ROZBIORKA - Porucznik w DS, Misiu w DT , uffff....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 16, 2010 9:13 Re: ROZBIORKA-KONIN!!!sterylka tylko jesli bedzie DT! ogłoszenia

to ja wezmę sterylkową kotkę, ale ją chyba po sterylce trzeba będzie ogłaszać. więc jeszcze tego kocura biało-szarego
czy chore oczy u czarnego to koci katar czy chlamydia? wiadomo?

edit: chyba zachciało mi się ogłaszać tego samego kota - wezmę więc tych czarnych
Ostatnio edytowano Czw wrz 16, 2010 20:43 przez cynamon i wanilia, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Czw wrz 16, 2010 19:59 Re: ROZBIORKA-KONIN!!!sterylka tylko jesli bedzie DT! ogłoszenia

a ja na razie będę wrzucać ten ogólny plakat + adres strony facebookowej więc JEDNO OGÓLNE OGŁOSZENIE
Moi 2 chłopcy <3 - wkrótce powstanie ich blog ;)) || Moje miejsce w sieci - mój blog

banshie

Od: Sob paź 17, 2009 17:27

Post » Czw wrz 16, 2010 20:58 Re: ROZBIORKA-KONIN!!!sterylka tylko jesli bedzie DT! ogłoszenia

jutro lub w sobote zostawie ulotki i plakaty w zoologu w Ferio i w Galerii nad jeziorem.
czy ktos moze zajac sie innymi sklepami zoologicznymi?

zostawie tez w soboe u dra Maciaszka, przy okazji odbioru mojego Łapka

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Czw wrz 16, 2010 21:08 Re: ROZBIORKA-KONIN!!!sterylka tylko jesli bedzie DT! ogłoszenia

to ja na 5.osiedlu. w sobotę będę też na Gwoździarskiej w SPA, może tam się uda zostawić. jak je od Ciebie odebrać?
Ostatnio edytowano Czw wrz 16, 2010 21:26 przez cynamon i wanilia, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Czw wrz 16, 2010 21:20 Re: ROZBIORKA-KONIN!!!sterylka tylko jesli bedzie DT! ogłoszenia

wyslalam PW z namiarami :)

AprilRain

Post » Czw wrz 16, 2010 21:51 Re: ROZBIORKA-KONIN!!!sterylka tylko jesli bedzie DT! ogłoszenia

ja mogę druknąć i powiesić w barze mlecznym lub zostawić ulotek kilka (ten koło sp4 - na błaszaka) tam się dużo ludzi kręci a oni mnie tam bdb znają to nie powinno być problemu ;) może uda mi się też na piłsudskiego u krzysia np. w lewiatanie albo w chacie polskiej (albo tu i tu) jeszcze pomyślę ile bym potrzebowała, ile mogę druknąć i w razie czego byśmy się gdzieś umówiły April ok? Bo ja od jutra już mam zamiar się ruszać z domu antybiotyk w końcu mnie postawił na nogi
Moi 2 chłopcy <3 - wkrótce powstanie ich blog ;)) || Moje miejsce w sieci - mój blog

banshie

Post » Czw wrz 16, 2010 22:03 Re: ROZBIORKA-KONIN!!!sterylka tylko jesli bedzie DT! ogłoszenia

banshie pisze:ja mogę druknąć i powiesić w barze mlecznym lub zostawić ulotek kilka (ten koło sp4 - na błaszaka) tam się dużo ludzi kręci a oni mnie tam bdb znają to nie powinno być problemu ;) może uda mi się też na piłsudskiego u krzysia np. w lewiatanie albo w chacie polskiej (albo tu i tu) jeszcze pomyślę ile bym potrzebowała, ile mogę druknąć i w razie czego byśmy się gdzieś umówiły April ok? Bo ja od jutra już mam zamiar się ruszać z domu antybiotyk w końcu mnie postawił na nogi

to Cie mocno wzielo ze antybiotykiem sie kurowalas :(
a moze uda sie w szkolach powiesic? masz jakies dojscia?jesli bedziesz potrzebowac wydrukow to sluze :)

