Kenzo vel Zusio.W domu.Nowe fotki str.17!Za TM.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 17, 2010 14:01 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.

Ja też wystawię jakieś bazarki, tylko najpierw zakończę te na fafluniąco u mnie w domowym zaciszu Lemkę.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Czw cze 17, 2010 14:37 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.

Dziękuję :oops: Mnie już trochę nie stać na tymczasy,jeżeli chodzi o leczenie, chociaż wetka naprawdę idzie po kosztach.Karma i żwirek to pikuś.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw cze 17, 2010 14:42 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.

Z karmą nie byłoby problemu, kupiłam dla Paluszków i jeszcze mam, w razie czego mogę przekazać. mam też Immunodol. A leczenie w Warszawie byłoby teraz (ale tylko tereaz) bezpłatnie, ale tylko w Warszawie. Stąd wiedziałam, ze mogę ściągać Karmelka. Muszę zrobić rozliczenie paluszków, obiecuję to sobie od 2 miesiecy, i nie ma kiedy. Na pewno jestem na razie na minusie, ale moze kiedyś będą bazarki z fantów, ktore przekazałam w lutym :ryk: . wszyscy są tak zabiegani, ze nikt nie ma czasu ich wystawić. A parę tymczasów jednak jest....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw cze 17, 2010 17:57 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.

Karmę mam, z resztą ja karmię głównie mięskiem.Zuś lubi bardzo rosołek na skrzydełkach,gotowane mięsko już nie tak bardzo.Woli surowe.Na razie nie bierze żadnych leków.Gosiar i ja zrobimy bazarki.Najdrożej będzie kosztował wymaz,ale to jeszcze chwilę.On naprawdę ma się lepiej,ale psika. :cry: Urósł i od soboty do środy przytył 15 dkg.To sporo,zwłaszcza,że był na czczo,kiedy go ważyłam.Wygląda już na dorodnego kocura.Ząbki ma ładne,czyściutkie,na pewno mu lżej.
A teraz o jego charakterze.Wydaje mi się,że powinien być jedynakiem,ale na razie tak mi się wydaje.Atakuje kotki,nawet to malutkie,kiedy przyniosłam z łazienki.Pilnuję oczywiście i nic jej nie zrobił.To chyba typ dominanta.Wobec ludzi przemiły,ale wystarczy,że lepiej się poczuje i robi się pewny siebie.Nawet na rękach nie chce być.Jest świeżo po kastracji,czy to ma wpływ? Trudno mi powiedzieć.Moje kotki śpią przytulone do siebie na jednym parapecie.Na balkon boją się wyjść,bo zagania je w kąt i atakuje.Nie podoba mi się to,ale tak bywa.Przeszkadza im,kiedy idą do kuwety,pilnuję go wtedy i odwracam uwagę.Kuwety są dwie.Ma wiele zalet.Jest piękny,ma śliczną sierść.To mądry kotek,przybiega na zawołanie,jest czyściutki.Nigdy nie chowa się po kątach,nie skacze po meblach czy firankach.Niczego nie zniszczył,nie strącił i pięknie korzysta z drapaka.Domek będzie zachwycony,bo to proludzki kot,niekoniecznie prokoci.Sądzę,że to jego ciężkie życie jest powodem.Cierpiał,nie dojadał,był chory.Tak myślę.Piszę tak szczegółowo,bo to ważne,żeby przyszły domek nie był zaskoczony.
Never,masz pod opieką inne koty,karma dla nich się przyda.Kastrację obiecałam zrobić na mój koszt już wcześniej.Z tym wydatkiem się liczyłam.Wetka liczy mi po kosztach, bo wie,że ja wciąż mam jakieś bezdomniaki.Dziękuję,że zaproponowałaś.

ewar

Post » Czw cze 17, 2010 20:47 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.

mam nadzieję, że wpasuje się w stado u ciebie w domu
trzymam za to kciuki :ok:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pt cze 18, 2010 5:15 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.

