Pomoc p. Danusi z Żoliborza ciągle potrzebna

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 06, 2009 14:24 Re: TRAGICZNA SYTUACJA!!! Potrzebna pomoc p. Danusi

Ja tylko przekazuję to, czego się dowiedziałam. Na ile to prawda, trudno mi zweryfikować. A to, czy się udało pomóc okaże się 24 XI. :roll:
Pan Urzędnik miał zamiar poczytać to, co my tutaj wypisujemy. Pozdrawiamy :!: :!: :!: :D :D :D
Ja przepraszam ale ja tu całkiem nowa jestem. Nie wiedziałam nawet co to są te wasza bazarki - myślałam, że tam można kotki oglądać :) . Dlatego nie chcę Wam się tu Kochane Dziewczyny :?: szarogęsić, bo co ja tam wiem o pomaganiu...
Podziwiam Was, zwłaszcza Kociabandę, bo wydaje mi się, że najwięcej dobrego robi :1luvu:

małgosiaa

Od: Wto lis 03, 2009 13:01

Post » Pt lis 06, 2009 15:57 Re: TRAGICZNA SYTUACJA!!! Potrzebna pomoc p. Danusi

Superowo!!!

A każdy z nas kiedyś miał 9 postów i nie wiedział co to bazarki :wink: Witaj Małgosiu serdecznie!! Weszłaś tutaj, zadziałałaś i od razu coś się dobrego stało :ok:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pt lis 06, 2009 19:55 Re: TRAGICZNA SYTUACJA!!! Potrzebna pomoc p. Danusi

Małgosiaa - dzięki za uznanie, chciałabym móc robić o wiele więcej, ale mam ograniczenia finansowe - tak jak każdy z nas. I tak jak Kaprys2004 napisała - każdy z nas kiedyś zaczynał. Nawet się nie obejrzysz, jak zaczniesz żyć życiem forum. :) :) Zajmuję się pomocą dla pani Danusi bo znam ją od wielu lat i bardzo podziwiam za to, co robiła i robi dla kotów. :) :)
Zofia&Sasza - dzięki za zgłoszenie chęci pomocy przy przewozie karmy - na pewno się przyda. Dobrze byłoby mieć do pomocy z dwóch panów, bo sporo tego jedzonka. Skontaktuję się z Tobą kiedy będzie już coś konkretnego wiadomo. :)
Obrazek

kociabanda

Od: Śro gru 01, 2004 14:35

Post » Sob lis 07, 2009 14:22 Re: TRAGICZNA SYTUACJA!!! Potrzebna pomoc p. Danusi

Dowiem się początkiem tygodnia gdzie będzie wydawana karma, oczywiście podam to do ogólnej wiadomości. Jakoś damy radę, chociaż najbardziej przydałby się ktoś z samochodem.
Ja nie wiem, czy mnie stać na tak duże poświęcenie czasu i uwagi jak Was, nie wymieniając już nikogo konkretnie, bo takich jak Kociabanda pewnie jest trochę. A czy życie życiem forum jest jedoznaczne z działaniem na rzecz kotów? Inaczej mówiąc chciałabym wiedzieć, czy każdy kto jest na tym forum opiekuje się wolnożyjącymi kotami albo ma w domu swoje? Bo ja ani jedno, ani drugie.

małgosiaa

Post » Pon lis 09, 2009 9:13 Re: TRAGICZNA SYTUACJA!!! Potrzebna pomoc p. Danusi

Podrzucam i zapytuję.
Dostałam od koleżanki z pracy pieniążki, z zastrzeżeniem żeby kupić karmę (będę zamawiać w Krakvecie). Widzę że Małgosia super zadziałała, więc się zastanawiam, może zamiast większego worka karmy wziąć mniejszy i dokupić żwirku? A może puszki? Kociabanda napisz co jest najpilniej potrzebne?
Obrazek
Misza&Lusia
viewtopic.php?f=13&t=93375 <- Koty od Kaprys2004

mysh84

Od: Pon sty 05, 2009 13:36

Post » Pon lis 09, 2009 9:53 Re: TRAGICZNA SYTUACJA!!! Potrzebna pomoc p. Danusi

W gminie dają kit-kata - a koty tego nie chcą jeść. Pani Danusia musi kupować nerki, miesza je z karmą z puszki i wtedy jakoś kocurkom wchodzi. Żwirku pani Danusia nie używa (dla 9 kotów nie starczyło by jej emerytury) - koty są już przyzwyczajone do pustych kuwet (co najwyżej czasem nasypie im pigwy - bo tani). Puszki też się na pewno przydadzą. A może zadzwonisz do pani Danusi i zapytasz - tak byłoby najlepiej, bo może pani Danusia coś zamówiła za pieniądze, które dostała z forum? :) :) Jej telefon 839 3974.

kociabanda

Post » Pon lis 09, 2009 10:46 Re: TRAGICZNA SYTUACJA!!! Potrzebna pomoc p. Danusi

Kciukamy!!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon lis 09, 2009 11:32 Re: TRAGICZNA SYTUACJA!!! Potrzebna pomoc p. Danusi

