Świat według arlekinki. Uśmiech losu - Milly w domku.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 05, 2009 18:15 Re: Milenka- arlekinka Milly- z każdym nowym dniem... Domku!

Zdjęcia medalowe i kubraczkowe oraz zielono wstążeczkowe rewelacja:)

Nie mogę uwierzyć, że to to samo zwierzątko, które drżało ze strachu w schronisku i wciskało się w kąt.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon paź 05, 2009 18:37 Re: Milenka- arlekinka Milly- z każdym nowym dniem... Domku!

łapy ma jak mały niedźwiedź... :1luvu:
fajowa ta Milli :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Pon paź 05, 2009 19:45 Re: Milenka- arlekinka Milly- z każdym nowym dniem... Domku!

Korciaczki pisze:
Obrazek

ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon paź 05, 2009 20:36 Re: Milenka- arlekinka Milly- z każdym nowym dniem... Domku!

kociczka39 pisze:
Korciaczki pisze:
Obrazek

ObrazekObrazekObrazek

no coment... :aniolek: odlecialam... :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon paź 05, 2009 21:41 Re: Milenka- arlekinka Milly- z każdym nowym dniem... Domku!

kotLucjanek pisze:jakby to tylko ode mnie zależało to dawno by Milly była już u mnie :D

na razie to szukam większego mieszkania bo TŻ uważa że jeden kot powinien przypadać na jeden pokój, a teraz mieszkamy w kawalerce :D

ja co prawna się z nim nie zgadzam i uważam, że na jeden pokój to i 3 koty przypadać mogą no ale na razie jest nieprzebłagany........

Powiedz TŻtowi, że u mnie na jeden pokój przypadają 4 koty i wcale nie jest ciasno :wink:

MILENKO, JESTEŚ CUDEM ŚWIATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pon paź 05, 2009 21:44 Re: Milenka- arlekinka Milly- z każdym nowym dniem... Domku!

kotLucjanek, moja droga!
Korciaczki potwierdza jakby ktos nie wierzyl. U Justy&Zwierzaki na jeden jedyny pokoj przypadaja 4 psy w tym chora wilczyca a kotow conajmniej 15, a jutro jeszcze 5 ma dojsc... Wiec powiedz swojemu TŻ-towi, ze to na 1 czlowieka powinien przypadac przynajmniej 1 kot! :mrgreen:

Kociara82

Post » Pon paź 05, 2009 21:52 Re: Milenka- arlekinka Milly- z każdym nowym dniem... Domku!

Ale zachwycające wieści od Milenki! Pięknie się Milenka prezentuje - oby jakiś wspaniały domek się zakochał w tej ślicznotce.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Wto paź 06, 2009 8:09 Re: Milenka- arlekinka Milly- z każdym nowym dniem... Domku!

Kociara82 pisze:powiedz swojemu TŻ-towi, ze to na 1 czlowieka powinien przypadac przynajmniej 1 kot! :mrgreen:

:mrgreen: :ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto paź 06, 2009 8:32 Re: Milenka- arlekinka Milly- z każdym nowym dniem... Domku!

Myszeńk@ pisze:
Kociara82 pisze:powiedz swojemu TŻ-towi, ze to na 1 czlowieka powinien przypadac przynajmniej 1 kot! :mrgreen:

:mrgreen: :ok:

Ja muszę wtrącić swoje dwa grosze... Wiecie, jak to bywa z tymi TŻ-etami (coś nie działają ikonki). My z córkami chciałybysmy wziąć jeszcze jakiegoś tymczasa, najlepiej malucha jakiegoś spod bloku, ale... Ale... moze się uda... Ale... I tak jesteśmy szczęśliwe, że mamy "pozwolenie" na jednego... Choć były lepsze czasy, że były i dwa...

