Niebieskooka Szarotka ma domek razem z Fizią!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 16, 2010 20:32 Re: Niebeskooka Szarotka - prawie Syjamka ;-)

nowe zdjęcia Szarotki poprosimy!!! pewnie przepięknie wygląda po praniu i polepszeniu stanu oczek!!! ogromne :ok: :ok: :ok: za zdrowie kici!!!

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Nie maja 16, 2010 21:00 Re: Niebeskooka Szarotka - prawie Syjamka ;-)

:ok: :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon maja 17, 2010 14:54 Re: Niebeskooka Szarotka - prawie Syjamka ;-)

Szarotka chyba czuje się u nas już zadomowiona. O zawijaniu koty do zapuszczania kropli do oczu już nie pamiętamy.
Kiedy sie do niej podchodzi momentalnie włącza mruczenie i wywala brzusio :1luvu:
Jest bardzo, bardzo kochana.
Ma jednak kłopot troche z odnalezieniem się poza jej pokojem - czyli sypialnią. Wychodzić z niej może swobdnie, ale zawsze wraca. Wchodzi, siada pod drzwiami od wewnątrz i mauczy, zeby ją zamknąć. Czegoś takiego jeszcze nie widziałam. :roll:

Jutro idziemy do wetki, na kontrolę. Jeśli w płucach nie ma żadnych szumów ani innych dźwieków - może się zaszczepimy? :mrgreen:
Foty jakieś zrobimy jutro, dziś już ciemnawo, a całe rano nie mogła znaleźć aparatu :oops:
No i napiszemy jutro cośmy załatwiły, czego sie dowiedziały i ogólnie co i jak.
Ale musze Wam powiedzieć, że Szarotka to nastepny po Laleczce superkotek w moim domu :ok:
No jakieś takieś mam szczęście; TFU!!! :mrgreen:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon maja 17, 2010 14:55 Re: Niebeskooka Szarotka - prawie Syjamka ;-)

tfu tfu :twisted: :lol: :mrgreen:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon maja 17, 2010 14:56 Re: Niebeskooka Szarotka - prawie Syjamka ;-)

I jeszcze raz tfu! :lol:

magaaaa

Post » Pon maja 17, 2010 18:34 Re: Niebeskooka Szarotka - prawie Syjamka ;-)

Prosze bardzo:
ObrazekObrazekObrazek
Robienie zdjęć Szarotce jest baaardzo ciężkim zadaniem. Ona się kręci, odwraca od aparatu i bez przerwy przymyka oczy :evil:
To co się udało to sie udało. Prócz tego mam ze dwa tuziny tego co się nie udało. :|

magaaaa

Post » Pon maja 17, 2010 19:10 Re: Niebeskooka Szarotka - prawie Syjamka. Nowe foty - str 5

ObrazekObrazek
Tak sobie jeszcze zestawiłam zdjecia z dnia przyjazdu Szarotki z tym dzis cykniętym. Różnica jest :ok:

magaaaa

Post » Pon maja 17, 2010 21:33 Re: Niebeskooka Szarotka - prawie Syjamka. Nowe foty - str 5

Masakra! Ależ ona piękna!!!!! :1luvu: Kocham ten zez! :mrgreen:

A oczęta Magaaa to o niebo lepiej! Nieźle ją odpicowałaś! :ok: :ok:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto maja 18, 2010 6:34 Re: Niebeskooka Szarotka - prawie Syjamka. Nowe foty - str 5

Dzięki kochana. Ale jeszcze nie całkiem. Jeszcze trochę ma zaczerwienione oczka, jeszcze musimy popracować. :ok: Ciekawe co dziś wetka na nas powie.

magaaaa

Post » Wto maja 18, 2010 8:37 Re: Niebeskooka Szarotka - prawie Syjamka. Nowe foty - str 5

magaaaa pisze:ObrazekObrazek
Tak sobie jeszcze zestawiłam zdjecia z dnia przyjazdu Szarotki z tym dzis cykniętym. Różnica jest :ok:

roznica kolosalna - super, ze zabiegi przynosza efekty :D :1luvu: :D

i jak po wizycie u wetki??

tillibulek

Post » Wto maja 18, 2010 14:05 Re: Niebeskooka Szarotka - prawie Syjamka. Nowe foty - str 5

Już wróciłysmy! :mrgreen:
Dosatłysmy pochwałę za oczka. W płucach zero szelestów :ok:
Kota została dziś zaszczepiona Quadricatem - musi mieć szczepienie na wściekliznę, bo takie warunki stawia P.
Sterylka za jakieś trzy tygodnie.
Gdyby moze ktoś nas zechcial wesprzeć w tym względzie - byłybyśmy ogromnie wdzięczne - czegos takiego jak talony nikt w moim mieście nie widział na oczy; wszystkie tego rodzaju zabiegi sa płatne :? Bardzo - proszę o pomoc!!!

Spróbuje też pannicę ogłosić może? Musze tylko jej pstryknąć jakieś filmowe fotki, ona tego nie lubi - trudno jest. Ale popracujemy nad tym :wink:

magaaaa

Post » Śro maja 19, 2010 10:08 Re: Niebieskooka Szarotka - prawie Syjamka. Nowe foty - str 5

ale co P. ma do tego - w koncu kicia nie jest juz w schronie :?

tillibulek

Post » Śro maja 19, 2010 13:11 Re: Niebieskooka Szarotka - prawie Syjamka. Nowe foty - str 5

Ona została wydana na podstawie umowy warunkowej.
Jednym z warunków było szczepienie przeciwko wsciekliźnie.
Inne to kontynuwacja leczenia, sterylizacja - to oczywiście zupełnie zrozumiałe, ja się z tym zgadzam i byłam świadoma, ze muszę to zrobić. Jedyne watpliwości jakie tu mam to ta wścieklizna własnie. Nie samo szczepienie - ale szczepienie przeciwko wscieliznie.
Wiem, ze to wynika z regulaminu schroniska, ale nie jestem przekonana czy akurat to szczepienie jest dla kota najistotniejsze.
Ponieważ jednak jeśli chodzi o P zapewne nie powiedziałąm jeszcze ostatniego słowa :mrgreen: - wywiążę się z umowy i rozliczę się z niej bardzo skrupulatnie :ok:

Szarotka ma oczki coraz ładniejsze... :ok:
Niezmiennie jest kochana i pozostaje uosobieniem łagodności. Słodki i kochany kotek :1luvu:

magaaaa

Post » Śro maja 19, 2010 19:34 Re: Niebieskooka Szarotka - prawie Syjamka. Nowe foty - str 5

Piękna koteczka!!!!! To ogromne :ok: :ok: :ok: w takim razie za doprowadzenie do końca kuracji oczek i sterylkę! A potem za domek - najlepszy na świecie!

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw maja 20, 2010 9:20 Re: Niebieskooka Szarotka - prawie Syjamka. Nowe foty - str 5

do tego szczepienia p. wściekliźnie kicia musi byc porzadnie wyleczona, szczepionki nie sa obojetne dla organizm, martwie sie o to szczepienie, glupi wymysl P.

tillibulek

[poprzednia][następna]