61 kotow CIACH, jeszcze kilka kotek- BRAK $$, Sosnowiec HELP

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 11, 2010 0:53 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

obiecałam pieniądza, obiecałam podrzucanki i zaraz potem zrobiłam się "wyjechana" ... :oops: :oops:
proszę o pw z namiarami konta, rasras 8) , bo chcę się w końcu dorzucić do sterylkowej skarbonki...

za powodzenie akcji :ok:

kikkera

Od: Sob kwi 18, 2009 10:33

Post » Czw mar 11, 2010 9:16 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

poszlo na pw
Obrazek

missieek

Od: Czw cze 09, 2005 19:06

Post » Czw mar 11, 2010 10:20 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

missieek pisze:mysle ze najlepiej wylapac je zanim wypusci sie juz pokastrowane (te z dzis)

zgadza się, one się wzajemnie ostrzegają, te wypuszczone plotkują do niezłapanych :wink: l

missieek pisze:bo bedzie mlyn, wszystkie jedza w tym samym czasie

tzn mylą się? Nie nacinacie uszek? Róbcie to koniecznie, bardzo potem ułatwia, wiadomo, co ciachnięte - za pół roku i karmicielka, i Ty zapomnicie, poza tym koty mogą zmienić miejsce zamieszkania, mogą pojawić się nowe - a nacięte uszko zostaje i świadczy o ciachnięciu.

I coś, co dla mnie jest bardzo ważne, a z czym nie mogę sobie poradzić - proszę, błagam, szantażuję itp karmicielki, by natychmast informowały o nowym kocie, coby go zlapać zanim się rozmnoży - i jak do tej pory tylko do części to dociera, reszta się budzi dopiero przy kociakach....
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw mar 11, 2010 12:00 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

obowiazkowo nacinamy uszy, przy okazji czyscimy uszy i zagladamy w zeby
w razie potrzeby ruszajace sie zeby sa wyciagane, kamien troche zeskrobany

pierwsza i druga karmicielka sa bardzo pro sterylkowe, napewno dadza mi znac gdyby cos sie pojawilo
z trzecia nie wiem jeszcze

podobno nauczycielka ktora ma w szopie ponad 20 kotow nie zgadza sie na kastracje!! :evil:
co robic?
jeszcze z nia osobiscie nie rozmawialam
ale widze ze bedzie trzeba
chociaz niektore starsze osoby jak na mnie patrza traktuja mnie jak powietrze

w mojej miejscowosci jest stara kobieta
ma koty ok 7-8 i nie da za nic do kastracji
jak bylam z nia porozmawiac w obecnosci znajomej to mnie traktowala jakby mnie tam nie bylo
znajoma stara sie ja urabiac ale chyba bez skutku
Obrazek

missieek

Post » Czw mar 11, 2010 14:55 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

Czyli full service - pięknie :ok:

Niestety na osoby uparte antykastacyjne nie mam pomysłu, nie radzę sobie z nimi.. :oops:

Na starsze - już nie mam tego problemu :D, ale może faktycznie towarzystwo kogoś starszego i stanowczego dobrze w takich sytuacjach robi?

W każdym razie wyrazy podziwu i kciuki
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Czw mar 11, 2010 20:41 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

dzięki za namiar , pieniądz poleciał :)

nieustające morze :ok: :ok: :ok: za akcję

kikkera

Post » Czw mar 11, 2010 23:36 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

missieek pisze:podobno nauczycielka ktora ma w szopie ponad 20 kotow nie zgadza sie na kastracje!! :evil:
co robic?