A co do Milenki, to jak czytam, co piszą moje córki na jej temat, to mam wrażenie, że one widzą ją przez jakieś swoje własne, osobiste, a na pewno rózowe okulary... I jesli się chce, żeby Milenka była takim kotem,jak w opisach, to niestety na TO trzeba zapracować. Milenka ze mną nie spi, nie poświęcam jej tyle czasu, więc np. nie mam Milenkowego brzucha do głaskania... Zasłuzyłam jedynie na wzięcie na ręce. I to nie za długo... Także sobie myślę, że jeśli znajdzie się domek, to to musi być bardzo cierpliwy domek, który stopniowo będzie na nowo oswajał koteczkę. Na pewno będzie miał już ten domek łatwiej... Ale nie wiem, czy łatwiej będzie miała Milenka, bo widzę,że coraz bardziej przywiązuje się do córek i do miejsca.
Dlatego też po przeglądzie u weterynarza, dziewczyny ruszają z ogłoszeniami.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Wto paź 06, 2009 8:45 Re: Milenka- arlekinka Milly- z każdym nowym dniem... Domku!

Przecudnie spogląda Milenka! Jak Wy to robicie że na zdjęciach wychodzi naturalny kolor oczu? Mnie najczęściej wychodzi żółty :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto paź 06, 2009 12:15 Re: Milenka- arlekinka Milly- z każdym nowym dniem... Domku!

albo kwestia lampy blyskowej albo temat zle ustawiony, albo oswietlenie... Ja tak naprawde tez nie wiem, a tez mam ten sam problem.
Kiedys jak w moim miesci byla wystawa kotow rasowych, byla jedna przepiekna biala koteczka (nie pamietam rasy) o niesamowicie, intensywnie niebieskich, blekitnych a nawet bym powiedziala turkusowych oczach! Poprostu cud i miod! Zrobilam jej zdjecie, ale jej cudne oczy wyszly... wlasnie zolte! Nie wiem, czy to ma cos wspolnego, bo wtedy mialam jeszcze analogowy sprzet... Ale mowie wam! Tak intensywnie niebieskioturkusowe oczy... :1luvu: Znam tylko jescze jeden taki "przypadek" :wink: :D takiego koloru oczu :D Unikat!

A co do Milenki... Jesli domek bedzie cierpliwy to na pewno zdobedzie zaufanie kici :) A jak reaguje na obcych? Moze pora ja zaczac uczyc, ze obcy nie zawsze = zly?

Kociara82

Post » Wto paź 06, 2009 12:44 Re: Milenka- arlekinka Milly- z każdym nowym dniem... Domku!

Mili w nowej obrózce jest tak dumna i świadoma swojej urody :1luvu: :1luvu: :1luvu: Pięknota !!! :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto paź 06, 2009 12:59 Re: Milenka- arlekinka Milly- z każdym nowym dniem... Domku!

Kociara82 pisze:kotLucjanek, moja droga!
Korciaczki potwierdza jakby ktos nie wierzyl. U Justy&Zwierzaki na jeden jedyny pokoj przypadaja 4 psy w tym chora wilczyca a kotow conajmniej 15, a jutro jeszcze 5 ma dojsc... Wiec powiedz swojemu TŻ-towi, ze to na 1 czlowieka powinien przypadac przynajmniej 1 kot! :mrgreen:

a powiem powiem nie omieszkam :D

tylko co robicie jak wszystkie pakują się do łóżka na noc:?: , nam już z jednym jest ciasno jak się rozłoży na 1/4 łóżka :ryk: ale ja to chętnie bym się posunęła dla jeszcze jednego:)
Obrazek

kotLucjanek

Od: Czw wrz 24, 2009 10:08

Post » Wto paź 06, 2009 13:36 Re: Milenka- arlekinka Milly- z każdym nowym dniem... Domku!

Dodek i Milly wyglądali by razem jak klony :1luvu:
Jakby ktoś pytał o Dodka to będę polecać w dwupaku :D

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Wto paź 06, 2009 15:30 Re: Milenka- arlekinka Milly- z każdym nowym dniem... Domku!

Podczytujemy i z radością obserwujemy zmiany.
Prosimy o wsparcie naszej Sosnowieckiej Kociej Chatki w glosowaniu na jedzonkio w Krakvecie :1luvu:
Pozdrawiamy :kotek:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]