Karma będzie wydawana 24 XI ( wtorek) o godz. 10, ul. Rydygiera 3a ( przy siedzibie straży miejskiej). Niestety to ten niejadalny Kitekat (a jakby go skrapiać ociupinkę walerianą, podobno koty szaleją za tym aromatem ?). Jeśli chodzi o pojazd to ja dysponuję jedynie "dwukółką"- takim wózkiem na zakupy, niewiele się do niego zmieści, ale jeśli będzie trzeba, no to jakie wyjście.
Aha, dziękuję Kaprysowi2004 za piękne przywitanie :!: :D
Ostatnio edytowano Pon lis 09, 2009 12:08 przez małgosiaa, łącznie edytowano 3 razy

małgosiaa

Post » Pon lis 09, 2009 11:44 Re: TRAGICZNA SYTUACJA!!! Potrzebna pomoc p. Danusi

kociabanda pisze:W gminie dają kit-kata - a koty tego nie chcą jeść. Pani Danusia musi kupować nerki, miesza je z karmą z puszki i wtedy jakoś kocurkom wchodzi. Żwirku pani Danusia nie używa (dla 9 kotów nie starczyło by jej emerytury) - koty są już przyzwyczajone do pustych kuwet (co najwyżej czasem nasypie im pigwy - bo tani). Puszki też się na pewno przydadzą. A może zadzwonisz do pani Danusi i zapytasz - tak byłoby najlepiej, bo może pani Danusia coś zamówiła za pieniądze, które dostała z forum? :) :) Jej telefon 839 3974.

Wiesz, po ostatniej nieprzyjemnej stytuacji, gdy odwiedziłam pewną starszą panią by sfocić koty wolę nie angażować się osobiście. :roll: Ja pieniądze za bazarki przelałam na konto - sądziłam, że gotówka najbardziej potrzebna by opłacic tą opiekunkę w czasie gdy pani Danusia będzie w szpitalu. Na pomysł z karmą wpadłam bo ogłosiłam koty w pracy i wolałam by sytuacja była czysta, tzn. biorę pieniądze, robię zakupy i pokazuję (choć nikt tego ode mnie nie wymaga) rachunek za zakupioną karmę/żwirek/puszki itp.
Obrazek
Misza&Lusia

mysh84

Post » Wto lis 10, 2009 1:14 Re: TRAGICZNA SYTUACJA!!! Potrzebna pomoc p. Danusi

mysh84 pisze: Na pomysł z karmą wpadłam bo ogłosiłam koty w pracy i wolałam by sytuacja była czysta, tzn. biorę pieniądze, robię zakupy i pokazuję (choć nikt tego ode mnie nie wymaga) rachunek za zakupioną karmę/żwirek/puszki itp.

Mysh - ale ja pisałam o skontaktowaniu się z p. Danusią w celu ustalenia co jest jej teraz najbardziej potrzebne, żeby nie kupować w ciemno, bo może akurat kupiła suchą karmę i woli puszki - nie miałam na myśli przekazywania pieniędzy.

Małgosiaa - dzięki za informację. Jak mój samochód da się uruchomić (a taką mam nadzieję) to podjadę. Ale z doświadczenia wiem, że potrzebny będzie jeszcze jeden (tej karmy jest sporo) - no i kilka osób do noszenia - pani Danusia mieszka na III p. Najlepiej, gdyby panowie się włączyli - założę wątek to zobaczymy. Zawsze się udaje zorganizować pomoc, więc i tym razem się uda. Na pewno. :) :ok: :ok:
Obrazek

kociabanda

Post » Wto lis 10, 2009 15:15 Re: TRAGICZNA SYTUACJA!!! Potrzebna pomoc p. Danusi

Mogę pomóc nosić. Chyba, że pokona mnie choroba (ponad dwa miesiące ból gardła a dzisiaj znowu gorzej...)

małgosiaa

Post » Śro lis 11, 2009 0:53 Re: TRAGICZNA SYTUACJA!!! Potrzebna pomoc p. Danusi

Życzę zdrowia - ale teraz taka pora roku i do tego pogoda paskudna. Trzyma się i zdrowiej. :) :)
Obrazek

kociabanda

Post » Śro lis 11, 2009 16:29 Re: TRAGICZNA SYTUACJA!!! Potrzebna pomoc p. Danusi

Podnoszę wątek.
Obrazek

kociabanda

Post » Czw lis 12, 2009 8:02 Re: TRAGICZNA SYTUACJA!!! Potrzebna pomoc p. Danusi

Kociabanda, gdyby brakło Ci ludzi do pomocy na 24. XI to tak jak napisałam wyżej pomogę. ( z gardłem lepiej - dzięki za życzenia :D - tyle czasu już z tym żyję to i do wtorku dociągnę, chyba, że jakaś zupełnie wyjątkowa sytuacja by wypadła)
Jeśli będę mogła Ci się do czegoś przydać, to chętnie.
Jak znajdziesz chwilkę, to napisz jak wygląda obecnie sytuacja u P. Danusi.

małgosiaa

Post » Czw lis 12, 2009 10:48 Re: TRAGICZNA SYTUACJA!!! Potrzebna pomoc p. Danusi

podnoszę wątek!
Obrazek
Misza&Lusia

mysh84

[poprzednia][następna]