 06, 2010 22:46 Re: Kocia Chatka spotkanie Nadziei na dom inf. str 43

Filomen pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:
Kicia mocno wystraszona - zero kontaktu.
zaszywa się w najdalszą dziurę.
Nie wiem czy je i wychodzi z ukrycia bo byłam zbyt krótko.
Obrazek
Za towarzyszkę ma nadal wystraszoną tygrynię z zieloną obróżką.

Dorotka - jak zrobilaś to zdjecie? Kotki siedzą w szufladzie czegoś w rodzaju niskiej szafki, z szuflady wyrwaliśmy przednią deskę i zrobiła się wnęka dla kotów, wsadzilismy kocyk i powstał fajny schowek ale na wysokości 30 cm nad ziemią :D

he he Ewciu toź ja kruszynka jestem tom sie zmiescila :o). Toz to zoom i kolaniska
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto wrz 07, 2010 7:49 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Od 18 wrzesnia ruszają soboty, następnie od tego też terminu wtorki i środy ( jeden dzień po południu, drugi rano).
Na spotkaniu była stała ekipa + 2 nowe osoby :piwa: 8)
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Wto wrz 07, 2010 9:19 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Oto pierwsze info z domu małego rudzielca z tej piątki co trafiła do mnie w klacie do kuchni:

"Kotek jest OK, do weta idziemy w zzwartek (chcę odczekać te 5 dni..) Natomiast wygląda, że kotek jest zdrowy, je i rozrabia jak szalony :)"

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto wrz 07, 2010 9:45 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Post » Wto wrz 07, 2010 9:54 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - zapraszamy

Filomen pisze:karma - sucha i mokra - nieustająco potrzebna
rękawiczki jednorazowe, strzykawki, worki na śmieci, gazety i papier (chętnie większy format, super jest z flipchart'ów) jako podkłady,
jednorazowe miseczki, łyżeczki- ja kupuję w Makro takie plastykowe miseczki jak na zupkę, tam chyba ok 50 szt
przydałaby się miotła porządna, mop, domestos, virkon,
żwirek,

Kurcze... nie wiem jak to zrobić... nie za bardzo mogę dźwigać ciężkie rzeczy :roll: no ale może w końcu tż wróci i mi pomoże... mam trzy reklamówki gazet ale nie wiem co to jest flipchart :?: , do tego mam ten żwirek 10-litrowy, karmę suchą dla małych kociaków od Gosi no i dokupię dzisiaj płatki kosmetyczne bo Rybka pisała, że się przydają no i może cosik w domu się jeszcze znajdzie dla kociastych :ok:
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Wto wrz 07, 2010 9:56 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

A przydadzą się płatki, bo np jak smarowałam temu maluchowi szyję to nie miałam czym za bardzo.

A skąd jesteś?
Może jakoś pomóc w noszeniu?

Rybka_39

Post » Wto wrz 07, 2010 10:00 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Rybka_39 pisze:A przydadzą się płatki, bo np jak smarowałam temu maluchowi szyję to nie miałam czym za bardzo.

A skąd jesteś?
Może jakoś pomóc w noszeniu?

Kocią Chatkę mam po drodzę z pracy w prawdzie, no ale to nie zmienia faktu, że przez kręgosłup nie mogę dźwigać a mieszkam w dzielnicy Sielec (tak mniej więcej :roll: ) Ale mooooże uda mi się poprosić Teresę jak będzie jechała któregoś popołudnia do schronu bo ona chyba przejeżdża koło mnie jadąc od siebie żeby przejęła pakunki 8) no ale wiem, że wszyscy zabiegani to może tate namówię albo kogoś :twisted:
Obrazek

Nowa82

Post » Wto wrz 07, 2010 10:01 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Ja rano w piątek będę przez Sielec przejeżdżać, ale autobusem :roll:

Ogłaszam Sonnego.

Rybka_39

Post » Wto wrz 07, 2010 10:04 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Nie nadaję się do tachania worów ze żwirkiem niestety- zresztą jadę autobusem do schroniska :wink:
A w czwartek rano mogę być w schronisku, choć strasznie expressowo bo przed pracą.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto wrz 07, 2010 10:11 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

E no bez przesady... ja podjadę autem, tego jest nawet za dużo do targania w dłoniach...
Obrazek

Nowa82

Post » Wto wrz 07, 2010 10:15 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Nowa82 pisze:Ale mooooże uda mi się poprosić Teresę jak będzie jechała któregoś popołudnia do schronu bo ona chyba przejeżdża koło mnie jadąc od siebie żeby przejęła pakunki 8) no ale wiem, że wszyscy zabiegani to może tate namówię albo kogoś :twisted:

Karolina nie ma sprawy jak będę jechała do schroniska to odezwę się telefonicznie, i zabiorę rzeczy do schroniska :D

terenia1

[poprzednia][następna]