AprilRain

Post » Czw wrz 16, 2010 22:36 Re: ROZBIORKA-KONIN!!!sterylka tylko jesli bedzie DT! ogłoszenia

no jutro moja mama powiesi jeden plakat w 1LO (bo tam uczy) lub ja to zrobię.. oprócz tego odezwę się na nk do znajomych co jeszcze się uczą i może powieszą w swoich szkołach :)

banshie

Post » Pt wrz 17, 2010 12:28 Re: ROZBIORKA-KONIN!!!sterylka tylko jesli bedzie DT! ogłoszenia

mama powiesiła w 1LO a koleżanka weźmie i podrukuje powiesi u siebie w szkole (Medyku) i gdzieś tam jeszcze w okolicy swojego domu itd.

banshie

Post » Sob wrz 18, 2010 18:30 Re: ROZBIORKA-KONIN!!!sterylka tylko jesli bedzie DT! ogłoszenia

zadzwonila do mnie p. Gosia z dobra wiadomoscia - jedno male czarne ma dom!

a zatem zostalo nam jeszcze 9 wojskowych ktorych trzeba do cywila wyslac :)

male zostalo wypatrzone w internecie :)

AprilRain

Post » Sob wrz 18, 2010 20:39 Re: ROZBIORKA-KONIN!!!sterylka tylko jesli bedzie DT! ogłoszenia

jaka świetna wiadomość :piwa:
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Sob wrz 18, 2010 20:47 Re: ROZBIORKA-KONIN!!!sterylka tylko jesli bedzie DT! ogłoszenia

napisalam dwa teksty, moze pojda w mediach, ale mozna wykorzystac do ogloszen....

bardziej rzeczowe:

Koty z ulicy Wojska Polskiego w potrzebie

Przy ulicy Wojska Polskiego w Koninie, na podwórku sąsiadującym z budynkiem Sądu Rejonowego mieszka w drewnianej szopce 10 kotów. Szczególną troską koty otoczył jeden z mieszkańców. Pan od dawna nie mieszka z budynku przy Wojska Polskiego , ale przyjeżdża do kotów by je nakarmić. Koty nie boją się ludzi , jest ich dziesięć - cztery maluszki i sześć kotów dorosłych mających najwyżej 2-3 lata.
Niedługo bezpieczna przystań kotów zostanie zniszczona – mieszkańcy się wyprowadzają do nowych lokali komunalnych. Na miejscu planowany jest remont generalny. Kocia szopka na pewno zostanie rozebrana. Kiedy wejdzie ciężki sprzęt koty nie będą miały najmniejszych szans przeżyć w niebezpiecznym dla nich miejscu
Dlatego pilnie szukamy domów dla tej kociej armii. Domów stałych (DS) bądź domów tymczasowych (DT). Dom stały to dom który przygarnie kota już na zawsze. Dom tymczasowy to chwilowa bezpieczna przystań, „przechowalnia” dla kota – da mu dach nad głową, nakarmi, przytuli, - w czasie gdy kot jest w DT szukamy mu domu stałego . To ratunek dla kotów z Wojska Polskiego – dom, jakikolwiek dom, DS, DT.
Każdy, kto jest gotowy dać kotu dom może liczyć na to, że kot zostanie poddany „przeglądowi” - zobaczy go weterynarz, kociak będzie zaszczepiony i odrobaczony.
Osoby, którym los kotów leży na sercu działają intensywnie - zamieszczają ogłoszenia w Internecie, w mediach, na tablicach ogłoszeń, roznoszą ulotki… Wszyscy mają nadzieję, że w Koninie w okolicach znajdzie się 10 gospodarstw domowych, które przygarną kota. Koty mogą trafić do DS, DT pojedynczo bądź parami. Wolontariusze w razie potrzeby pomogą koty dowieźć do domów.