Chyba jednak nie.Wiem,jak sadzę,co jest problemem.Zuś jest zazdrosny! Wczoraj zaznaczył obok kuwety,kotki tak dręczył,że postanowiłam zamknąć go u siebie na noc w pokoju.Z kuwetą,miseczkami.Ale był szczęśliwy.Nie wiedział, co ma robić.Barankował,kładł się na brzuch i chciał,żeby go miziać,udeptywał...itd.W końcu położył się kołdrze i mruczał jak traktor.On chyba boi się,że straci to,co ma,a jest mu dobrze.Teraz biega po całym mieszkaniu,najedzony,pięknie załatwił się do kuwetki.Psika trochę,ale nie lecą mu gluty.Tak trzymać. :ok: Aha, nie wiem,ile on teraz waży,ale to już kaaawał kota.Jest bardzo ciężki.

ewar

Post » Pt cze 18, 2010 18:14 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.

Nie było mnie cały dzień,prawie dwanaście godzin.Zamknęłam Tolę (to malutkie) w łazience,a Zusia w dużym pokoju z miseczkami i kuwetką.Bałam się zostawić go razem z kotkami.Mieszkanie nie zostało zrujnowane,koty stęsknione.Zuś mnie zaskoczył.Biedactwo nie chciało robić siusiu wprawdzie do swojej kuwetki,ale stojącej w innym miejscu,więc czekał,aż mu otworzę drzwi.Możliwe,że cały ten czas przespał,nie wiem.Szaleje teraz,podkopuje dywanik w przedpokoju,goni myszkę.On będzie ogromnym kocurem,już jest duży,a jaki ciężki!Popsikuje wprawdzie,ale rzadko i ma suchy ( :lol: ) nosek.Oczka też jakby mniej łzawią.Nie chcę się cieszyć,bo jak coś napiszę,to potem trzeba to odkręcać.na dzień dzisiejszy tak jest.

ewar

Post » Pt cze 18, 2010 21:29 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.

No i wykrakałam :cry: Znowu psikał i wypsikał takie glutowate coś.Niemniej jednak poprawa ogromna.

ewar

Post » Pt cze 18, 2010 21:35 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.

Ewo, Delicji na te glutowate cosie bardzo pomogło zakraplanie soli fizjologicznej do nosa - wystarczyło 2 dni po kropelce (więcej się nie dało :wink: ) + wszystkie możliwe uodparniacze. Ale to zakraplanie pomogło się pozbyć świństwa bez antybiotyku.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob cze 19, 2010 8:28 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.

Dzięki. Zapytam wetki, on był taki chory,że boję się cokolwiek mu dawać.Dzisiaj czyszczenie uszu.Aha,to psikanie pojawia się wieczorem,rano w ogóle.Przed kastracją gluty leciały bez przerwy, teraz raz,dwa razy dziennie.To teraz dorodny kocur,ale głosik ma dziecinny,strasznie to śmieszne.

ewar

Post » Sob cze 19, 2010 10:10 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.

Zapytaj, ale sól fizjologiczna to w zasadzie nie lek i na pewno nie zaszkodzi (mi zresztą wet podpowiedział). Po prostu nawilża, rozpuszcza i pomaga wykichać to, co tam tkwi.

OKI

Post » Sob cze 19, 2010 11:43 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.

Dzięki,spróbuję.Zuś bawi się z Tolą,puściłam ją już "na pokoje".Mała szaleje,a Zuś daje spokój moim kotkom.Tola go fascynuje,nie robi jej krzywdy. :lol: :lol:

ewar

Post » Sob cze 19, 2010 11:47 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.

no to masz kino za darmo :lol:

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Sob cze 19, 2010 11:48 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.

Super :lol: Widać, tego mu było trzeba :lol:

OKI

Post » Sob cze 19, 2010 12:12 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.

Chyba tak.Siedzę i głośno się śmieję.Tola podjadła serka,Zuś dokończył i teraz szaleństwo.Ona tak pędzi,że Zusiek ledwo może ją dogonić.Wywraca ją, ona go podgryza,robi "koci grzbiet",chowa się pod fotel,wskakuje na kanapę,a moje kotki tylko się gapią. :ryk: :ryk: :ryk:

ewar

[poprzednia][następna]