podrzucić ulotki, dlaczego kastracja jest dobra dla kotów, jedną podobną osobę przekonałam, mówiąc, że więcej kotów to większe koszty utrzymania, jak nie chce kastrować- niech podaje hormony, zawsze to lepsze wyjście - "moja" babka zaczęła izolować kotki od kocurów i przestała rozmnażać, dobre i to. Generalnie osobom przeciwnym kastracji mówię- nie chcesz, nie kastruj, tylko nie rozmnażaj. A jak nie poskutkuje- zagrozić, że jak kotów będzie przybywać i będą miały złe warunki, zgłosisz sprawę do TOZu i wystąpisz o odebranie zwierząt. Nie wiem, na ile byłabyś w stanie przeprowadzić akcję bez wiedzy i zgody pożal się Boże opiekunki, przy pomocy życzliwych kotom sąsiadów, jak się nie uda inaczej... tak czy inaczej- powodzenia :)
pewnie się okaże, że kobita nie jest taka straszna, a kotów jest ok. 7-8, tak to zwykle z sąsiedzkimi opowieściami bywa...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt mar 12, 2010 9:24 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

XAgaX pisze:
missieek pisze:podobno nauczycielka ktora ma w szopie ponad 20 kotow nie zgadza sie na kastracje!! :evil:
co robic?

pewnie się okaże, że kobita nie jest taka straszna, a kotów jest ok. 7-8, tak to zwykle z sąsiedzkimi opowieściami bywa...

I że da się przekonać na sterylki - za to kciuki :ok:

Missieek, sugerowałabym zmianę tytułu wątku - bo ponad 20 to chyba już ciachniętych, a 2x tyle czeka?

kalewala

Post » Pt mar 12, 2010 12:22 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

podrzucamy, podrzucamy :ok:

kikkera

Post » Pt mar 12, 2010 22:34 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

Potrzebna kasa na kastrację kotek :!:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Nie mar 14, 2010 1:28 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

grunt, to nie podchodzić do rozmowy od razu z negatywnym nastawieniem- o nielubianej sąsiadce można różne rzeczy opowiadać, często albo nieprawdziwe, albo przynajmniej mocno przerysowane... trzymam kciuki :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie mar 14, 2010 17:12 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

ja myslałam, że nic tu się nie dzieje, a to znowu brak powiadomień :evil:

hopamy kociaki i nie rozmnażamy się!!!!!!! proszę powstrzymać żądze i czekac na missieek!!! :kotek:

malawaszka

Od: Pon maja 24, 2004 23:58

Post » Pon mar 15, 2010 17:55 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

Hop hopppp kociaki łapać się do klateczki!!!!! :kotek:

malawaszka

Od: Pon maja 24, 2004 23:58

Post » Pon mar 15, 2010 23:25 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

przepraszam za cisze ale mam na chwile obecna kociol
kilka kotow dostalo strasznego kataru
w tym kotka starsza ktora mam z ulicy
jest z nia zle, mam problem z oddychaniem

jak znajde chwile na oddech to napisze wiecej
a tak krotko to w piatek ciachnieta zostala kolejna kotka rodzicielka, od pana Janka
i 3 kocury bo sie chlopaki polapaly (stwierdzam ze kocury to wieksze ciapy)
jeden spod poczty, dwa od p Janka

mam zlapane jeszcze 3 kotki od pana Janka
az sie dziwie ze to tak sprawnie na klatke poszlo
od piatku 3, czyli juz chyba wszystkie kotki tam, sa jeszcze 2 kocury jajeczne
i przywiozlam jeszcze kotke i kocura dzis podrzucone do p Janka w worku - tak w worku!
juz rozpowiedzial ze koty mu kastruja to podrzucili do kastracji a pozniej chetnie by sie pozbyli :evil:
Obrazek

missieek

Post » Wto mar 16, 2010 9:57 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

Missieek, kciuki za to, byś dała wszystkiemu radę.

Ja techniczna, skąpa i leniwa, więc liczę - dużo bardziej opłacalna (czasowo i finansowo) jest kastracja / sterylizacjia niż potem opieka nad kociakami. Nawet kosztem zarwania kilku nocy - ale Ty to doskonale wiesz :D

Łap i tnij, daj radę :ok: :ok: :ok:

kalewala

[poprzednia][następna]