Z ostatniej chwili : jeden z maluszków ma już dom, zatem zostały 3 maluszki i 6 młodych dorosłych.

AprilRain

Post » Sob wrz 18, 2010 20:48 Re: ROZBIORKA-KONIN!!!sterylka tylko jesli bedzie DT! ogłoszenia

i troche bardziej ckliwie:

Kocia armia z ulicy Wojska Polskiego

Przy ulicy Wojska Polskiego w Koninie, na podwórku sąsiadującym z budynkiem Sądu Rejonowego mieszka w drewnianej szopce 10 kotów. Koegzystencja mieszkańców i kotów trwała od lat – za sprawą kotów ograniczona została populacja gryzoni roznoszących choroby, mieszkańcy czasami dokarmiali koty. Szczególną troską koty otoczył jeden z mieszkańców. Pan od dawna nie mieszka z budynku przy Wojska Polskiego , ale przyjeżdża do kotów by je nakarmić. Koty nie boją się ludzi, wiedzą, że ich byt zależy po części od nich. Powiedzenie, że ‘kot się sam wyżywi’ niestety nie sprawdza się w obecnej rzeczywistości. Aktualnie pod opieką Pana znajduje się 10 kotów – to koty znajdy, koty które same odnalazły bezpieczną przystań. Cztery maluszki i sześć kotów dorosłych, Te koty mają maksymalnie 3 lata, co przy fakcie, że koty dożywają ponad 20 lat umieszcza je w kategorii „młode dorosłe”.
Niedługo bezpieczna przystań kotów zostanie zniszczona – mieszkańcy się wyprowadzają do nowych lokali komunalnych. Na miejscu planowany jest remont generalny. Kocia szopka na pewno zostanie rozebrana. Kiedy wejdzie ciężki sprzęt koty nie będą miały najmniejszych szans. Jak wytłumaczyć kotu, że jego dom zostanie zniszczony? Że ma się wynieść, bo zginie przygnieciony przez cegły bądź przejechany przez maszynę?
Dlatego pilnie szukamy domów dla tej kociej armii. Domów stałych (DS.) bądź domów tymczasowych (DT). Dom stały to dom który przygarnie kota już na zawsze. Dom tymczasowy to chwilowa bezpieczna przystań, „przechowalnia” dla kota – da mu dach nad głową, nakarmi, przytuli. - w czasie gdy kot jest w DT szukamy mu domu stałego . To ratunek dla kotów z Wojska Polskiego – dom, jakikolwiek dom, DS, DT. Najważniejsze, by koty wyprowadzić z niebezpiecznego dla nich miejsca.
Osoby, którym los kotów leży na sercu działają intensywnie - zamieszczają ogłoszenia w Internecie, w mediach, na tablicach ogłoszeń, roznoszą ulotki… Wszyscy mają nadzieję, że w Koninie w okolicach znajdzie się 10 gospodarstw domowych, które przygarną kota. Koty mogą trafić do DS, DT pojedynczo bądź parami. Wolontariusze pomogą koty dowieźć. Każdy, kto jest gotowy dać żołnierzowi z kociej armii dom może liczyć na to, że do cywila kociak pójdzie po przeglądzie - zobaczy go weterynarz, kociak będzie zaszczepiony i odrobaczony.

AprilRain

Post » Sob wrz 18, 2010 21:47 Re: ROZBIORKA-KONIN!!!sterylka tylko jesli bedzie DT! ogłoszenia

bardzo ładnie, już wymieniam swój tekścik na twój tekst na allegro :ok:
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Sob wrz 18, 2010 22:15 Re: ROZBIORKA-KONIN!!!sterylka tylko jesli bedzie DT! ogłoszenia

cynamon i wanilia pisze:bardzo ładnie, już wymieniam swój tekścik na twój tekst na allegro :ok:

Cynamon, a możesz dać linka na Allegro. Może ktoś wypatrzy. Trzymam :ok: :ok: :ok:
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

[poprzednia][następna]